?>

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Arzu Atabay, geçtiğimiz hafta sokakta zehirli köfte yiyerek ölen Pug cinsi 5 yaşındaki Maskot isimli köpeği için ormanlık alanda mermerden mezar yaptırdı. Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, ormana yapılan mezarın yasalara aykırı ve suç olduğunu belirtti. Köpeğini çocuğu gibi sevdiğini kaydeden Arzu Atabay ise ilçede hayvan mezarlığı olmadığına dikkat çekerek, “Çöpe atacak halim yoktu. Köpeğim için her türlü cezaya razıyım” dedi.

Genel - 10 yıl önce

’Maskot’ adlı Pug cinsi 5 yaşındaki köpek, 28 Aralık’ta sahibi Arzu Atabay tarafından sokakta gezdirilirken yere atılmış zehirli köfteyi yedi. Fenalaşan köpek, götürüldüğü veteriner kliniğinde kurtarılamadı.

ORMANDA MERMERDEN MEZAR

Maskot’un öldüğünü öğrenince sinir krizleri geçiren ve ardından sosyal paylaşım sitesinde, “Ben nasıl dayanacağım sensizliğe meleğim” yazan Atabay, önceki gün de ormanlık alanda köpeğine mermerden mezar yaptırdı. Atabay, köpeğin fotoğrafıyla doğum ve ölüm tarihlerinin yer aldığı mezar taşının isim bölümüne de ’Maskot Atabay’ yazdırdı.

Zehirli köfteyi atanların bulunup, cezalandırılması için her türlü girişimde bulunacağını kaydeden Arzu Atabay, “Güzel bebeğime son görevimi yaptım. Bundan sonra katilini bulacağım bebeğimin” ifadelerini kullandı.

“MEVZUATA AYKIRI VE SUÇ”

Atabay’ın köpeğini toprağa verdiği yerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşması üzerine, “ormana izinsiz mezar yapılıp yapılmayacağı” sorusu gündeme geldi. Marmaris Milli Parklar Müdürlüğü yetkilileri, ormana mezar yapılmasının mevzuata aykırı olduğunu belirterek, “Kanunda ormanlık alana izinsiz mezarlık yapmak suçtur. Söz konusu mezar yapımı mevzuata aykırı. Ekiplerimiz inceleyecek ve işlem yasaya göre gerekenin yapacaktır” dedi.

“HAYVAN MEZARLIĞI YOK, ÇÖPE Mİ ATSAYDIM”

Arzu Atabay ise verilebilecek her türlü cezaya razı olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

“Maskot benim her şeyimdi. Onu çocuğum gibi görüyordum, benden aldılar onu. Köpek diye çöpe atacak halim yoktu. Belediye yetkililerine sorduk ancak ilçede hayvan mezarlığının bulunmadığını öğrendik. Bu yüzden biz de orman içinde bir yer bulup maskotu buraya gömerek mezar yaptık. Kanunlara saygılıyız. Köpeğim için her türlü cezaya razıyım. Bize yer göstersinler oraya kaldıralım. Biz hayvanseverler Marmaris’te hayvan mezarlığı yapılmasını istiyoruz”

Haftanın Öne Çıkanları

Nejat İşler Kanlar İçinde Şampiyonluğu Kutladı

2016-01-03 18:00 - Spor

İki Kardeşin Kaderleri Gibi Sonları Da Aynı Oldu

2016-01-02 15:30 - Genel

Marmariste Köpek Zehirlenmeleri Hayvanseverleri Sokağa Döktü

2016-01-04 09:30 - Genel

Bodrumun Bilinmeyen Güzellikleri

2015-12-29 11:00 - Gündem

Bodrumlular Noeli Denizde Karşıladı

2015-12-30 16:00 - Genel

Korsan Avcıları Döndü

2015-12-29 15:30 - Genel

Ortaca Sosyal Yardımlaşma Vakfına Yeni Araç

2015-12-29 18:30 - Gündem

Ormanda Köpek Mezarı Yeni Tartışma Başlattı

2016-01-04 09:30 - Genel

Milaslı Kadınlardan Yeni Yıl Kermesi

2015-12-31 12:00 - Gündem

Türkiyede Kar Marmariste Bahar

2015-12-30 15:30 - Genel

İlgili Haberler

BUDO’da olumsuz hava muhalefeti nedeniyle 8 sefer iptal edildi

00:25 - Genel

Yolda mahsur kalanların imdadına Kaymakam yetişti

23:57 - Genel

Murat Cahid Cıngı, 2025 yılında TBMM’de 11 kez ‘Kayseri’ dedi

23:35 - Genel

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’nden Emniyet Müdürü Kayhan Ay’a ziyaret

22:03 - Genel

Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı

19:19 - Genel

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan