?>

Adıyaman’daki kentsel dönüşüm alanında modern binalar yükseldi

Adıyaman merkez mara ve musalla mahallesinde yürütülen kentsel dönüşüm projesi’nde sona yaklaşılıyor.

Genel - 5 ay önce

Adıyaman merkez Mara ve Musalla mahallelerinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona yaklaşılıyor.

TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle 4 etap halinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde bin 427 konut, 134 ticari ünite yapılıyor. Konutlardan 225’i hak sahiplerine teslim edilerek yaşam başladı.

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenin kentlerden Adıyaman’da kalıcı konutlar, köy evleri, rezerv alanlarda çalışmalarda sona gelinirken Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de sona yaklaşıldı. Mara ve Musalla mahallelerini içine alan toplam 41 hektarlık alanda 125 metrekare 3+1, 90 metrekare 2+1 konutlar yapılıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Valisi Osman Varol, "İlimiz çok büyük bir afet yaşadı. Bu afette özellikle hak sahibi olan vatandaşlarımızın deprem konutlarının teslimi ile ilgili çok hummalı bir çalışma yaptık ve artık bunda son aşamaya geldik diyebiliriz. Özellikle kentsel alanlarda kurası çekilmeyen, evi belli olmayan vatandaşımız kalmadı artık. Bir taraftan yerinde dönüşüm devam ediyor, bir taraftan rezerv alan çalışmaları kentimizi güzelleştirmek için devam ediyor. Ama tabi ilimizi geleceğe riski azaltarak taşıyabilmek için aynı zamanda gerçekten eskimiş olan, dayanıksız olan yapı stokumuzu da yenilememiz gerekiyordu. Bu kapsamda da içerisinde bulunduğumuz bu geniş kentsel dönüşüm alanında, Mara, Musalla mahallemizde yaklaşık bin 427 tane konut, 134 tane de ticari ünite yapımını gerçekleştirdik. Bunların büyük bir bölümü tamamlandı. Bir kısmı da artık son aşamaya geldi. İnce işlerinde ilerlemeler kaydediyoruz. Yakın zamanda inşallah tamamını vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Böylece hem şehrimizin hem kadim, çok eski merkezi bir mahallesini hatırasını yaşatarak geleceğe modern olarak taşımız olacağız. Hem de Allah vermesin ama önümüzdeki dönem oluşabilecek afetler için bu afetlere dayanıklı riski az, yeni yaşam alanları inşa edip insanlarımızı yüksek standartta yaşatıyor olacağız" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye’de yaylalarda su abonelikleri başladı

2025-07-11 13:38 - Gündem

MİLAS BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GÜÇLENDİRİYOR

2025-07-14 13:09 - Ulaşım

Marmaris’te araç içinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

2025-07-11 17:29 - Marmaris

Marmaris Domuz İstilası Altında

2025-07-09 16:26 - Marmaris

Dil öğrenmek için girdiği uygulamada hayatının aşkını buldu

2025-07-13 21:10 - İnsan

Akmeşe: “Şehitlerimizin emanetine sahip çıkacağız”

2025-07-11 16:51 - Gündem

Motosikleti ile kaza yapan genç hayatını kaybetti

2025-07-12 09:41 - Asayiş

SAKAR GEÇİDİ'NDE OTOBÜS ŞOFÖRÜ AĞIR YARALANDI

2025-07-14 15:31 - Asayiş

Akyaka Yine Tatilcilerin Gözdesi Oldu

2025-07-15 16:03 - Turizm

Başkan Acar Ünlü Hakim Karşısına Çıktı

2025-07-10 16:48 - Asayiş

İlgili Haberler

Germencik’te okul önlerinde zabıta nöbeti sürüyor

10:27 - Genel

Bağcılar Belediyesi’nden 5 yıldızlı çok amaçlı salon

10:21 - Genel

Gölbaşı Belediyesinden engelli ve hasta vatandaşlara ücretsiz nakil hizmeti

10:17 - Genel

TZOB Başkanı Bayratkar: "Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 31 Aralık tarihinde sona erecek"

10:00 - Genel

Şirinevler Pazaryeri’nde esnafın talebi yerine getirildi

09:56 - Genel

Günün Manşetleri

Kayıp yaşlı adam 14. günde ölü bulundu

16:05 - Asayiş

Sahte altın oyununu kuyumcunun dikkati bozdu

14:55 - Asayiş

Yeni yıl üzümleri yola çıkmaya başladı

14:53 - Ekonomi

Geleneksel Lezzetler 2026’da Sofralara Dönüyor

14:06 - Sağlık

Tescilli Maraş kelle paça kış mevsiminin vazgeçilmezi

13:12 - Ekonomi