?>

Ekipler dane kaybı ve yangın riskine karşı sahada

Kocaeli’de buğday ve arpa hasadının başlamasıyla birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dane kayıplarını en aza indirmek ve muhtemel tarla yangınlarının önüne geçmek amacıyla tarlalarda biçerdöver denetimi gerçekleştirdi.

Gündem - 48 dk. önce

Kocaeli’de buğday ve arpa hasadının başlamasıyla birlikte İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dane kayıplarını en aza indirmek ve muhtemel tarla yangınlarının önüne geçmek amacıyla tarlalarda biçerdöver denetimi gerçekleştirdi.

İl genelinde başlayan buğday ve arpa hasadı kapsamında Kandıra ilçesinde sahaya inen ekipler, tarlalarda çalışan biçerdöverlerin uygun ayarlarda işlem yapıp yapmadığını kontrol etti. Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ulvi Özerdem, İl Müdür Yardımcısı Ramazan Yakar ve Kandıra İlçe Müdürü Ercan Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, hasat alanlarındaki dane kayıpları ölçüldü. Ekipler ayrıca biçerdöver operatörleri ve üreticilerle bir araya gelerek yangın riskine karşı alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yaptı. "Amacımız alın terinin karşılığının eksiksiz alınması"

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ulvi Özerdem, bir yıllık emeğin korunması çısından bu denetimlerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Biçerdöverlerin uygun ayarlarla çalıştırılmasının dane kaybını önlemedeki en önemli unsur olduğunu belirten Özerdem, "Ekiplerimiz il genelinde denetimlerini titizlikle sürdürmektedir. Amacımız üreticilerimizin alın terinin karşılığını eksiksiz almasını sağlamaktır. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle özellikle hasat sırasında çıkabilecek yangınlara karşı tüm üreticilerimizin ve biçerdöver operatörlerimizin gerekli tedbirleri eksiksiz almasını önemle rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Üretici mağduriyetini önlemeyi ve yangın riskini minimize etmeyi hedefleyen denetimlerin, hasat sezonu boyunca il genelinde aralıksız devam edeceği bildirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir’de yaşayan Aşağı Piribeyli köylüleri vatandaşlara aşure ikramında bulundu

2026-06-28 11:58 - İnsan

Topuk Yaylası’nda sarı-lacivert coşku: Fenerbahçe’yi 20 bin taraftar yalnız bırakmadı

2026-06-28 20:21 - Spor

Marmaris Ticaret Odası Türkiye-AB Zirvesinde

2026-06-27 09:56 - Marmaris

ARAÇ İÇİ TÜTÜN KULLANIMINA YÖNELİK DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2026-06-27 13:30 - Marmaris

Tamar Tanrıyar hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı

2026-06-28 07:00 - Asayiş

Çorum’da iş yerinde bıçaklı kavga: 2 yaralı

2026-06-27 02:18 - Asayiş

Marmaris Köylerine İmar ve Kızkumu Müjdesi

2026-07-02 12:35 - Gündem

Kırşehir’de çok sayıda kaçak ürün yakalandı

2026-06-30 16:29 - Asayiş

Muş’ta zincirleme kaza: 3 araç birbirine girdi

2026-06-28 01:24 - Asayiş

Şehit Hilal’in cenazesi helikopterle Aksaray’a getirildi

2026-07-01 09:49 - Asayiş

İlgili Haberler

MUSKİ, ileri arıtma teknolojilerini yakından takip ediyor

16:36 - Gündem

Bodrum’da ot temizliği çalışmaları Haziran ayı boyunca aralıksız sürdü

16:35 - Gündem

BUSKİ’den su verimliliği adımı

15:45 - Gündem

Başiskele’de sinek ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor

15:40 - Gündem

DOA sistemine yoğun ilgi devam ediyor

15:14 - Gündem

Günün Manşetleri

İş arkadaşlarını bıçaklayan sanığa 18 yıl 4 ay hapis

16:40 - Asayiş

Ekipler dane kaybı ve yangın riskine karşı sahada

16:14 - Gündem

10 yıllık hobi nostalji dükkanına dönüştü

15:35 - İnsan

4 kişiyi silahla yaralayan zanlı yakalandı

14:43 - Asayiş

Bir yıllık turizm geliri 65 milyar dolara ulaştı

14:34 - Kültür Sanat