?>

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

  Antalya Büyükşehir Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltmak ve toplu taşımayı teşvik etmek amacıyla başlattığı otobüslere özel şerit uygulamasında ikinci etaba geçti. Bu kapsamda, halk otobüsleri için zorunlu sağ şerit uygulamasıyla alt geçide girmeden Güllük Kavşağı’ndan transit geçiş sağlayarak, Antalyaspor Kavşağı’na kadar kesintisiz bir şekilde sağ şeridi kullanabilecek.

Ulaşım - 4 ay önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi, halk otobüslerine zorunlu olacak sağ şerit uygulaması ile ilgili düzenlemelere devam ediyor. Bu kapsamda Mevlana Kavşağı, Yener Ulusoy Bulvarı, Güllük Kavşağı ve Sağlık Müdürlüğü Kavşağı’ndaki ana arterlerde sağ şeritlerin yalnızca toplu taşıma araçlarına ayrılmasını sağlayarak trafiğin daha akıcı hale gelmesine yönelik çalışmalar sürüyor.

İkinci etap da başarıyla uygulandıUygulamanın ilk etabı olan Mevlana Kavşağı ile Güllük Kavşağına kadar olan yolda başlayan sağ şerit uygulaması başarılı şekilde sürerken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri dairesi başkanlığı ekipleri ile Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı ekipleri Güllük Kavşağı’nda düzenleme çalışması yaptı. Çalışma ile Güllük Kavşağı otobüsler için transit geçişe hazır hale getirildi. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışma ile halk otobüsleri Güllük alt geçidine girmeden, transit olarak Güllük Kavşağı’ndan geçiş sağlayarak Antalyaspor Kavşağı’na kadar kesintisiz bir şekilde sağ şeridi kullanabilecek. Bu uygulamanın, toplu taşıma araçlarının hızını artırarak trafik sıkışıklığını büyük ölçüde hafifletmesi bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Denizli için soğuk ve yağışlı hava uyarısı

2025-02-18 09:58 - Gündem

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

Marmarisli Çocuklar Türkiye Şampiyonası'na Gidiyor

2025-02-17 11:33 - Spor

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

HALK OTOBÜSLERİ İÇİN ÖZEL ŞERİT UYGULAMASINDA 2. ETABA GEÇİLDİ

2025-02-21 15:54 - Ulaşım

MİLAS-BODRUM HAVALİMANINDAN REKOR PERFORMANS

2025-02-21 13:24 - Ulaşım

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

İlgili Haberler

Seydikemer’de 500 Metrelik Yeni İçme Suyu Hattı

11:37 - Ulaşım

FETHİYE-RODOS SEFERLERİ BAŞLADI

12:29 - Ulaşım

Muğla Büyükşehir'den Bodrum'a Bayram Müjdesi

13:53 - Ulaşım

Muğla'ya Yeni Yol Müjdeleri

11:14 - Ulaşım

Büyükşehir'den Milas'a 14 Milyonluk Ulaşım Yatırımı

11:50 - Ulaşım

Günün Manşetleri

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş

Uyuşturucu satıcısı tutuklandı

17:22 - Asayiş

Mühendisler 'Sessiz Çığlık' Eylemiyle Haklarını Aradı

15:41 - Ekonomi

Kaz Dağları Balı Dünya Şampiyonu Oldu

15:26 - Genel