?>

Termik Santralde Kurtarma Tatbikatı Nefes Kesti

Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Termik Santral’de İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştirilen kurtarma tatbikatı nefesleri kesti.

Genel - 10 yıl önce

İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planları (İL-SAP) yönergesi kapsamında gerçekleştirilen tatbikata Emniyet, Jandarma, AFAD, UMKE, İtfaiye, AKUT, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği, Kızılay gibi 16 ayrı resmi kurumdan 260 personel katıldı. Tatbikata Aydın, Denizli ve Muğla UMKE’nin kardeş ekibi Elazığ Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekibi katıldı.

Tatbikatı Muğla Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, İl emniyet müdürü Hakan Çetinkaya, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Himoğlu, Halk Sağlı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ve Muğla Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Raşit Çöl de izledi.

Senaryo gereği Yatağan Termik Santrali Baca gazı arıtma tesislerinde fuel-oil sıkışması sonrası meydana gelen patlama ile birlikte yangın çıktı. Santral personelinin kurtarılması için kriz masasından ekipler yönlendirilirken 40-50 metre yükseklikteki binadan yaralılar sedye ile merdiven ve iplerle aşağı indirildi. Santralde meydana gelen patlama ve yangından 67 personelin etkilediği, 35’inin ağır yaralı, 4’ünün hafif yaralı, 20’sinin ayakta tedavi edilir durumda olduğu ve 8 işçinin de hayatını kaybettiği senaryoda tatbikata katılan ekiplerin uyumları dikkat çekti.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Sağlık Bakanlığının İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) Yönergesi çerçevesinde ve Muğla afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlık kapsamında Yatağan Termik Santrali’nde tatbikat gerçekleştirildiğini söyledi. Tekin, “Kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği ile ilimizin malzeme envanterin tespiti ve personelin afet ve olağan dışı durumlara karşı etkin müdahale kapasitesinin arttırılması amacıyla tatbikat gerçekleştirildi. Bu tür tatbikatları gerçekleştirmekteki amacımız afet durumunda sağlık afet planı kapsamında ortak görev alan kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin arttırılmasıdır. Bu tatbikatlardaki hedefimiz personelimizin bilgi, beceri, deneyim ve eğitim seviyelerinin arttırılmasını hedefliyoruz. Bu sayede, acil afet ve olağan dışı durumlarda uygulanacak etkin tıbbi müdahale ile olası can kayıplarını ve sakatlıkları en aza indirmek istiyoruz” dedi.

Tatbikatı izleyen Muğla Valisi Amir Çiçek tatbikat sonrası tatbikata katılan tüm personeli kutladı. Vali Çiçek, “Kurumlarımızın böyle bir afette koordineli çalışması bizim için çok önemli. Bu tür vakaların meydana gelmesinde işbirliği ve koordineli çalışmak can ve mal kaybını en aza indirir. Bugün gerçekleştirilen tatbikatta uyum ve işbirliği çok iyiydi. Temennimiz bu gün burada ortaya koyulan senaryonun gerçekte yaşanmaması” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Polisi Gören Minibüs Şoförü Göçmenleri Bırakıp Kaçtı

2015-10-02 11:30 - Asayiş

İNSANLIĞI VE SAMİMİYETİ İÇMELER’DE GÖRDÜM “TÜRK, ALMAN, İNGİLİZ BİRARADA…”

2015-10-07 11:08 - Magazin

Marmaris Sahillerinde Sezon Sonu Bereketi

2015-10-02 15:30 - Ekonomi

Yılmaz Erdoğanın ‘Yeşil Elmalar Filminin Çekimleri Başlıyor

2015-10-05 21:30 - Magazin

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası Marmariste Başladı

2015-10-02 18:00 - Spor

Sporcu Kafilesi Kaza Yaptı: 8 Yaralı

2015-10-07 14:30 - Asayiş

Balayı Yolunda Can Pazarı

2015-10-06 19:00 - Asayiş

Dalamanda Mültecileri Taşıyan Tekne Battı

2015-10-01 15:30 - Asayiş

Chp Bodrum Seçim Startını Verdi

2015-10-06 18:00 - Gündem

Kayınvalidesini Öldüren Sanığa Müebbet Ve 21 Yıl Hapis Cezası

2015-10-01 15:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Aydın’da salça yapım telaşı başladı

10:42 - Genel

THY kabin memuru alımı yapacak

10:05 - Genel

15 Temmuz Gazisi Koç: "Darbeci asker dalga geçer bir ses tonu ile ‘sen kelime-i şehadet getir’ dedi"

10:02 - Genel

Karaman’da yeni çevre yolundaki köprülü kavşağın 60 tonluk köprü kirişleri vinçle yerleştirildi

09:32 - Genel

Arpalı futbol sahasında sona gelindi

09:37 - Genel

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Ognjen Mimovic'in Lisansını Çıkarttı

16:22 - Spor

Geçmişin kültür izleri Siirt’te yeniden hayat buluyor

15:24 - Kültür Sanat

İzmir’de işten atılan işçilerin eylemi 4. gününde: "İşimizi geri istiyoruz!"

15:11 - Genel

İş yerinde hayata gözlerini yumdu

14:11 - Asayiş

Ağaçlar, çaput yerine çömlekle süslendi

11:41 - İnsan