?>

Yalçın Dümer; “Çok Oyuncu Yok, Baya Bir Oduncu Var”

İstanbul’u terk eden ünlüler kervanına, ünlü oyuncu Yalçın Dümer de dahil oldu. Bodrum’a yerleşen Dümer, dizi ve sinema oyuncularını; “Çok oyuncu yok, baya bir oduncu var” diyerek eleştirdi.

Magazin - 7 yıl önce

İstanbul’un kalabalığından kaçarak Bodrum’a yerleşen ünlü oyuncu Yalçın Dümer, bir yandan sinema sektöründe yerini korumaya çalışırken; diğer yandan ise yönetiminde yer aldığı Turgutreisspor için mesai harcıyor. Yaklaşık 15 aydır Bodrum’da yaşayan Dümer, yetenekli gördüğü geçlere de oyunculuk dersi vererek, üniversiteye hazırlıyor. Kızılağaç Mahallesinde bulunan yakın dostları Sertaç Ay ve Tuğçe Kırtay açtığı Eskici Dükkanım adlı sanat atölyesinde objektiflere takılan Dümer, yeni yeni boy göstermeye başlayan bazı oyunculara ’odun’ diyerek gönderme yaptı.

Çok sevdiği Bodrum’a yerleştiğini ifade eden Dümer, “Turgutreisspor’un yönetim kurulundayım. Futbolcular kazandırıyoruz. Benim kökenim sporcu ve spor yazarlığından geliyor, bu benim tutkum. Galatasaray’ın eski bir sporcusuyum. Galatasaray’dan birkaç futbolcuyu getirmeye çalışıyorum. Amacımız Turgutreis’i şampiyon etmek. Birçok maçta beraber olup destekleyeceğiz kulübümüzü” dedi.

"Oyuncu yok oduncu var"

Yeni bir sinema filmi çektiğini ve ikincisinin de yarıda olduğunu müjdeleyen Dümer, ekranlarda boy gösteren ve beğenmediği bazı oyuncuları şu sözlerle eleştirdi: “Çok kızıyorlar bana. Kompleksli değilim ama çok oyuncu yok, baya bir oduncu var. İçlerinde bizden daha iyileri de var fakat bir elin parmaklarını geçecek kadar yok. Yıllardır ne dizi seyrederim ne de yaptıkları bir şeyi izlerim. Gerçekten sanat yapmıyorlar. Biz, bir dizinin bir bölümünü rahmetli Osman Sezan zamanında 15 günde çekebilirdik. Şimdi 1 bölümü, 5 günde çekiyorlar. Mümkünatı var mı iyi oyunculuk sergilemeye?. Prefabrik, fabrika usulü ve herkese bunları yutturuyorlar. Çok beğeniliyor bu işler. 2 saat 15 dakika dizi olmaz. Dünyadaki dizi standardı 40 dakikadır”

"Şimdiki oyuncular, isimleri ile değil oynadıkları karakterle anılıyor"

Usta oyuncu Dümer, yeni oyuncuların kendi isimleriyle değil oynadıkları karakterin isimleri ile tanındıklarının altını çizerek; “Tabi iyi oyuncular var ama iyiler çok az. Bir Nurgül Yeşilçay yok mesela, bir Nejat İşler yok. Bu saydıklarım iyi oyuncular. İnşallah benim öğrencilerimde iyi oyuncu olacaklar. Önce okuyup alt yapılarını oluşturacaklar. Alt yapısı olmayanları göreceksiniz ki 10 sene sonra hiç kimse hatırlamayacak. Biz halen isimlerimizle hatırlanıyoruz. Oduncu dediğim tipler, dizilerde oynadıkları karakterin isimleri ile anılıyorlar. Ahmet’i oynamışsa Ahmet diyorlar, Zeynep’i oynamışsa Zeynep diyorlar. En tehlikeli şeydir bu bizim mesleğimizde. Halbuki biz bir markete gitsek benim oynadığım Murat tiplemesinden, Ahmet tiplemesinden değil Yalçın Dümer diyorlar. Ben yetiştirdiğim oyuncularıma, çocuklarıma bunu aşılıyorum. Oynadığınız karakterlerin isimleriyle değil kendi simlerinizle anılın. Bu yüzdende çok çalışmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Müslüm Gürsesin İlk Sazını Eline Alınca Gözleri Doldu

2018-09-16 03:00 - Magazin

Türk Filmleri Haftasına Ünlüler Akın Etti... Galada Ünlüler Ödüllerine Kavuştu

2018-09-16 06:00 - Magazin

Yalçın Dümer; “Çok Oyuncu Yok, Baya Bir Oduncu Var”

2018-09-22 10:00 - Magazin

Ünlü Yönetmen Murat Şekere Dolandırıcı Şoku

2018-09-17 17:30 - Magazin

Muğlasporda Hedef İlk 10Da Yerini Garantilemek

2018-09-21 14:00 - Spor

Marmariste Bisiklet Mevsimi

2018-09-21 17:30 - Spor

Güreşçiler Plajda Kıyasıya Mücadele Etti

2018-09-20 22:30 - Spor

Türkiye Rallisi Muğlada Heyecanlı Anlara Sahne Oldu

2018-09-19 17:00 - Spor

Türkiye Plaj Güreş Şampiyonası Ortacada Başladı

2018-09-19 19:30 - Spor

Şampiyonlar Kupalarını Cumhurbaşkanı Erdoğanın Elinden Aldı

2018-09-16 15:30 - Spor

İlgili Haberler

Dr. Senai Demirci’den Terme’de "Namaz Psikolojisi" sunumu

10:12 - Magazin

OMÜ’nün 50. yılında Emre Aydın konseri

09:10 - Magazin

"29 yıldır nafaka ödeyen dünyadaki tek adamım"

08:53 - Magazin

OMÜ’nün 50. Yıl Şenliği Emre Aydın konseri ile başlıyor

15:37 - Magazin

Trafik polisi sahneye çıktı, gitarı ve sesiyle gönüllere dokundu

10:00 - Magazin

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş