?>

’Altın Gençler’ geleneğiyle 54 yılda 4 bine yakın genç ödüllendirildi

TÜRKİYE İŞ BANKASI'NIN ÜNİVERSİTE SINAVINDA ÜSTÜN BAŞARI GÖSTEREN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK OLARAK 1971 YILINDA BAŞLATTIĞI ‘ALTIN GENÇLER’ GELENEĞİYLE 54 YILDA 4 BİNE YAKIN GENÇ ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Eğitim - 2 saat önce

Türkiye İş Bankası’nın üniversite sınavında üstün başarı gösteren öğrencilere yönelik olarak 1971 yılında başlattığı ‘Altın Gençler’ geleneğiyle 54 yılda 4 bine yakın genç ödüllendirildi. 2025 yılında Yüksek Öğrenim Kurumları Sınavı’nda (YKS) üstün başarı gösteren ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden ‘Altın Gençler’, ödüllerini İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran’ın katıldığı törenle aldı. Altın Gençler ödül törenine; 2025 yılında YKS’de sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil ham puan türlerinden birinde ilk 30’a giren öğrencilerin yanı sıra aileleri ve öğretmenleri katıldı.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, törende yaptığı konuşmada, Altın Gençler töreninin yarım asrı aşan bir gelenek haline geldiğine işaret ederek, kurum olarak ilgilendikleri, gönül verdikleri konulara hep uzun soluklu baktıklarını vurguladı. Aran, "İlk olarak 1971 yılında başlayan Altın Gençler geleneğimizde yine hep beraberiz. Söz konusu olan gençlerimizin başarısının kutlanması ise 54 yıldır bu konunun içindeyiz ve inanıyorum ki bir 50 yıl sonra da başarının tanımını geliştirerek de olsa aynı heyecanla, aynı coşkuyla bu geleneği sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Ülkemizde akademide, bilimde, eğitim-öğretim alanında başarıyı kutlama kültürü yaygınlaşsa"

Başarının tanımının zamanın ruhuna göre değişebileceğini söyleyen Aran, "Burada gençlerimizin başarısını kutluyoruz. Bundan daha fazla keyif veren, insanı daha çok motive eden başka bir şey olduğunu sanmıyorum. Keşke ülkemizde başarı kültürü; akademide, bilimde, eğitim-öğretim alanında başarıyı kutlama kültürü yaygınlaşsa ve gençlerimiz bununla motive olsa. Bugün bana sınava girerken Altın Gençler arasında yer alma fikrinin de motive edici olduğunu söyleyen bir gencimiz oldu. Altın Gençler geleneğimiz böyle bir hüviyet kazanmışsa ne mutlu bize." dedi.

Altın Gençlerin kendileri için güzel bir geleceğin ilk adımını üniversite sınavındaki başarılarıyla attıklarını söyleyen Aran, "Bu ilk başarıyı uzun yıllara yayılmış istikrarlı bir başarı yolculuğu ile sürdürebilenlerin ortak özelliğinin başardım duygusundan bir an evvel sıyrılmaları olduğunu söyleyebilirim. Engellerden sadece birini daha aştınız, çok güzel bir aşamaya geldiniz. Ama asıl yolculuk şimdi başlıyor. Bu yolculukta en keyifli yılların içindesiniz. Okumaya hak kazandığınız üniversitelerde alacağınız akademik eğitimle, değerli hocalardan alacağınız derslerin kazanımlarıyla hayata 1-0 önde başladınız. Bu başarının sizlere sağladığı avantajı edebiyata, tarihe, spora, bilim ve sanata dair kazanımlarınızla taçlandıracağınız keyifli ve heyecanlı bir yolculuğa çıkıyorsunuz ve yolculuğunuzda siz değerli öğrencilerimize ve kıymetli ailelerine yürekten başarılar diliyorum."

54 yılda 4 bine yakın genç

Yapılan açıklamaya göre, 54 yıl önce başlayan Altın Gençler geleneğinde bugüne kadar 4 bine yakın öğrenci ödüllendirildi. 2025 yılında YKS’de sayısal, eşit ağırlık, sözel ve dil ham puan türlerinden birinde ilk 30’a girerek Altın Genç olan 102 öğrenciye başarı plaketi, 30 bin TL para ödülü ve Avrupa’da trenle seyahat olanağı sağlayan InterRail Global Pass bileti verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da bazanın altında 1 kilo 727 gram metamfetamin ele geçti

2025-12-03 14:41 - Asayiş

Marmaris ADD’den Kadın Hakları İçin Anma Töreni

2025-12-05 11:05 - Marmaris

İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ERGUN “TÜRKİYE’DE GIDA FİYATLARI DÜNYA GENELİNİN 7 KAT ÜZERİNDE’’

2025-12-08 12:38 - Genel

Marmaris’te Amatör Denizciler Bağlama Ücretlerine İsyan Ediyor

2025-12-04 13:10 - Marmaris

MARMARİS’TE ÜÇ GEZİ TEKNESİ KARAYA OTURDU

2025-12-05 13:36 - Marmaris

Muğla’ya mevsimin ilk karı yağdı

2025-12-06 16:31 - Gündem

Marmaris'te Park Sorununa Elektrikli Çözüm

2025-12-04 14:25 - Marmaris

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ ÖNEŞ DERİCİ İKTİDARA VE MADEN ŞİRKETLERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

2025-12-08 15:18 - Genel

Marmaris Belediyesi’nin yaptığı işlemler haksız bulunarak mahkemeden geri döndü

2025-12-04 12:44 - Ekonomi

Marmaris’te son 24 saatte 60 kilogram yağış düştü

2025-12-06 14:29 - Gündem

İlgili Haberler

Anadolu Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Arasında Stratejik İş Birliği Protokolü imzalandı

15:33 - Eğitim

Başiskele’deki merkez öğrencilere konforlu çalışma ortamı sunuyor

15:32 - Eğitim

İstanbul’daki Çermiklilerden öğrencilere forma desteği

15:17 - Eğitim

Demirci’de öğrenciler insan haklarını atölyelerde keşfetti

14:07 - Eğitim

ÖSYM Başkanı Ersoy: "YDS’de yapay zeka ile hazırlanan sorular tam not aldı, kapsamı genişleteceğiz"

13:46 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bu mağduriyeti her kış yaşıyorlar

15:14 - Gündem

Thomas Reis: "Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz"

14:07 - Spor

Küçük boyda avlanan 307 kasa istavrite el konuldu

13:33 - Genel

Geç gelen kış balığın tadını kaçırdı

12:54 - Ekonomi

Keremali Yaylası’nda kış güzelliği

12:17 - Gündem