?>

Adana’nın boğazı "Esi Baraj" karanlığa terk edildi

Adana’nın boğazı olan, çukurova ve yüreğir ilçesi’ni birbirine bağlayan eski baraj gençlik köprüsü ve çevresi ışıksız olmasından dolayı akşamları korkunç bir yer haline gelmiş durumda. Vatandaş eskiden ışıklı olan gençlik köprüsü’nün tekrar aynı görünüme kavuşmasını istiyor.

Gündem - 8 ay önce

Adana’nın boğazı olan, Çukurova ve Yüreğir İlçesi’ni birbirine bağlayan Eski Baraj Gençlik Köprüsü ve çevresi ışıksız olduğu için akşamları zifiri karanlık oluyor. Vatandaş eskiden ışıklı olan Gençlik Köprüsü’nün tekrar aynı görünüme kavuşmasını istiyor.

Adana’nın merkezindeki Çukurova ve Yüreğir ilçesini birbirine bağlayan Adana’nın boğazı olarak adlandırılan Eski Baraj Gençlik Köprüsü bakımı yapılmadığı için ışıklandırma sistemi çalışmıyor. Vatandaşlar akşam köprüye geldiği zaman rahat bir şekilde yürümek ve köprünün Seyhan Nehri’ne yansıyan görüntüsünü izlemek istiyor. Köprüde ışık olmadığı için bisiklet kullananların köprü üzerinden geçerken yolunu görmekte güçlük çektiği, 2 yıl öncesine kadar ışıklı ve güzel bir görünüme sahip olan Gençlik köprüsü ışıklandırılmayı bekliyor.

Seyhan Nehri manzarasını izlemek için gelen Kadir Acarlar "Keşke ben buraya ilk kez gelmiş olsaydım, çünkü köprünün ışıklarını yanmıyor görürdüm ama yaklaşık 10 yıldır buraya geliyorum. İki sene öncesine kadar köprünün ışıkları pırıl pırıl yanıyordu. Burada akşamları yürüyüş yapıyorum, sabah yürüyüş yaparken problem olmuyor ama akşamları bu saatten itibaren karanlık oluyor ışık olmayınca da güvenlik problemi ortaya çıkıyor. Aynı zamanda karanlıkla beraber görsellikte yok oluyor" diye konuştu.

‘Adana’nın göz bebeği karanlığa terk edildi’

Köprü ve çevresinde ışık olmadığı için akşamları güvenlik ile ilgili endişesini belirten Acarlar, şöyle devam etti:

"Ben bu konuyla ilgili Cimer’e yazdım, Büyükşehir Belediyesi’ne yazdım, bütün yetkililerle yazdım. Konuştum herkesle ama bir türlü hareket olmadı. Yani neden böyle yapılıyor anlamış değilim. Burası Gençlik Köprüsü, Adana’nın göz bebeği karanlığa terk edildi."

"Köprünün ışıksız halini görünce üzüldük’

Fotoğraf çekmek için Eski Baraja gelen Mehmet Erdoğan "Köprünün ışıklı halini daha önce görmüştüm, rengarenk ve ışıl ışıl yanıyordu çok güzel bir görüntüsü vardı. Köprünün ışıksız olması gözüme hoş gelmedi, biz buraya fotoğraf çekmeye geldik, değişik anlar yakalamaya geldik ama ışıksız halini görünce üzüldük. Köprü tekrar ışıklandırılıp, ortam biraz daha canlandırılabilir. Sadece burası için değil, köprü çevresinin de ışıklandırılması lazım" şeklinde konuştu.

Yaşar Kemal Yürüyüş Parkurunda bisiklet sürmek için köprüden karşıya geçmek isteyen Eren Gökay Yıldız ise " Köprü ışıklıyken çok güzeldi. Bisiklet sürerken daha güvenli oluyordu, en azından önümüzü görebiliyorduk şimdi köprü ışıksız olunca göremiyoruz. Köprü ışıksız olunca buradan geçerken korku içerisinde geçiyoruz. Buraya ışık yapılmasını istiyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

100 milyon liralık 17 araç, SASKİ filosuna eklenecek

2025-04-18 12:43 - Gündem

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Dondurucu soğuğa aldırış etmediler

14:02 - Gündem

Van-Çatak yoluna düşen çığ temizleniyor

13:53 - Gündem

Aziziye’nin karla mücadele timlerine gece yarısı sürprizi

14:04 - Gündem

Nevşehir’de dondurucu gece: En soğuk ilçe Derinkuyu oldu

13:50 - Gündem

Bolu’da çocuklar gece saatlerinde karın keyfini çıkardı

13:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan