?>

Adana’da sıcaklardan kaçanlar Saimbeyli’ye akın etti

Belediye başkanı mahmut dal

Gündem - 3 ay önce

Adana’da ormanlık alanlara girişlerin yasaklanmasının ardından vatandaşlar yaylalara akın etti. Kış nüfusu 13 bin 700 olan Saimbeyli ilçesi, ziyaretçi yoğunluğu ile nüfusu 50 bine yaklaştı.

Kent genelinde ormanlık alanların yangın tedbirleri çerçevesinde kapalı olması nedeniyle, farklı mekanları bulunan Saimbeyli ilçesi vatandaşların tercih ettiği noktalardan biri oldu. İlçe Belediye Başkanı Mahmut Dal, yörenin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak adına söz verdiği "Saimbeyli Mavisi" Tabiat Restoran ve Kafe isimli tesisi hizmete almasıyla vatandaşlar serinleme ve dinlenme imkânı buldu. Doğası, tarihi kalesi ve merkez çarşısı ile Adana’nın tarih ve doğanın iç içe geçtiği ilçelerinden olan Saimbeyli, artan sıcaklar sonrası doğaya kaçan vatandaşların uğrak noktası oldu.

Belediye Başkanı Mahmut Dal, ilçenin serin doğal kaynak suları ve yeşil örtüsüyle Adanalıların sıcaktan kaçtığı bir yer haline geldiğini belirterek, eko turizmde öncü olmak için çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Başkan Dal, "İlçemize bu yıl kazandırdığımız Saimbeyli Mavisi Restoran ve Kafe’de su şelaleleri ve yeşil örtüyle ormanlık alanlara alternatif, doğa ile iç içe belediyeye ait bir tesis inşa ettik. Belediye seçimlerinde ilçenin turizmde Adana’da öncü olması için söz verdik, yatırımlarımız devam edecek" dedi.

İlçenin kışın 13 bin 700 olan nüfusunun sıcaklarla birlikte 50 bine ulaştığını vurgulayan Dal, "Adana’nın en şirin ilçesi diyebilirim. Kültür varlıklarımızı ve doğamızın güzelliğini ön plana çıkararak turizm cenneti haline gelmesini istiyoruz. Vatandaşların dinlenme alanları yoktu, hizmete açtık ve güzel bir tesis elde ettik. Hem merkezde doğanın, tabiatın ve kültür varlıklarının içinde, hem de bu sıcaklarda serin bir ortam sunuyoruz. Doğa ile iç içe tatil ve dinlenmek isteyenleri bölgemize bekleriz" diye konuştu.

İlçeye gelen ziyaretçilerden Rabia Yardımcı ise "Serin ve doğa ile iç içe dinlenme imkânı bulduk. Ormanlık alanlar kapalı olunca bizim için çok güzel bir alternatif oldu" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA ÖĞRENCİYE TAM DESTEK

2025-08-08 14:18 - Ulaşım

MARMARİS’TE DEVLET HASTANESİ ALARM VERİYOR

2025-08-06 13:45 - Marmaris

Bodrum'da Yollar Yenileniyor

2025-08-05 11:30 - Ulaşım

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Marmaris Açıklarında 14 Düzensiz Göçmen Yakalandı

2025-08-07 11:47 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Otel havuzunda boğulan 9 yaşındaki çocuk Eskişehir’de toprağa verildi

2025-08-07 18:44 - Asayiş

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

İlgili Haberler

Ağrı’da "Türkiye Yeşeriyor, Gazze Güçleniyor" projesi kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu

18:37 - Gündem

Ağrı’da öğrenciler yılın ilk kardan adamını yaptı

17:46 - Gündem

Sapanca Gölü’ndeki endişelendiren kabarcıklar su altından ve havadan görüntülendi

16:58 - Gündem

Karatay’da 10 bin 400 metrekarelik alanda fidan dikildi

16:15 - Gündem

Yunusemre’de ağaçlandırma çalışmaları sürüyor

15:44 - Gündem

Günün Manşetleri

Odun kesmek isterken, ayağını kesti

14:14 - Asayiş

Jurecka: "Fenerbahçe’den puan alacağımıza inanıyoruz"

14:00 - Spor

Kivide 13 bin 800 ton hasat

12:26 - Ekonomi

Rusya: "Ukrayna Voronej’e ABD yapımı ATACMS füzeleri ateşledi"

12:15 - Siyaset

Kış mevsiminin vazgeçilmezi turşu tezgahları süslemeye başladı

11:54 - Genel