?>

Polis Haftasında Anlamlı Oyun

Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. Yılı etkinlikleri kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce, telefonla dolandırıcılık olaylarına dikkat çekmeyi amaçlayan tiyatro oyunu Fethiye Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Fethiye Sevgi Evleri’nde kalan öğrenciler tarafından sahnelendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, tiyatro oyuncusu Ufuk Emek tarafından yönetilen ‘Operasyon Başlıyor’ tiyatro oyununda toplumun her kesimine yönelik önemli mesajlara yer verildi.

Gündem - 9 yıl önce

Son yıllarda özellikle telefon ile dolandırıcılık olaylarının artması üzerine Emniyet Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. Yıldönümü etkinliklerinde tüm Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğünce ‘Telefon Dolandırıcılığı’ temasının işlenmesi istendi. Amacın hem toplumun dikkatini buraya çekmek ve farkındalığı artırmak olurken, tiyatro oyununu çok sayıda vatandaş ve öğrenci izledi.

Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına dikkati çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla hazırlanan oyunun, vatandaşlardan ilgi gördüğünü ve oyunun amacına ulaşqması açısından iyi bir örnek olduğunu söyledi. Çetinkaya, “Oyunumuzda da üzerine basa basa söylendi. Hiçbir hakim, savcı, asker ve polis para istemez, ’Telefonla bir yere para gönderin’ demez. Polis, hakim, savcı ve asker, ancak ve ancak ’Polis karakoluna, adliyeye gelin’ der. Kesinlikle ’Para gönderin’ diye bir talepleri olmaz. İşte bu oyunda verilmek istenen mesaj da buydu. İnşallah vatandaşlarımız bu verilen mesajları iyi algılar ve telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmez” dedi.

Oyunun yönetmeni Ufuk Emek ise, “Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bütün Türkiye’de aynı tekstin oynanması istendi. Oyunculuk ve yönetmen devreye girince bazı eklemeler çıkarmalarla tüm illerde farklı şekillerde seyircili ile buluştu. Oyuncu kadrosunda Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Fethiye Yetiştirme Yurdunda kalan gençlerimiz var. Son derece iyi bir iş çıkardığımıza inanıyorum. O yunun amacı vatandaşlarımızı telefon dolandırıcılığına karşı uyarmayı amaçlayan skeçlerdi. Amacına da ulaştığını düşünüyorum” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri Bakanı Ala: “Geri Kabuller Yarın Başlıyor”

2016-04-03 09:30 - Siyaset

Erdoğan Aşkı Engel Tanımıyor

2016-04-07 12:30 - Genel

Büyükşehir, Marmariste Otobüs Seferlerini Arttırıyor

2016-04-07 14:30 - Gündem

Muğlada Seri Katil Endişesi

2016-04-08 15:00 - Gündem

Enduro Yarışları Nefes Kesti

2016-04-03 15:30 - Spor

Oturarak Voleybol Takımı Lige Hazırlanıyor

2016-04-05 10:30 - Spor

Şarkıcı Metin Şentürk Gülmekten Kırdı Geçirdi

2016-04-04 10:30 - Magazin

Muğla Ak Partide Sekiz Başkanının İstifasının İstendiği İddiası

2016-04-06 22:30 - Gündem

Dalgıçlar Bu Hafta Turgutreis Günbatımı Plajını Temizledi

2016-04-06 17:30 - Gündem

Milasta Eğitimde Jandarma Desteği

2016-04-08 16:30 - Gündem

İlgili Haberler

Denizli’de yollar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı

20:31 - Gündem

Tedavileri tamamlanan 11 yabani kuş doğaya salındı

18:39 - Gündem

Meteorolojiden Muğla’ya sıcak uyarı

18:35 - Gündem

Çorum’da yaprak bitiyle mücadele için doğaya uğur böcekleri salındı

17:50 - Gündem

Fare ile yılanın kavgası kamerada

17:59 - Gündem

Günün Manşetleri

Özel Çocuklar İçin Rafting Keyfi

15:45 - Genel

Vahşi Cinayet Aydınlandı

15:08 - Asayiş

Kuruyan Göletteki Balıklar Kurtarıldı

14:55 - Gündem

Ekipler kayıp Rojda için seferber oldu

14:34 - Asayiş

Venessa Seramik'ten 3 Milyon Liralık Sanat Eseri

14:09 - Genel