?>

Ampute sporcu Ahmet Yasin, yüzme tutkusuyla engelleri aşıyor

Niğde’de yaşayan 11 yaşındaki ampute sporcu ahmet yasin yıldız, yüzme sporuna olan tutkusu ve elde ettiği başarılarla engelli bireyler için umut ve ilham kaynağı oluyor.

Spor - 3 saat önce

Niğde’de yaşayan 11 yaşındaki ampute sporcu Ahmet Yasin Yıldız, yüzme sporuna olan tutkusu ve elde ettiği başarılarla engelli bireyler için umut ve ilham kaynağı oluyor.

Niğde’de küçük yaşına rağmen 5 yıldır yüzme sporu ile ilgilenen Ahmet Yasin Yıldız, katıldığı yerel ve ulusal yarışmalarda gösterdiği performansla dikkat çekiyor. Ahmet Yasin, bugüne kadar katıldığı yarışmalardan başarılarla döndü. İlk olarak Türkiye Ampute Yüzme Yarışları’na katılan Ahmet Yasin, daha sonra okul sporları kapsamında Konya ve Kayseri’de düzenlenen yarışmalarda da dereceler elde etti. Elde ettiği başarıların ardından milli takım forması giymek isteyen 11 yaşındaki sporcu, şimdilerde bu hedef doğrultusunda yoğun bir şekilde antrenmanlarını sürdürüyor. "Engel, spor yapmaya engel değil"

Niğde’de ortaokul 6. sınıf öğrencisi olan Ahmet Yasin, yüzmenin hayatına kattığı mutluluğu anlatarak, "11 yaşındayım ve 5 yıldır yüzüyorum. Yerel ve ulusal yarışmalara katıldım, dereceler elde ettim. Yüzmekten hem keyif alıyorum hem mutlu oluyorum. Aynı zamanda sosyalleşmemi sağlıyor. Engelinizin olup olmaması fark etmez, spor yapmak isteyen herkes yapabilir. Benim gibi ampute bir sporcu olsanız da yüzebilirsiniz. Spor, engel tanımıyor. Hedefim ise milli takıma girmek. Bunun için de disiplinli bir şekilde çalışmaya devam ediyorum" dedi. Güngör Yıldız: "Azmiyle hepimizi gururlandırıyor"

Oğlunun mücadelesinden gurur duyduğunu ifade eden baba Güngör Yıldız, Ahmet Yasin’in doğuştan engelli olduğunu ancak bunun hayatına engel olmadığını belirterek, "Ahmet Yasin uyluk kemiği olmadan dünyaya geldi ve protez kullanıyor. Ancak bu onun yürüyüşüne ya da hayatına engel değil. Sporla birlikte çok daha öz güvenli hale geldi. Başlangıçta yüzmeye biraz korkarak başladı ama antrenörlerinin desteğiyle cesaret kazandı. Katıldığı yarışmalarda başarı elde ettikçe isteği ve azmi daha da arttı. Artık olimpiyatlara gitmekten söz ediyor. Biz de ailesi olarak onun bu yolculuğunda her zaman yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

MARMARİS'TE KASK TAKMAYANLAR HAYATINI KAYBEDİYOR

2025-08-30 13:42 - Marmaris

MARELLA DİSCOVERY 2' KRUVAZİYERİ 1855 YOLCUSU İLE MARMARİS’E GELDİ

2025-09-01 16:16 - Marmaris

Marmaris’te 2025-2026 Adli Yılı Törenle Başladı

2025-09-01 11:50 - Marmaris

Vali Akbıyık’tan Başkan Aras’a destek ziyareti

2025-09-02 02:05 - Asayiş

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Buldan yangın göletlerinde su azaldı

2025-08-30 14:08 - Asayiş

İlgili Haberler

Caner Pekşen, Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı’nın menajeri oldu

15:22 - Spor

MXGP sıralama yarışları başladı

14:49 - Spor

Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü

14:15 - Spor

Milliler, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi

14:02 - Spor

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası’nda ilk kez finalde

13:43 - Spor

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü

14:15 - Spor

Kayıp Tır Şoförü İçin Gaiplik Kararı Alındı

14:06 - İnsan

Milliler, Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda çeyrek finale yükseldi

14:02 - Spor

Sigaranın çıkardığı yangın hastaneyi küle çeviriyordu

13:46 - Asayiş

Azerbaycan, Paşinyan’ın uçağının hava sahasını kullanmasına izin verdi

13:29 - Siyaset