Osmanlı Ocakları İl Başkanı Çakır: Aynı çatı altında toplanmalıyız

Osmanlı Ocakları Muğla İl Başkanı Hüseyin Çakır düzenlediği basın toplantısında Türkiye’nin birlik ve beraberliği için aynı çatı altında toplanma çağrısı yaptı

Gündem - 6 yıl önce

İl başkanı Hüseyin Çakır yaptığı açıklamada Muğla İl Başkanlığı açılış töreninde Muğlalılara ve Genel Başkan Kadir Canpolat’a desteğinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

 “Genel Başkanımızın da dediği gibi, Osmanlı Ocakları 2009 tarihinde  dernek olarak kurulmuş olup gerek dernek tüzüğü gerek pek çok yayın ve yayım kuruluşunda Osmanlı medeniyetini, kültürünü ve tarihini anlatmak, anlamak ve herhangi bir dil-din-mezhep-etnik köken-siyasi görüş-siyasi parti ayrımı yapmaksızın ülkesini-devletini ve devletini yönetenlerini seven herkesi bu duygu ve ruhla bir arada toplamaya, toparlama çalışmak amacıyla kurulmuştur.

Osmanlı Ocakları hiçbir siyasi partiden talimat almayan herhangi bir siyasi parti yahut oluşum içerisinde yer almaya, ülkenin bütünlüğü ve beraberliği, milli duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde varlığını bilen, devletini Osmanlı medeniyetinin devamı olarak gören ve bu amaçla topluma ve kitlelere hitap eden her türlü işkenceye şiddete karşı olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Tabii, her sivil toplum kurumunda olduğu gibi Osmanlı ocakları olarak bizlere de sorumluluklar düşmektedir. Bunlar nedir? Değerli vatandaşlarım ülkemiz iç ve dış güçlerin saldırısı altındadır.  Vatana ihanet eden hain yapılar, Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışan küresel güçlerle birleşip büyük bir saldırı başlatmışlardır. Ancak şunu unutmamaları gerekir, bu ecdat geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu vatan hainleri ve dış güçlere Osmanlı tokadını bir gülle gibi indirip başlarını her zaman ezmiştir.

Yönetim olarak etnik ve yerli oluşum içerisindeki kesimlere destek vermek amacı gütmekteyiz. Çünkü toplum olarak kendi kültürel yapımızı korumak ve bizde sonraki nesillere geçmişini unutturmamak görevimiz olmalı. Toplumsal ve kültürel değerlerimizi de ancak kendi özünü benimseyen, bu ülkenin birliğine bütünlüğüne sahip çıkan kesimleri desteklemek suretiyle koruyabiliriz. Diğer önemli bir konuda bu ülkenin cumhurbaşkanına karşı hain odakların ve bazı çevrelerin yalnızlaştırma politikası gütmeleridir. Osmanlı ocakları olarak buna asla müsaade etmeyecek, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkemizin bölünmez bütünlüğü birliği ve dirliği için gösterdiği çabanın her zaman arkasında olacağız. Bu bayrağı indirtmeyecek bu milletli de böldürmeyeceğiz. Bunun böyle bilinmesini isteriz. Bu mesele ne ak parti ne de Recep Tayyip Erdoğan meselesidir. Bu mesele ülke meselesi olmuştur. Gün, vatanımıza, milletimize sahip çıkma günüdür. Siyasi çatışmaları bir kenara bırakıp düşmanlarımıza karşı birlik olma zamanı gelmiştir. Osmanlı Ocakları il başkanı olarak ülkesini seven herkesi bu mücadeleye davet ediyorum. Siyonist İsrail ile emperyalist Amerika birlik olup müslümanların kıblesi Kudüs’ü Yahudilerin başkenti ilan ederek islam karşıtlığı bir ateşin fitilini yakmışlardır. bu kabul edilemez bir davranıştır.

Üç semavi din için kutsal sayılan Kudüs biz Müslümanların Allah’a yöneldiği, alnını secdeye götürdüğü kıblemizdir. Kudüs, binlerce yıl 3 semavi din tarafından kutsallığı korunmuş taki-i İsraillin Filistin’i işgal etmesine kadar. Bu işgalle birlikte Filistinli kardeşlerimiz yıllardır zulme maruz kalmış ve katledilmişlerdir. Ancak cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve etrafında toplanan müslüman ülkeler istanbul’da gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısında İsrail ve Amerika’ya karşı birleşerek gereken cevabı ve duruşu sergilemiştir. Osmanlı ocakları olarak Filistin halkının davasının yanında yer almaya devam edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu‘nun son günlerde karalama kampanyasına girişmesi ise cumhuriyet halk partisinin ilkeleri ile örtüşmemektedir. Ülkenin zor günlerden geçtiği şu dönemde birlşetirici bir siyasi tavır alması gereken Sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefet sorumluluğundan uzak bir anlayış içerisinde vatan hainleri ve teröristleri destekler nitelikte açıklamalarını talihsizlik olarak niteliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu hatadan bir an önce dönmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyor ve Osmanlı Ocakları çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. 

Haftanın Öne Çıkanları

11 ayda 751 bin kişi sağlık için geldi …

2017-12-14 16:15 - Sağlık

Yaban hayatı çalışmaları umut verici

2017-12-16 10:20 - Gündem

Osmanlı Ocakları İl Başkanı Çakır: Aynı çatı altında toplanmalıyız

2017-12-16 10:22 - Gündem

Başkan Dilay Uçar’dan anlamlı veda

2017-12-13 16:10 - Marmaris

Marmaris Garaj 48 Kulübü anlamlı etkinliğe imza attı

2017-12-14 10:23 - Marmaris

Marmaris yılbaşı için gelin gibi süslendi

2017-12-14 14:42 - Marmaris

Yabancıların Türkçe aşkı

2017-12-14 17:48 - Marmaris

Marmaris’te yerli malı haftası kermesi düzenlendi

2017-12-15 11:03 - Marmaris

Narenciye üreticileri dertli

2017-12-14 16:19 - Ekonomi

Marmaris protokolü gazilerle “Ayla” filmini izledi

2017-12-15 10:45 - Marmaris

İlgili Haberler

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ TANITIMLARI DEVAM EDİYOR

17:09 - Gündem

KÖYCEĞİZ’DE FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

16:47 - Gündem

ELEKTRİK KESİNTİLERİNE MUSKİ’DEN ÇÖZÜM

13:15 - Gündem

HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR

17:17 - Gündem

Dalaman’da Engelliler Haftası’nda öğrenciler engel tanımadı

12:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Fethiye’de 3 göçmen kaçakçısı yakalandı

20:54 - Asayiş

Yunanistan’ın geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı

20:51 - Asayiş

47 düzensiz göçmen yakalandı; 1 gözaltı

15:27 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

10:49 - Asayiş

Polis ekipleri parklarda 33 şüpheliyi sorguladı

10:47 - Asayiş