?>

Adana’da kurbanlıklar satışa çıktı

Adana'da kurbanlıklar satılmaya başladı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Adana’da kurbanlıklar satılmaya başlandı. Satıcılar, vatandaşları kurban alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı.

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Adana’ya Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen kurbanlıklar satışa başladı.

Vatandaşlar da hem fiyat araştırması yaptı hem de uygun kurbanlık aradı. Kilograma göre kurbanlık küçükbaş koyun ve büyükbaş tosunun kilogramını 250 lira olarak açıklandığı şehirde pazar haraketliliğinin önümüzdeki günlerde daha çok artacağı ifade edildi. Satıcılar da vatandaşları kurban alırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyardı. “Bu sene az koyun getirdim”

Küçükbaş hayvan satan Zafer Oğuz, açıklanan fiyatın yüksek olduğunu ancak talebin olduğunu belirterek, “Kurbanlıklarımızı bu sene erken getirdik. Fiyatlar yüksek ama talep de var. Geçen seneye göre fiyatlar 2 kat artmış durumda. Şu anda 15 bin liradan başlıyor ve 22 bin liraya kadar koyun var. Fiyatları yüksek buluyorum. Normalde her sene 450-500 koyun getirirken bu sene 150 koyun getirdim” ifadelerini kullandı. “Marketten kurban alacaklar, kasaptan et alsın”

Marketlerin kurban satmasının geleneklere uygun olmadığını aktaran Oğuz, “Tüm marketler 16-17 kilogram et şeklinde kurban satıyor. Buna bir de fiyat belirlemişler. Bunu düşünen varsa gidip kasaptan et alsın. Vicdanlarını rahatlatmak için böyle işlere girmesinler” dedi. “Hayvanın yürümesinde sıkıntı olmamalı”

Vatandaşların kurbanlık alırken genç hayvan tercih etmesi gerektiğine dikkat çeken Oğuz, “Hayvanın duruşu kendisini belli ediyor. Hayvanın yürümesinde sıkıntı olmamalı. Hayvanın dişlerinin olması, burun akıntısının olmamasına dikkat etmek gerekiyor" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

MARMARİS KAVRULDU: TERMOMETRELER REKOR SICAKLIK GÖSTERDİ"

2024-06-05 15:31 - Gündem

MARMARİS'TE SU KESİNTİSİ UYARISI

2024-06-04 20:42 - Marmaris

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

AVRUPA’DAKİ YEŞİL DÖNÜŞÜM TÜRKİYE İÇİN FIRSAT MI TEHDİT Mİ?

2024-06-04 15:56 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Manisa’da kırsal kalkınmaya 144 milyon TL’lik dev yatırım

14:50 - Ekonomi

AOSB Başkanı Sütcü: "Her yatırım, geleceğe bırakılmış bir değer zinciridir"

13:16 - Ekonomi

Nilüfer Belediyesi güneş enerjisinde büyümeyi hızlandırdı

12:41 - Ekonomi

Kuruyemiş alışverişi yaparken dikkat edilmesi gerekenler

12:11 - Ekonomi

Bursa Business School 2025’te Türkiye’nin stratejik buluşma noktası oldu

12:21 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan