?>

Aliyev ile Paşinyan, BAE’de ikili ilişkileri görüştü

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV İLE ERMENİSTAN BAŞBAKANI NİKOL PAŞİNYAN, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NİN (BAE) BAŞKENTİ ABU DABİ'DE GERÇEKLEŞTİRDİKLERİ GÖRÜŞMEDE İKİLİ İLİŞKİLERİ ELE ALDI.

Siyaset - 4 ay önce

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirdikleri görüşmede ikili ilişkileri ele aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın BAE’nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamaya göre taraflar, ABD Başkanı Donald Trump’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Washington Barış Zirvesi’nin sonuçlarının hayata geçirilmesi yönünde kaydedilen ilerlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Liderler, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki normalleşme sürecinin ikili temelde ilerletilmesindeki olumlu dinamiğin korunmasının önemine dikkat çekti. İki lider, her iki ülke halkının da barışın faydalarına gerçek hayatta da tanıklık ettiğini belirterek ikili ticaretin başlamasından ve Azerbaycan’dan Ermenistan’a petrol ürünleri ihracatının sürdürülmesinden, ayrıca üçüncü ülkelerden Ermenistan’a tahıl ve diğer malların Azerbaycan üzerinden transit geçişinin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aliyev ve Paşinyan, ikili ticaret ve ekonomik iş birliğini genişletmek için fırsatları araştırmaya devam etme konusunda mutabakat kaldı. Liderler ayrıca, sivil toplum temsilcilerinin karşılıklı ziyaretlerinden memnuniyet duyduklarını vurgulayarak güven artırıcı önlemlerin genişletilmesinin gerekliliği konusunda anlaştı.

Aliyev ve Paşinyan, "Zengezur Koridoru" olarak da bilinen Uluslararası Barış ve Refah İçin Trump Rotası (TRIPP) ve diğer bağlantı projelerinin gerçekleştirilmesi konularını da görüştü. Liderler, iki ülke arasında barış ve istikrarın daha da güçlendirilmesi yönündeki çabaları sürdürmeye hazır olduklarını bir kez daha teyit ederek ikili normalleşme sürecine destek amacıyla temasları sürdürme konusunda anlaştı.

Paşinyan ve Aliyev, 2026 Zayed İnsani Kardeşlik Ödülü’nü almak üzere BAE’ye gelmişti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’de Yerli Sığır Alarmı

2026-01-29 12:11 - Gündem

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

Milyonlarca kez dinlenen Tom Odell İstanbul’da sahne alacak

2026-02-03 12:38 - Magazin

‘Barış Manço Anma Gecesi’ 4 Şubat’ta

2026-02-01 09:15 - Magazin

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

Mehmet Çevik’ten uyuşturucu açıklaması

2026-01-31 10:42 - Magazin

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İlgili Haberler

Muş Cumhuriyet Başsavcılığına Hüseyin Kaçar atandı

19:49 - Siyaset

İnegöl’ün üstyapısı yenileniyor

18:46 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Makedonya Başbakanı Mickoski’yi kabul etti

18:29 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyoğlu’nda vatandaşlarla buluştu

18:22 - Siyaset

Cudi’den Türkiye’ye kardeşlik çağrısı: "Şehitsiz ve Gazisiz bir Türkiye için omuz omuza"

16:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

Samsunspor’dan teknik heyete transfer

16:42 - Spor

Eşyaları dere kenarında bulunan şahıs için arama çalışması başlatıldı

16:18 - Asayiş

BESNİ’DE 50 DÖNÜMLÜK ALAN YANDI

16:04 - Asayiş

SİVAS’TA ETKİLİ OLAN DOLU VE SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

16:03 - Gündem

Yıldırım’da düşünen ve üreten gençler yetişiyor

14:58 - Siyaset