?>

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

  Muğla’nın Dalaman ilçesinde yapılan son bin ve beş binlik revizyon imar planıyla mağdur olacaklarını belirten çok sayıda vatandaş Dalaman Belediyesi önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Gündem - 10 ay önce

Muğla’nın Dalaman Belediyesi tarafından yapılan son bin ve beş binlik revizyon imar planının askıya çıkarılmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş mağdur oldukları gerekçesiyle belediye binası önünde toplandı. Vatandaşlar adına Sezai Koyuncu ile Avukat Aslı Uslu basın açıklaması yaptı.

Belediye tarafından hazırlanan planlar, “Dalaman ilçesi Kent Bütünü 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı 3.Etabı 30.05.2024 - 02.07.2024 tarihleri arasında olmak üzere askıya çıkarılmıştır” ifadeleriyle askıya çıkarıldı. 

 

VATANDAŞLAR BELEDİYE ÖNÜNDE TOPLANDI

Dalaman’da yapılan imar planında binin üzerinde dilekçeyle tepki gösteren halk Dalaman Belediyesi önünde toplandı. Revizyon mağduru olduğunu söyleyen Sezai Koyuncu, “Biz bugün buraya Dalaman ilçesinde yapılan son binlik ve beş binlik planın halkımıza mağduriyetlerini belediye başkanımıza anlatmak İçin geldik. Başkanımızın acil işi çıktığı için görüşemedik. Bende sizlere basın aracılığı ile kısaca mağduriyetleri anlatmak istiyorum. Örneğin bir ailenin dokuz çocuğuyuz on iki dönüm tarlamız olmasına rağmen bize bırakılan alan yarım dönüm misali. Benimle aynı mağduriyeti yaşayan çok insan var. Üstelik kanun en fazla yüzde 45’ine kadar müsaade etmişken yapılan imar yanlıştır” dedi.

 

DALAMAN’I BİLMEYEN PLAN YAPMIŞDalaman dışında yaşayan plandan bilgisi olmayan bir sürü vatandaş varken yapılan planın haber dahi verilmemesinin söz konusu olduğunu belirten Koyuncu, “Biz buraya sesimizi duyurmaya geldik. Sayın belediye başkanımız ve üyeleri bu proje için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar. Biz bu söylenenlere inanmak istiyoruz. Yasal 60 günlük itiraz sürecimizden sonra hepimiz hakkımızı alamazsak mahkeme sürecine başlayacağız” diye konuştu.

 

BU UYGULANMA HUKUK KURALLARI YASA VE USULE AYKIRI

Konuyla ilgili katılanlara hitap eden Avukat Aslı Uslu da, “İmar planının yapılmasıyla ilgili birçok yanlışlıklar tespit ettik. Planların askı süresi bittikten sonra Dalaman Belediye Meclisince 15 günlük süreçte değerlendirerek karara varılacak. Belediye meclisi aldığı kararı Muğla Büyükşehir’e göndererek alınan karar onlar tarafından değerlendirilecek. Söz konusu imar planı hukuka aykırıdır iptali gereklidir. Bu planın bu şekilde uygulanması hukuk kuralları yasa ve usule aykırıdır. Birçok mağduriyet ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

DALAMAN'DA REVİZYON İMAR PLANI TEPKİSİ

2024-07-03 13:50 - Gündem

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

Fransa'da Macron'un Aldığı İkinci Yenilgi Avrupa Gündeminin Merkezinde

2024-07-01 14:42 - Ulusal

AKKÖPRÜ SANTRALİ ÖZELLEŞTİRİLME İHALESİ İPTAL EDİLDİ

2024-07-02 13:45 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

2024-06-29 12:20 - ÇEVRE

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşlarına Müjde: Çifte Vatandaşlık Mümkün Hale Geliyor

2024-06-26 17:13 - Ulusal

İran'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sonuçları: İkinci Tura Kalan Adaylar

2024-06-29 13:40 - Ulusal

Joe Biden Tartışması: Adaylık Krizi ve Muhtemel İstifa

2024-07-01 12:56 - Ulusal

Peru'da 7 Büyüklüğünde Şiddetli Deprem ve Tsunami Uyarısı

2024-06-28 12:25 - Ulusal

İlgili Haberler

Hakkari’de 21 gündür kayıp kadını arama çalışmaları sürüyor

21:29 - Gündem

Bakan Kurum: "Devlet vatandaşını yalnız bırakmaz"

20:59 - Gündem

Kayseri’de şimşekler Erciyes’i aydınlattı

20:25 - Gündem

Muğla’da 6. Zeytinyağı kalite yarışması ödülleri sahiplerini buldu

20:23 - Gündem

Denizli’de veteriner hekimlere yönelik eğitim düzenlendi

18:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Sivasspor’da Jan Bieganski ameliyat oldu

17:21 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosu açıklandı

17:20 - Spor

Okul inşaatında tarihi su sarnıcı ortaya çıktı

17:13 - Gündem

Bahar geldi, piknik sezonu açıldı, hayati kene uyarıları

16:36 - Gündem

Evladı kazada ağır yaralanan annenin acı feryadı

16:14 - Asayiş