?>

Akdeniz Üniversitesi’nde Gastronomi öğrencilerine ceket ve bıçak töreni

Akdeniz üniversitesi turizm fakültesi gastronomi ve mutfak sanatları bölümü 1. Sınıf öğrencileri, meslek yolculuklarının en anlamlı anlarından birini yaşadı.

Eğitim - 2 ay önce

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1. sınıf öğrencileri, meslek yolculuklarının en anlamlı anlarından birini yaşadı. Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu’nda düzenlenen "Ceket Giyme ve Bıçak Takdim Töreni" ile öğrenciler, şef ceketlerini giyerek mutfak sanatlarına ilk adımlarını attı. Öğrencilere, ilk profesyonel bıçaklarını Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan verdi.

Yemeğin Türk kültüründe önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Yemeğin bizim için aslında çok özel bir yeri var. Yemek, kültürümüzde yalnızca bir ihtiyaç değil; mutlulukta da hüzünde de sofralarda bir araya geldiğimiz bir gelenektir. Atatürk’ü düşündüm. Atatürk hep sofralarda siyaseti, bilimi, eğitimi, vatanı konuştu. Bu anlamda çok önemli bir iş yapıyorsunuz. Üzerinizde taşıdığınız ceketin çok özel bir önemi var. Tutkuyu, disiplini, hijyeni ve insana olan saygıyı aslında anlamlandırıyor. Bu anlamda ben teşekkür ediyorum, çok güzel" dedi. "Ceketleriniz ve bıçaklarınız keskin olsun"

Turizmcilere destek çağrısı yapan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Antalya, turizm ve tarım kenti diyoruz ama maalesef beklediğim desteği göremiyorum. Bence daha çok şey yapılması gerekiyor. Baktığınız zaman daha özel mutfaklarımız olması gerekiyor. Biz sonuçta buradan sektöre insan yetiştiriyoruz. Bu sektöre de kazanç sağlayacaktır" diye konuştu. Öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Rektör Prof. Dr. Özkan, "Size de bu yeni hayatınızda çok saygın bir hayat diliyorum. Yaptığınız iş çok kıymetli ve özel bir iş umarım Akdeniz üniversitesi isminde beraberinde markalaştırırsınız" şeklinde konuştu. "Ceketler ve bıçaklar nesneden ibaret değil"

Yeme içmenin sadece fiziksel bir ihtiyaç değil aynı zamanda kültürümüzü, değerlerimizi ve yaşam kalitemizi doğrudan yansıtan bir deneyim olduğuna vurgu yapan Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen, "Fakülte yapısı içerisinde 256 tane mezunumuzu Gastronomi ve Mutfak Sanatları sektörüne kazandırdık. Öğrencilerimiz için ilk defa bu yıl düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirmek istediğimiz bu törende bizi yalnız bırakmayan sayın Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan Hocamıza, etkinliğimize destek veren hotel grubuna çok teşekkür ediyorum. Sevgili Öğrenciler kariyeriniz boyunca size eşlik edecek olan ceketleriniz ve bıçaklarınız sadece bir nesneden ibaret değil. Akdeniz Üniversitesi’nden olmanın ayrıcalığını ve sorumluluğunu yansıtan ve bu sorumluluğu taşıyacağınızı lütfen unutmayınız. Keyifli ve verimli bir eğitim ve sonrasında iş hayatı diliyorum" diye konuştu.

Törene, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükrü Özen, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru İçigen, akademisyenler, üst sınıf öğrencileri, hotel temsilcileri ve davetliler katıldı. Programda öğrencilere, mutfak disiplini, meslek etiği ve dayanışma ruhunun önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı. Bıçak takdim töreni ile devam eden etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Grekoromen Güreş Milli Takımı, Kazakistan’dan 5 madalya ile döndü

2025-04-19 20:04 - Spor

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

2025-04-20 10:11 - Asayiş

Üzerinden tüfek ve tabanca çıktı

2025-04-20 09:42 - Asayiş

Gümüşhane’de Aile Yılı kapsamında veliler ve öğrenciler birlikte kitap okudu

2025-04-19 16:18 - Eğitim

Marmaris'te Erken Deniz Keyfi

2025-04-20 15:38 - Marmaris

Vatandaşlar ‘işe alma taahhüdü verip sözünde durmadığını’ iddia etikleri şirkete tepki gösterdi

2025-04-19 12:33 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

MARMARİS’TE 23 NİSAN DOLU DOLU KUTLANACAK

2025-04-19 16:29 - Marmaris

İlgili Haberler

Elazığ’da "Dijital Detoks" etkinliği: Geri Dönüşüm Kütüphanesi açıldı

14:49 - Eğitim

Kocaeli’de eğitime yeni yatırım

14:22 - Eğitim

Tunceli’de, ’TunceliFest’ düzenlendi

13:17 - Eğitim

BTÜ’de yurt projesinde sona yaklaşıldı

13:06 - Eğitim

Büyükşehir kreşlerinde 208 öğrenci kep fırlatıp mezun oldu

12:23 - Eğitim

Günün Manşetleri

Yaz mevsiminin gelmesiyle gondol turlarına talep arttı

11:16 - İnsan

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan sürücü kaza yaptı

11:14 - Asayiş

Sigara içen çocuklar otları tutuşturdu

11:06 - Asayiş

Otomobil mağazaya daldı

17:58 - Asayiş

İş yeri kurşunlayan 2 kişi tutuklandı

17:36 - Asayiş