?>

AK Parti’li Çokkeser’den Toroslar Belediyesine sert tepki: "Üretici aleyhine karar alındı"

AK PARTİ TOROSLAR İLÇE BAŞKANI FERDİ ÇOKKESER, İLÇE BİNASINDA BAZI BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN DE KATILIMIYLA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Siyaset - 4 ay önce

AK Parti Toroslar İlçe Başkanı Ferdi Çokkeser, Toroslar Belediye Meclisi’nin 16 Ocak 2026 Cuma günü yapılan olağanüstü oturumunda alınan ve ilçedeki birçok tarım merkezinin ’kırsal mahalle’ statüsünden çıkarılmasını öngören karara tepki gösterdi.

Çokkeser, ilçe binasında bazı belediye meclis üyelerinin de katılımıyla düzenlediği toplantıda, Arslanköy, Soğucak, Bekiralanı, Güzelyayla, Gözne, Ayvagediği, Kepirli, Darısekisi, Yeniköy ve Değirmendere başta olmak üzere Toroslar’ın neredeyse tüm tarım merkezlerini kapsayan kararın Mersin Büyükşehir Belediyesine gönderildiğini belirterek, bu durumun ilçede büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğunu ifade etti.

AK Parti Hükümeti tarafından 15 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ’Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan Yönetmeliği’ni hatırlatan Çokkeser, söz konusu düzenlemenin kırsal mahalle tespitinde yerel meclislere açık ve net yetkiler verdiğini söyledi. Yönetmelikte; yerleşimin kırsal niteliğini koruyup korumadığı, şehir merkezine uzaklığı, belediye hizmetlerine erişim durumu, yapılaşma özellikleri ve sosyo-ekonomik yapı gibi birçok kriterin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

CHP’li Toroslar Belediyesi yönetiminin bu kriterleri göz ardı ettiğini savunan Çokkeser, "Belediye yönetimi yalnızca tamamlanan ya da planlanan imar çalışmaları üzerinden değerlendirme yaparak 10 kırsal mahallemizi statü dışına çıkarmıştır. Bu yaklaşım, yönetmeliğin açık hükümlerini yok saymaktır" dedi.

Bazı belediye yöneticilerinin AK Parti iktidarına yönelik mesnetsiz suçlamalarda bulunduğunu da dile getiren Çokkeser, yanlış ve yanıltıcı bilgilerle kırsalda yaşayan vatandaşların yanıltılmaya çalışıldığını ileri sürdü.

Alınan kararın kırsalda yaşamı zorlaştıracağını, üretici aileleri göçe zorlayacağını ve tarımsal üretimi olumsuz etkileyeceğini belirten Çokkeser, "Kırsal mahalle niteliğini açıkça taşıyan bu yerleşimlerin statüsünün korunması hem hukuki hem de vicdani bir sorumluluktur" ifadelerini kullandı.

AK Partili Belediye Meclis üyelerinin itirazlarına ve komisyona eklenen muhalefet şerhlerine rağmen kararın oy çokluğuyla kabul edildiğini hatırlatan Çokkeser, söz konusu mahallelerin fiilen ve hukuken kırsal mahalle özelliği taşıdığını söyledi.

Yanlış karardan bir an önce dönülmesi çağrısında bulunan Çokkeser, üreticilerin ve kırsalda yaşayan vatandaşların haklarının korunmasının elzem olduğunu sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde Yeni Üye Heyecanı

2026-01-17 16:41 - Marmaris

Turizmci Kaya’nın samimi açıklamaları programa damgasını vurdu

2026-01-15 13:10 - Magazin

Genç yetenek Mustafa Konak’ın rol aldığı film Berlin Film Festivali’ne davet edildi

2026-01-15 15:06 - Magazin

İki efsane yıllar sonra karşılaştı, o anları türkü söyleyerek taçlandırdı

2026-01-19 09:52 - Magazin

Muğla’da jandarma uzman çavuş evinde ölü bulundu

2026-01-17 21:43 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

Bahadır Batum: "Rayiç Bedellerdeki Artış Sektörü Zorluyor"

2026-01-16 15:39 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

İlgili Haberler

Kahta’da özel öğrencilere anlamlı destek

15:48 - Siyaset

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Sandıkcı ‘istifa’ etti

15:42 - Siyaset

İzmir’de koku isyanı, Başdaş: "5 dakikadır maskesiz duramıyoruz"

15:19 - Siyaset

Başkan Seçer: "Çağdaş belediyecilik, vatandaşı yönetime ortak etmektir"

15:21 - Siyaset

Bakan Çiftçi’den iki beldedeki belediye başkanlığı seçimleri seçim öncesi birlik çağrısı

15:17 - Siyaset

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem