?>

Denizkızı Suya İndi

Türkiye’nin gözde turistik merkezlerinden Muğla’nın Ortaca ve Köyceğiz ilçelerini ayıran Dalyan Kanalını birleştirecek ikinci feribot "Deniz Kızı’’ suya indi.

Genel - 10 yıl önce

Muğla Valiliği’nin önderliğinde Muğla’ya Hizmet Götürme Vakfı tarafından yapılan, Dalyan kanalı üzerindeki araç feribotu ihalesini alan Dalyan Tekne Kooperatifi, Yaklaşık 4 ay süren yapım aşamasının ardından ‘Deniz Kızı’ isimli feribotunu suya indirdi.

Dalyan Tekne Kooperatifi tarafından Ayvalık Cunda adasında bulunan bir tersanede yaptırılan 12 metre boyunda 5 buçuk metre enindeki feribot itfaiye araçlarında bulunan yangın tertibatını da içinde bulunduruyor.

Feribotun, can ve mal güvenliği açısından itfaiye, jandarma ve ambulans gibi araçlara geçiş imkanı sağlayacağını dile getiren Dalyan Tekne Kooperatifi Başkanı Atilla Gültekin, ’’ 4 ay gibi kısa sürede tamamlandı ve Dalyan kanalında suya indirdik. Feribot, 5 mil hıza sahip, aynı anda 4 tane taksiyi alabilmektedir. Ayrıca, 1 kamyon 1 traktör, 1 kamyon 3 arabayı aynı anda almaktadır. Hem çevremizi korumak hem de kriterlere uymak adına mevcut teknelerimizin boy standardı 12 metredir. Biz de bu teknemizi çevremize uyumlu hale getirmek için 12 metrede sınırlandırdık. Enini araçlarda dalgalanma yapmasın diye 5.5 metrede sabit tuttuk. Bu hizmeti Dalyan Tekne Kooperatifi olarak Dalyan ve bölge halkına sunmaktan son derece mutluyuz’’ diye konuştu.

‘’KARŞI YAKAYA GEÇİŞ 5 DAKİKA’’

Çevre köylerin, Köyceğiz gölünü 80 kilometre dolaşarak karşı kıyıya gelebildiğini hatırlatan Gültekin, "Herhangi bir kazada veya zaruri ihtiyaçlarda hem maddi, hem manevi zaman kaybı oluyor. Şimdi çevre köyler 80 kilometre dolaşmadan bu feribot sayesinde 5 dakika gibi kısa bir sürede karşı yakaya geçme imkanına kavuşacaklar. Köyceğiz ve Ortaca ilçeleri bir birine bağlandı’’ dedi.

‘’YANGINLARA MÜDAHALE EDEBİLECEK’’

Özel Çevre Koruma Bölgesinde (ÖÇK) olduklarını vurgulayan Gültekin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz bu feribotu yaptırırken düşündük ki tamam araçlarımız geçecek, insanlarımız faydalanacak ama biz ÖÇK bölgesindeyiz. Burada Dünya kuş türlerini barındıran gölümüz, göletlerimiz var. Bazen sıcaklıklardan, bazen insan hatalarından dolayı sazlık yangınları, orman yangınları hatta ve hatta tekne yangınları meydana geliyor. Suyumuz zaten teknemizin altında mevcut, ekstradan bir motor koyarak itfaiye araçlarında bulunan yangın tertibatını da teknemize taktırdık. Herhangi bir yangında her an 24 saat hizmete hazır’’.

Gültekin, kooperatif olarak feribot geçişi için uygun bir fiyat belirleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hapkido Şampiyonasında Öğrenciler Kıyasıya Mücadele Etti

2016-06-11 21:00 - Spor

Demet Akalın, Kızı Hira İle Halk Plajında

2016-06-16 16:00 - Magazin

Dünya İkincisi Bilgehan Koç Başkan Kocadonu Ziyaret Etti

2016-06-15 16:00 - Gündem

Denizkızı Suya İndi

2016-06-18 19:00 - Genel

Türk Ve Alman Turizmciler Dalamanda Buluşacak

2016-06-18 13:30 - Gündem

Fethiyespor Oktayı Renklerine Kattı

2016-06-16 15:30 - Gündem

Xanadu Island Otel 6 Yaşında

2016-06-16 17:00 - Genel

Bodrum Kemal Doğulu İle Coştu

2016-06-14 15:00 - Magazin

Ormancılardan Basına İftar

2016-06-14 15:00 - Gündem

Ortacada İntihar Girişimi

2016-06-14 19:00 - Gündem

İlgili Haberler

Aydıntepe’deki hayvancılık işletmelerinde kapasite değerlendirmesi yapılıyor

12:03 - Genel

MSB: "Yunanistan’ın savunma harcamalarını artırması Yunan halkının düşünmesi gereken bir konu"

12:00 - Genel

Afyonkarahisar’da çevre için yürüdüler

11:58 - Genel

Kop Dağı’nda tarihi izlerin tespiti için çalışma başlatılacak

11:47 - Genel

Arızalanan otomobil, Yalova-Bursa karayolunu kitledi

11:38 - Genel

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem