?>

Milasın Teog Birincisi Ödüllendirildi

Milas’ta 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik TEOG sınavında Kaan Onat Akman tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincilerinden oldu.

Gündem - 8 yıl önce

Milas’ta 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik 23-24 Kasım’da gerçekleştirilen TEOG ortak sınavında 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan Kaan Onat Akman Türkiye birincisi oldu.

Akman, beraberinde babası Milas Adliyesi Yazı İşleri Müdürü babası Serkan Akman ve İngilizce öğretmeni annesi Berna Akman, Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Özel Özge Ortaokulu yöneticileriyle birlikte Milas Kaymakamı Eren Arslan’ı ziyaret etti.

Akman’ı, ailesi ve öğretmenlerini tebrik eden Arslan, öğrenciye hedeflerini sordu. Gelecekte seçeceği mesleğe ilişkin tavsiyelerde bulunan Arslan, “Kararın ne olursa olsun başarılı olacağına inancım tam. Zaten bunu da çizginle ispatlamışsın. Hangi mesleği yaparsak yapalım en iyi, en güzel şekilde yapabilmek, ailemize, ülkemize faydalı olabilmek, değer üretebilmek oldukça önemli. İnşallah eğitim hayatın da başarılı şekilde devam eder ve kararını verdiğin zaman bu hedefine ulaşırsın.” diye konuştu.

Milas’ın eğitim alanındaki başarı profilinden de söz eden Arslan, “Göreve başladığımda akademik başarı sıralamasında istediğimiz yerde olmadığını görünce üzülmüşüm. Bu başarı da bireysel bir başarı, kurumsal değil. İnşallah ikinci sınavda da devam eder. Önemli olan kurumsal başarıyı yakalayabilmek. Biz bunu Milas geneline yaymak istiyoruz. Ben elbette bu başarıdan gurur duydum ama esas hedefimiz genel itibariyle çıtayı yukarı taşımak.” dedi.

Eğitim alanını sabahtan akşama alınan kısa vadeli kararlarla değil, uzun soluklu bir süreç şeklinde tanımlayan Arslan, “Eğitim sadece okul, öğretmene havale edilerek kurtulacak bir şey değil. Her ailede bu duyarlılık yok. Bunun üzerine çalışmamış lazım. Eğitim her zaman birinci önceliğimiz olmak zorunda.” diye konuştu.

Arslan, Kaan’a hediye takdim etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Bodrumda Ocak Ayında Yazı Yaşadılar

2017-01-02 17:00 - Genel

Bodrumda 2017 Coşkusu

2017-01-01 01:00 - Genel

Marmariste Yerel Değerlere Coğrafi İşaret Başvurusu Yapıldı

2017-01-05 15:30 - Gündem

Milas Askerlik Şube Başkanı Candan Mitsoya Ziyaret

2017-01-02 18:00 - Gündem

‘İyilik Melekleri İş Başında

2017-01-05 20:30 - Gündem

Milas Emniyet Müdürü Değişti

2017-01-06 13:30 - Gündem

Mitsodan Milas Kaymakamı Na Ziyaret

2016-12-30 14:00 - Gündem

Büyükşehir İtfaiyesinden Vatandaş Odaklı Hizmet

2017-01-04 18:00 - Gündem

Milasın Teog Birincisi Ödüllendirildi

2017-01-06 13:30 - Gündem

Apartmanda Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu

2016-12-31 01:00 - Gündem

İlgili Haberler

Selendi’de gençlik yürüyüşü yapıldı

00:40 - Gündem

Çorum’da vatandaşlar yağmur duası yaptı

19:54 - Gündem

Sakarya’da dolu tarım arazilerini vurdu

19:15 - Gündem

Başkan Mirza: "Birlikte çözmek için çalışıyoruz"

18:32 - Gündem

19 Mayıs’ta belediye otobüsleri ve ADARAY ücretsiz hizmet sunacak

16:11 - Gündem

Günün Manşetleri

Gebelik Zehirlenmesine Karşı Kritik Uyarılar

17:00 - Sağlık

Uzmanlardan Koroner Kalp Hastalığı Uyarısı

16:52 - Sağlık

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem