?>

Ağrı Dağı’nda zorlu zirve tırmanışı tamamlandı

Türkiye'nin çatısı olarak nitelendirilen ve 5137 metre yüksekliğiyle ülkenin en yüksek noktası olan ağrı dağı'na tırmanışa gelen dağcılar, zorlu hava şartlarına rağmen zirve tırmanışını başarıyla tamamladı.

İnsan - 11 ay önce

Türkiye’nin çatısı olarak nitelendirilen ve 5 bin 137 metre yüksekliğiyle ülkenin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanışa gelen dağcılar, zorlu hava şartlarına rağmen zirve tırmanışını başarıyla tamamladı.

Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucunda terörden arındırılan Ağrı Dağı, yılın her dönemi hem yerli hem de yabancı dağcıları ağırlamaya devam ediyor.

Avrupa başta olmak üzere, dünyanın birçok ülkesinden ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen dağcılar, Doğubayazıt ilçesine bağlı Çevirme mezrasında hazırlıklarını tamamladı. Taşıyabilecekleri kadar malzemeyi yanlarına alıp, diğer eşyalarını atlara yükleyen dağcılar, rehber Resul Civaş eşliğinde saatler süren bir yürüyüşün ardından 3 bin 200 metre rakımdaki kamp alanına ulaştı. Yüksek rakıma uyum sağlamak ve dinlenmek için burada kamp kuran dağcılar, geceyi çadırlarda geçirdi. Ertesi gün yeniden yürüyüşe başlayarak dik yolları aşıp 4 bin 200 metre rakımdaki kamp alanına vardılar. Burada bir süre dinlenen dağcılar, kışlık kıyafetler ve botlarını giyerek gece vakti soğuk hava, yoğun fırtına ve tipi etkisine rağmen zirve tırmanışına küçük adımlarla devam etti. Buzulların üzerinde yürüyerek zirveye ulaşan dağcılar, zirvede büyük bir mutluluk yaşadı.

İran, Nahçıvan ve Ermenistan sınırında yer alan ve bu ülkelerden de görülebilen Ağrı Dağı’nın zirvesinde bir süre vakit geçiren dağcılar, dünyada en fazla tırmanış yapılan dağlardan biri olan Ağrı Dağı’ndan iniş yaptı. Rehber Resul Civaş yaptığı açıklamada, "Soğuk hava, yoğun fırtına ve tipiye rağmen zirve tırmanışını kazasız tamamladık. Dağcılarımız zorlu hava şartlarına rağmen büyük bir mücadele örneği göstererek zirveye ulaşmayı başardı. Ağrı Dağı’na tırmanmak büyük bir başarıdır ve dağcılarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Ağrı Dağı’na tırmanan dağcılar, zirveye ulaşmanın heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek bu deneyimin unutulmaz olduğunu ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS DENİZ KENARINDA 3 BİN KİŞİLİK ÇADIR KAMPI

2024-07-06 14:17 - Marmaris

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

2024-07-06 12:44 - Ulusal

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

MARMARİS’TE MARİNA KAPASİTE ARTIŞI PROJESİNE İPTAL

2024-07-06 19:36 - Marmaris

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

2024-07-05 16:47 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

MUĞLA ORTACA'DA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU SEÇİLDİ

2024-07-04 12:42 - Gündem

MUĞLA’NIN DİREKSİYONU TOPUKLU EFELER’E EMANET

2024-07-05 10:55 - Gündem

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

İlgili Haberler

Vali Yardımcıları ve Sivaslı Kaymakamı onuruna veda programı düzenlendi

14:11 - İnsan

Sokak sokak dolaşıp bebek arabasına yüklediği salamura yaprakları satıyor

14:07 - İnsan

Gaziantep’te kırsaldaki çocukların yüzü ‘Köy Konserleri’ ile güldü

14:00 - İnsan

Çaycuma’nın tarihsel hazinesi için süreç başladı

13:33 - İnsan

Köpeğin dronla imtihanı

13:26 - İnsan

Günün Manşetleri

İran Dini Lideri Hamaney'den ABD'ye Sert Uyarı

14:11 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail Gerilimi Yorumu

14:11 - Gündem

Kesinleşmiş 22 yıl cezayla aranan hükümlü yakalandı

12:20 - Asayiş

Kadınların ürettiği ürünler Türkiye’ye açılıyor

12:14 - Ekonomi

Üniversite Sınavı Öncesi Ebeveynlere Kritik Uyarılar

10:50 - Sağlık