?>

Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"

ADANA İL TİCARET MÜDÜR VEKİLİ BÜŞRA BÜTÜN GÜRIŞIK, KENT GENELİNDEKİ İŞLETMELERDE FAHİŞ FİYAT VE ETİKET FİYATI DENETİMLERİ GERÇEKLEŞTİRDİKLERİNİ SÖYLEYEREK, "TÜKETİCİLERİN MAL VE HİZMET ALDIĞI HER SEKTÖRÜ DENETLEDİK VE DENETLEMEYE DEVAM EDİYORUZ" DEDİ.

Asayiş - 7 saat önce

Adana’da yıl içerisinde işletmelere yönelik etiket mevzuatı denetimlerinde 3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandığı bildirildi.

Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde yapılan denetimlerde kurallara uymayan işletmelere gerekli uyarılar yapılırken, mevzuata aykırı durumlar için tutanak tutuldu. Denetimlerde ürünlerin raf ve kasa fiyatlarının uyumu, etiketlerin mevzuata uygunluğu ile fiyat değişim tarihleri kontrol edildi.

Yıl içerisindeki fahiş fiyat ve etiket fiyatı denetimleri hakkında bilgi veren İl Ticaret Müdür Vekili Büşra Bütün Gürışık, "Tüketicilerin mal ve hizmet aldığı her sektörü denetledik ve denetlemeye devam ediyoruz. Bu yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon 210 bin ürün denetlendi. Yapılan denetimler sonucunda, yaklaşık 3 milyon 845 bin lira tutarında idari para cezası uygulandı. Söz konusu idari para cezaları, fiyat etiketi yönetmeliği kapsamında kesildi. İşletmelerde fiyat etiketinin bulunmaması ya da fiyat etiketinin yönetmeliğe uygun olmaması nedeniyle yapılan tespitler sonucunda cezalar veriliyor" dedi.

Gürışık, "Son dönemde vatandaşların sıklıkla şikâyet ettiği fahiş fiyat artışı yapan işletmelere yönelik denetimlerimiz de aralıksız sürüyor. 2025 yılı içerisinde tutulan tutanaklar bakanlığa gönderiliyor. Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda, fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen işletmelere idari para cezası uygulanıyor" diye konuştu.

Vatandaşlardan Gonca Çiftçi de, "Denetlenmesi çok güzel. Böylelikle halkın da daha rahat alışveriş yapmasının önünü açılıyor" ifadelerini kullandı.

Yetkililer, fahiş fiyat ve etiket ihlallerine yönelik şikâyetlerin AlO 175 Tüketici Hattı ve Haksız Fiyat Artışı Bildirim Sistemi üzerinden yapılabileceğini de belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

55 YILLIK TERZİ ARMUTÇUOĞLU: “BU MESLEK SEVGİ VE EMEK İSTER’’

2025-12-11 15:11 - Marmaris

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü

2025-12-11 15:57 - Asayiş

MENTEŞE’DE MOTOSİKLET TIRA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

2025-12-13 01:40 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’NİN NÜFUSU KENDİNİ YENİLEYEMİYOR”

2025-12-17 14:29 - Genel

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

MARMARİS ŞOFÖRLER ODASI BAŞKANI KALAYCI YENİDEN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2025-12-12 09:47 - Marmaris

MARMARİS’TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

2025-12-13 13:22 - Marmaris

Urla’da yanan orman için umut yeşerdi: 500 meşe palamudu toprakla buluştu

2025-12-13 20:02 - Gündem

İlgili Haberler

Uyuşturucudan gözaltına alınan ünlüler sağlık kontrolünden geçirildi

19:01 - Asayiş

Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı

19:00 - Asayiş

Biga’da öğrenci yurdunda yangın paniği: 4 öğrenci dumandan etkilendi

18:34 - Asayiş

Kocaeli’de altyapı çalışması sırasında doğalgaz borusu patladı

18:40 - Asayiş

Milyonluk safkan İngiliz atına sağlık taraması

18:38 - Asayiş

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel