?>

Meteor Taşından 30 Bin Dolarlık Tespih Yaptı

Bingöl’de bulunan ve oldukça pahalı olan göktaşını, Muğla’nın Bodrum ilçesine getiren tespih ustası meteor taşını işleyerek 3 adet tespih yaptı. Dünyada bir eşi daha olmayan el emeği göz nuru tespihleri 30 bin dolardan satışa çıkardı.

Genel - 8 yıl önce

Kehribar, Oltu, gümüş, altın ve değerli taşlardan yapılan tespihlerin yanı sıra meteor taşından da tespih yapıldı. Geçtiğimiz yıl Bingöl’e göktaşı düşmüştü. Günlerce konuşulan göktaşı nedeniyle Bingöl’ün Sarıçiçek köyünde herkes işi gücü bırakıp boş arazide göktaşı aramaya çıkmıştı. Çok pahalı olduğu söylenen göktaşı uzun süre gündemde kalmıştı. Bingöl’den sonra Bursa’da da gök taşı bulunmuştu. Bir vatandaş, Eskişehir ve Bursa arasından bir arazide bulduğu 10 kg’lık göktaşının gramını 80 dolardan satışa çıkarmıştı.

Göktaşı usta ellerde işlenerek 30 bin dolarlı tespihe dönüştü

Devlet sanatçısı hattat ustası koleksiyon tespih üreticisi İsmail Ergün çıkan haberlerin ardından Bingöl’e giderek bir göktaşı satın aldı. Aldığı taşın meteor olduğuna dair MTA dan olur alan Ergün, 3 ay boyunca ince ince dokuyarak göktaşını tespih yaptı. 3 adet üretilen göktaşı tespihinin tanesi 30 bin dolardan satışa çıkarıldı. Sıfır araba fiyatında olan Göktaşı tespihlerinden ikisi yapıldıktan hemen sonra 2 koleksiyoncu tarafından satın alındı. Elinde 1 adet kalan tespih ise alıcısını bekliyor. Dünyada sadece 3 adet bulunan tespihi görmek isteyenler, Yalıkavak mahallesinde bulunan marinada Sanatçı İsmail Ergün’ün ziyaret ediyor.

Tesbihe yoğun ilgi

Meteor taşından yapılan teşbihlere yoğun bir ilgi olduğunu anlatan Ergün, Televizyondan göktaşı arayan vatandaşları gördükten sonra bir tane göktaşı satın aldığını ifade ederek “Haberlerde seyretmiştim Bingöl’e düşen meteoritti. O an kafamda canlandı bu taştan tespih yapmak. Kısa bir araştırma yaptım meteorit taşından tespih yapan var mıdır diye. Araştırmalarım sonucunda bununla ilgili tespih yapan kimse olmadığını öğrendim. Hemen taşı satın almak için yola koyulduk. Köye gidip para verip taşı köylülerden aldık. MTA gönderdik taşı araştırmasını yaptırdık. Gelen sonuç doğrultusundan meteor taşı olduğu doğrulandı. Bodrum’a getirerek taşı işlemeye başladık ve 3 tespih çıkara bildik taştan. Çok zor işlendi taş, 1 tespih yaklaşık 1 ayda sürdü. Çok ağır materyallerden oluştuğu için çok zor işleniyordu. Tespihi yaptıktan sonra sergiye çıkardık, böyle bir tespih yapmamız çok büyük bir ilgi gördü. 3 adet ürettiğimiz tespihlerden 2 tanesi hemen satıldı. Koleksiyoncular satın aldı. Tespihin 30 bin dolar değeri var. Şu andan elimizde 1 adet kaldı onu da mağazamızda sergilemeye devam ediyoruz”dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

10 Ayda Dünyanın Zirvesine

2017-01-16 12:00 - Spor

Marmariste Taksiciler İsyanda: Plakalar Satılık

2017-01-16 15:00 - Ekonomi

Neşet Ertaş Bodrumda Anıldı

2017-01-18 01:30 - Genel

Türkiyede Kar Çilesi, Bodrumda Deniz Keyfi

2017-01-13 18:00 - Genel

Meteor Taşından 30 Bin Dolarlık Tespih Yaptı

2017-01-18 11:30 - Genel

Sahipleri Ölen Köpekler Paylaşılamıyor

2017-01-15 20:00 - Genel

(Özel Haber)- Gözleri Olmadan Yaşayan Japon Balığı Görenleri Hayrete Düşürüyor

2017-01-17 09:30 - Genel

Milasta Yurt Öğrencilerini Yalnız Bırakmadılar

2017-01-14 12:00 - Gündem

Fethiyede Yolun Karşısına Geçmek İsteyen Kadına Kamyon Çarptı

2017-01-14 11:30 - Gündem

Golden Çetesini Sahiplendiğine Bin Pişman Oldu

2017-01-11 16:00 - Genel

İlgili Haberler

Didim Devlet Hastanesi yeni hizmet binasında hasta kabulüne başlıyor

09:45 - Genel

Belen Camii dualarla yeniden ibadete açıldı

09:33 - Genel

Aç ve susuz kalan yavru kargayı elleriyle besledi

09:16 - Genel

Didim jandarması vatandaşları bilgilendirdi

09:24 - Genel

4 ayaklı olarak yumurtadan çıkan güvercin yavrusu 2 gün yaşayabildi

09:18 - Genel

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem