?>

Türkiye Plaj Korfbol Şampiyonası Muğlada Başladı

Türkiye Üniversiteler Plaj Korfbol Şampiyonası, Muğla’nın Ortaca ilçesinde başladı.

Spor - 8 yıl önce

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün desteği ile Sarıgerme Çevre Eğitim Derneği (SARÇED) plajında düzenlenen şampiyonaya 5 üniversite takımı ve 40 sporcu katıldı.

TÜSF yönetim kurulu üyesi ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Korfbol Asbaşkanı Taner Karabulut, Türkiye’de 20 yıldır yapılan sporun kadın ve erkeklerin bir arada oynadığı ender spor dallarından biri olduğunu hatırlattı.

Korfbol hakkında bilgiler veren Karabulut, birçok spor dalından özellikler alan oyunun Türkiye’de 20 üniversitede 1. ve 2. Lig statüsünde devam ettiğini aktardı.

Türkiye’de üniversiteler düzeyinde ilk defa plaj Korfbol şampiyonası düzenlendiğini vurgulayan Karabulut, "Seneye en az 20 takımla bu turnuvayı yapmayı planlıyoruz. Buradaki başarı düzeyine göre şampiyonayı uluslararası üniversite sporları alanına taşımayı düşünüyoruz. Burada uluslararası organizasyonlar yapmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

İl genelinde 4 mevsim spor 4 mevsim organizasyon amacı ile çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, “Birçok branşta sportif faaliyetlerin altına imza attık. Burada da ilimizde ilk kez Plaj Korfbolu organizasyonuna imza atıyoruz. İlimizin her köşesinde ayrı organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. Birçok şampiyonaya ve uluslararası faaliyete imza attık” dedi.

Kocaeli Üniversite Korfbol takımı oyuncusu Ulaş Uluç ise, U23 Korfbol Milli Takımında da yer aldığını belirterek şunları kaydetti:

“Korfbol ile üniversitede tanıştım. Avrupa’nın birçok şehrinde turnuvalara katıldık. Yeni arkadaşlar edindik ve spor kültürü olarak geliştik. Korfbol’un diğer branşlardan farkı kadınların ve erkeklerin sahada takım halinde mücadele etmesi, bizde Türkiye’de yeni gelişen sporun tanınması için mücadele ediyoruz.”

Turnuva 2 Temmuz’da sona erecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Bodrumlu Beşiktaşlılara Bayram Sürprizi

2017-06-26 17:30 - Spor

Türkiye Plaj Korfbol Şampiyonası Muğlada Başladı

2017-06-30 22:00 - Spor

Berkay Bebeği İçin Gün Sayıyor

2017-06-29 08:30 - Magazin

Marmariste Rezervasyon Skandalı Yaşanan Otel Mühürlendi

2017-06-24 15:30 - Genel

‘Dünyanın En Yakışıklı Mahkumu Jeremy Meeks Türk Baklavasına Hayran Kaldı

2017-06-27 19:30 - Magazin

Bodrumda Cemiyet Hayatını Buluşturan Sergi

2017-06-28 18:30 - Gündem

Akın Akın Geliyorlar

2017-06-24 15:00 - Genel

Bodrum Sahilleri Doldu Taştı

2017-06-25 20:00 - Genel

Serdar Ortaç Bodrumu Salladı

2017-06-26 08:00 - Magazin

Ödüllü Dondurmaya Tatilcilerden Büyük İlgi

2017-06-27 12:00 - Genel

İlgili Haberler

Kur’an Kursu öğrencileri halı sahada buluştu

11:34 - Spor

DARES, 11 madalya kazandı

10:58 - Spor

L’Etape Türkiye by Tour de France ekibi Fransa’da

10:53 - Spor

Van Büyükşehir Belediyespor geleceğin voleybolcularını yetiştiriyor

10:18 - Spor

Olimpik Yüzme Havuzu yaz boyunca halka açık olacak

10:13 - Spor

Günün Manşetleri

Arkadaşını silahla yaralayan şahsa 4 yıl hapis

15:47 - Asayiş

Kavurucu Sıcaklar ve Yüksek Nem Bunalttı

15:38 - Gündem

Kule vinçte fenalaşan operatörü itfaiye kurtardı

15:32 - Asayiş

Yaz sıcaklarında bu rahatsızlıklara dikkat

15:29 - Genel

Real Madrid, Lucas Vazquez'e Veda Ediyor

15:10 - Spor