?>

ABD, yeni gümrük vergileri sonrası 18 ülkeden yazılı teklif aldı

Beyaz saray sözcüsü karoline leavitt (arşiv)

Siyaset - 9 ay önce

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı yeni gümrük vergilerinin ardından 18 ülkeden vergilerle ilgili yazılı teklif alındığını açıklayarak, ABD ve Hindistan’ın ticaret anlaşmasının şartları üzerinde mutabakata vardığını belirtti.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, ABD Başkanı Donald Trump 2 Nisan’da ticaret ortaklarına uygulanacak yeni gümrük vergilerini duyurmasının ardından konuyla ilgili son gelişmeleri açıkladı. Leavitt, Trump yönetiminin ticaret müzakereleri kapsamında şu ana kadar 18 ülkeden vergilerle ilgili yazılı teklif aldığını ifade etti.

Leavitt, ticaret müzakerelerini yürüten ekibin sadece bu hafta boyunca 34 ülke ile doğrudan görüşmeler gerçekleştireceğini vurgulayarak, bu temasların ekonomik işbirliği ve vergiler üzerinde somut ilerlemelere zemin hazırlayacağını ifade etti. Hindistan ile uzlaşma sağlandı

Basının yeterince dikkat göstermediğini belirttiği önemli bir gelişmeye de dikkat çeken Leavitt, Hindistan’ı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı James David Vance’in 21 Nisan itibarıyla Hindistan ile ticaret anlaşmasının şartları üzerinde mutabakata varıldığını açıkladığını hatırlattı. Leavitt, bu gelişmenin ABD dış ticaret stratejisi açısından "önemli bir adım" olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da yaptığı açıklamada ticaret ortaklarına uygulanacak yeni gümrük vergilerini duyurmuştu. Temel tarife oranının yüzde 10 olacağını belirten Trump, ayrıca birçok ülkeye farklı oranlarda karşılıklı ek tarifeler uygulanacağını ifade etmişti. Tepkiler üzerine karşılıklı ek gümrük vergilerini 90 gün süreyle askıya alan Trump, Çin’e uygulanan tarife oranını ise yüzde 145’e çıkarmıştı. Pekin yönetimi de Trump’ın hamlesine ABD mallarına yüzde 125 oranında vergi uygulayarak karşılık vermişti. Gümrük vergilerinin Çin hariç askıya alınmasının ardından ABD ve diğer ülkeler arasında ticaret müzakereleri başlamıştı. Trump, Hindistan’dan yapılan ithalatlara yüzde 26 gümrük vergisi uygulayacağını açıklamıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Güney Ege Turizmi Marmaris'te Birleşti

2025-04-19 14:22 - Turizm

İlgili Haberler

KKTC’de asgari ücret net 52 bin 738 TL oldu

20:36 - Siyaset

Bakan Memişoğlu: "72 branşın 69’una aynı gün randevu veriyoruz"

20:12 - Siyaset

Bakan Fidan, UNRWA Genel Komiseri Lazzarini’yi kabul etti

19:34 - Siyaset

Taşköprü Belediye Başkanı Arslan, Bakan Ersoy’a Pompeipolis Antik Kentini anlattı

19:19 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan: "SDG’nin bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesini bekliyoruz"

18:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kavgayı ayıran akrabasını tüfekle vurdu

16:31 - Asayiş

Otogarda can pazarı: Korku dolu anlar kamerada

16:13 - Gündem

Fırtına sonrası hasar büyük oldu

16:12 - Genel

Eskişehir’de 14 yaşındaki kız kayıplara karıştı

15:44 - Asayiş

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel