?>

ADÜ Rektörü Kent, Teknokent’i ziyaret etti

Aydın’da2016 yılında kurulan ve 2017 yılının aralık ayında faaliyete başlayan adü teknokent’i ziyaret eden adü rektörü prof. Dr. Bülent kent çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Aydın’da2016 yılında kurulan ve 2017 yılının Aralık ayında faaliyete başlayan ADÜ Teknokent’i ziyaret eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Üniversite-sanayi işbirliğinden doğan rekabet anlayışı ile teknoloji üreten bilim insanlarıyla sanayi kuruluşlarının ortak projelerin yürütüldüğü ADÜ Teknokent’te çalışmalarını sürdüren ve 17 patente imza atan Karya Farma HBX Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aynı zamanda kutsal kitaplarda adından söz edilen incir ve zeytinin ana vatanı Aydın’da yetişen ürünlerin yanında Ege’deki endemik bitkilere değer kazandırmak için birçok çalışmaya imza atan HBX Ar-Ge Projeler Koordinatörü Hakan Başlık, başta insan sağlığı olmak üzere çevre, tarım ve hayvancılık alanında yaptıkları çalışmalardan söz etti. Biyoteknoloji üzerine Ar-Ge çalışmalarını 15 yıldan bu yana aralıksız sürdürdüklerini ve bugüne kadar ADÜ Teknokent içerisinde sürdürdükleri çalışmalardan önemli sonuçlar aldıklarını belirten Başlık, desteklerinden dolayı ADÜ yönetimine teşekkür etti.

Aydın’ın kıymetlerini değere dönüştürmeye gayret ediyoruz

İlk olarak zeytin ve incir ağaçları ve meyveleri ile çeşitli endemik bitkilerin özlerini kullanarak ürettikleri ve HBX adını verdikleri ürünle çalışmalara başladıklarını kaydeden Başlık, bugün sahip oldukları 17 patent ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. İnsan ve hayvan sağlığı alanında yaptıkları çalışmaların yanında akıllı tarım üzerinde de faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Başlık, desteklerinden dolayı Rektör Kent ve ADÜ Yönetimine teşekkür etti.

Üniversite ile Aydın’ı ve ilin sanayisi ile her zaman işbirliği içerisinde olduklarını belirten Rektör Kent, ilin ve ülkenin kalkınması için emek veren herkese teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TATLI KAVGASI, TATLIYA BAĞLANDI

2023-10-02 14:41 - Marmaris

MARMARİS'İN BİSİKLETÇİSİ ZEKİ USTA MESLEKTE 53 YILI DEVİRDİ

2023-09-27 10:42 - Yaşam

Önce park halindeki araca, sonra elektrikli motosiklete çarptı: 1 ölü

2023-10-01 10:06 - Asayiş

Muğla Yörükleri Düzeyn Yaylası'nda buluştu

2023-10-03 11:56 - Yaşam

"Forex yatırımı" vaadiyle dolandırıcılık yapan şebekeye yönelik soruşturma: 14 kişi tutuklandı

2023-10-01 09:41 - Asayiş

ACUN ILICALI'NIN BALMY'Sİ MARMARİS 'TE

2023-09-29 13:05 - Magazin

Marmaris’te ikinci halk ekmek büfesi açıldı

2023-09-30 12:00 - Gündem

Göcek’te iki bot çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

2023-09-30 23:13 - Asayiş

Bodrum FK seyircisi önünde galibiyet istiyor

2023-09-29 13:31 - Spor

17 yaşındaki Açelya’dan acı haber geldi: Cansız bedeni deniz kıyısında bulundu

2023-09-28 18:59 - Asayiş

İlgili Haberler

‘TÜBİTAK Sanayide Yeşil Dönüşüm Çağrısı’ sonuçları açıklandı

12:50 - Teknoloji

Cilt yaralanmaları yapay zeka destekli sistem ile özel bitkilerden elde edilen formülasyon buharı ile tedavi edilecek

17:03 - Teknoloji

İkinci El Telefon Alırken Dolandırıcılığa Dikkat!

09:22 - Teknoloji

SİPER test atışları için Sinop’ta

22:10 - Teknoloji

Amerika’nın sosyal medyasına karşı Ankara’dan yanıt: Oppenza

18:33 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Otluk alanda sıçrayan yangın iki katlı evi kül etti

13:58 - Asayiş

Kayıp kedisine günler sonra kavuştu, bu kez mutluluktan ağladı

13:50 - İnsan

Doktor balıklar, tabiat parkı oldu

11:59 - Gündem

Tatil yerine okulu onarıyorlar

11:50 - Eğitim

Arazi Kavgasında Kan Aktı

11:48 - Asayiş