?>

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: (Huzurevinde şiddet) "Özel yaşlı bakım merkezine ivedilikle intikal edilerek gerekli inceleme başlatılmıştır"

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, ‘BÜYÜKÇEKMECE'DE ÖZEL HUZUREVİNDE ŞİDDET' BAŞLIĞIYLA YER ALAN PAYLAŞIMLARA İLİŞKİN GEREKLİ İNCELEMENİN BAŞLATILDIĞINI VE SORUMLU MÜDÜRÜN, MÜDÜRLÜK İLE ÇALIŞMA ONAYININ İPTAL EDİLDİĞİNİ DUYURDU.

Genel - 7 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ‘Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet’ başlığıyla yer alan paylaşımlara ilişkin gerekli incelemenin başlatıldığını ve sorumlu müdürün, müdürlük ile çalışma onayının iptal edildiğini duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında ‘Büyükçekmece’de özel huzurevinde şiddet’ başlığıyla yer alan haber ve paylaşımlara ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Bakanlık, il müdürlüğü ekiplerinin söz konusu olayla ilgili inceleme başlattığını duyurdu. Aynı zamanda açıklamada, Sorumlu Müdür Y.K.’nın, sorumlu müdürlük ve çalışma onayının iptal edildiğini bildirdi. "Özel yaşlı bakım merkezine ivedilikle intikal edilerek gerekli inceleme başlatılmıştır"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu görüntülerin tespit edilmesinin hemen ardından İl Müdürlüğümüz ekiplerince ilgili özel yaşlı bakım merkezine ivedilikle intikal edilerek gerekli inceleme başlatılmıştır. Ayrıca Bakanlığımız tarafından muhakkik görevlendirilmiş olup, eş zamanlı olarak Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. İdari tedbir kapsamında, Sorumlu Müdür Y.K.’nın sorumlu müdürlük ve çalışma onayı iptal edilmiştir. Yapılan muhakkik incelemesi sonucunda, özel yaşlı bakım merkezine idari para cezası uygulanmış olup; adli yargılama sürecinin sonucuna göre ilgili kuruluş hakkında kapatma işlemi dahil olmak üzere gerekli tüm yaptırımlar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

55 YILLIK TERZİ ARMUTÇUOĞLU: “BU MESLEK SEVGİ VE EMEK İSTER’’

2025-12-11 15:11 - Marmaris

CHP’li Öneş Derici’den Akyaka Orman Kampı için sert çıkış

2025-12-11 12:53 - ÇEVRE

Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu

2025-12-12 12:43 - Magazin

Espressolab’den Tommy Cash sürprizi

2025-12-17 12:27 - Magazin

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Petek Dinççöz’ün makyajsız hali göz doldurdu

2025-12-12 16:11 - Magazin

Kütahya’da ’Türk Halk Müziği Yetenek Sınavı’ düzenlendi

2025-12-15 09:32 - Magazin

Damadın arkadaşı düğün hediyesi olarak 100 bin liralık köpek hediye etti

2025-12-12 14:29 - Magazin

Bu kelimeyi herkes kullanıyordu... Artık Mehmet Çevik’ten izin alacaklar

2025-12-14 12:07 - Magazin

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

İlgili Haberler

Vali Ömer Toraman Etili Köyü’nde vatandaşlarla bir araya geldi

20:23 - Genel

Tekirdağ’da Cenaze Hizmetleri Kursu’na yoğun ilgi

18:03 - Genel

Kuşadası Kent Lokantası’nda 2 ayda 8 bin 852 kişiye yemek hizmeti

18:05 - Genel

Başkan Özçelik kazanın başına geçip vatandaşlara aşure ikram etti

17:24 - Genel

KASK: "Kamu çalışanları ekonomik büyüme ve refahtan hak ettiği payı almalı"

17:15 - Genel

Günün Manşetleri

İş arkadaşlarını bıçaklayan sanığa 18 yıl 4 ay hapis

16:40 - Asayiş

Ekipler dane kaybı ve yangın riskine karşı sahada

16:14 - Gündem

10 yıllık hobi nostalji dükkanına dönüştü

15:35 - İnsan

4 kişiyi silahla yaralayan zanlı yakalandı

14:43 - Asayiş

Bir yıllık turizm geliri 65 milyar dolara ulaştı

14:34 - Kültür Sanat