?>

Adanalı profesöre "Yaşam Boyu Onur Ödülü"

Kök hücre nakli alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle adanalı profesör hematoloji uzmanı dr. Can boğa, transplantasyon ve hücresel tedaviler derneğinin bilimsel kongre etkinliğinde "yaşam boyu onur ödülü"ne layık görüldü.

Sağlık - 2 ay önce

Kök hücre nakli alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle Adanalı Profesör Hematoloji Uzmanı Dr. Can Boğa, Transplantasyon ve Hücresel Tedaviler Derneğinin Bilimsel Kongre etkinliğinde "Yaşam Boyu Onur Ödülü"ne layık görüldü.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi, Adana Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde görevini sürdüren Prof. Dr. Can Boğa’ya, "Yaşam Boyu Onur Ödülü", Transplantasyon ve Hücresel Tedaviler Derneği’nin Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenen Bilimsel Kongre etkinliğinde takdim edildi. Prof. Can Boğa, ödülünü aldıktan sonra ‘’Transplantasyon ve Hücresel Tedaviler ve Mükemmeliyet Merkezleri’’ konulu sunum yaptı.

Kök hücre nakli alanındaki başarılarının yanı sıra işbirliği ve kalite çalışmalarını istikrarla sürdürerek ülkeye olan katkıları nedeni ile bu ödüle layık görülen Prof. Dr. Boğa, 2003 yılından beri Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışıyor. Yaklaşık 100 yıl önce tanımlanan orak hücre hastalığı konusunda 30 yıldır çalışmalar yapan Boğa, erişkin orak hücre hastalığında başarılı nakillere imza atıyor.

Prof. Dr. Can Boğa, T.C. Sağlık Bakanlığının ‘’Hücresel tedaviler alanında Avrupa Birliği Uyum Projesi’’ inde eğitmen olarak görev alıp, aktif JACIE denetçisi oldu. THD Ulusal JACIE İşbirliği Projesi’nde merkezler arası kalite çalışmaları ve denetimlerini yürüttü. THD JACIE Çalışma Grubunu ve Donör Araştırmaları Takımı (DART)’ı kurdu ve başkanlıklarını üstlendi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

MARMARİS'İN HER ANI BAŞKA GÜZEL

2025-02-17 13:20 - Marmaris

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Optisyenlerden sahte güneş gözlüğü uyarısı

14:47 - Sağlık

İmmün yetersizlikte erken teşhis önemli

13:45 - Sağlık

Çocuklarda bu belirtilere dikkat

13:41 - Sağlık

Siirt’te sismik izolatörlü hastane inşaatı devam ediyor

12:46 - Sağlık

Sinop’ta hayat kurtaran konferans

12:26 - Sağlık

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş