?>

Ankara’da çöp dolu evden yayılan kötü koku mahalleyi ayağa kaldırdı

Ankara’nın sincan ilçesinde çöplerle dolu evden yayılan pis kokudan rahatsız olan mahalleli yetkililere çağrıda bulundu.

Genel - 11 ay önce

Ankara’nın Sincan ilçesinde çöplerle dolu evden yayılan kötü kokudan rahatsız olan mahalleli yetkililere çağrıda bulundu.

Olay, Sincan’ın Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Derbent Sokak’ta bulunan bir müstakil evde meydana geldi. Tek katlı evden yayılan kötü koku, mahalle sakinlerini çileden çıkardı. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, 5-6 yıldır biriken çöpler nedeniyle çevreye yayılan koku halk sağlığını tehdit ediyor. Kötü kokudan rahatsın olan komşular, evde yaşayan yaşlı kadının ruh sağlığının yerinde olmadığını ve yaşlı kadının bahçelerine zarar verdiğini ileri sürdü. Çevredeki komşuların şikayeti üzerine yetkililere başvurduklarını ifade eden mahalle muhtarı Akgül Tabak, hem evin temizlenmesi hem de yaşlı kadının tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. "Geldiğimizde manzara gerçekten bizi çok şaşırttı"

Kötü kokudan rahatsız olan mahalle sakinlerinden kendisine defalarca şikayet geldiğini belirten Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Akgül Tabak, "Mahallemizin şikayeti üzerine Derbent Sokak’taki kötü kokan eve geldik. Geldiğimizde manzara gerçekten bizi çok şaşırttı. Ayağımıza poşetler giyerek, maskelerimizi takarak evin çevresine zor girdik. Kapıya vurduk, kimse açmadı. Mahalle sakinlerimiz burada yaşayan vatandaşımızın aklı dengesi yerinde olmadığını söylüyorlar. Her yerde kötü kokularla, sineklerle, karşılaştık. Buradaki yaşayan ablamızı bir an önce kontrol altına alınması ve çevrenin temizliğinin yapılması gerektiğini yetkili mercilerimize talep ediyorum. Sesimizi duyun, gerçekten mahalle sakinlerimiz çok zor durumda. Buranın bir an önce temizlenmesi ve teyzemizin hastanede tedavi edilmesini talep ediyorum" diye konuştu. "Etraf gördüğünüz gibi pislik içinde"

Çöplük evden yayılan kokudan dolayı camlarını açamadıklarını ve evde yaşayan yaşlı kadının çocuklara saldırdığını belirten mahalle sakinlerinden Hakan Şimşek, "Bu kötü kokan binanın arka komşusuyum. Kötü kokan evde bir engelli vatandaşımız var. Yetkili yerlere şikayette bulunduğumuz halde bir çözüm bulunamadı. Son çareyi mahalle muhtarımıza başvurmakta kaldık. Onun sayesinde zabıta ekipleri, polis ekipleri gelip bir inceleme yaptı burada. Çok pis ortamda yaşıyoruz. Sağa sola saldırıyor çocuklara karşı dışarıda duş alıyor yaşlı kadın. Etraf gördüğünüz gibi pislik içinde. Bir an önce yetkililerimizden, devlet yetkililerinden bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Düzceli milli halterci Şevval İnce, Asya şampiyonu oldu

2025-09-07 15:48 - Spor

DALAMAN'A 30 YENİ HİZMET ARACI

2025-09-03 11:03 - Ulaşım

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

Bodrum'da Yol Çalışmaları Devam Ediyor

2025-09-02 11:47 - Ulaşım

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Marmaris Evren Paşa İlkokulu Yeniden Yapılıyor

2025-09-04 11:55 - Marmaris

Toplu iş sozleşmesi imzalandı

2025-09-01 20:42 - Ekonomi

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

İrem Derici Sökelileri coşturdu

2025-09-06 14:58 - Magazin

İlgili Haberler

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile TACEV arasında robotik kodlama işbirliği

11:36 - Genel

MUĞLA İSTİHDAM OFİSLERİ İŞ BİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRİYOR

11:42 - Genel

2026 yılı üçüncü dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

11:07 - Genel

Yalova-Armutlu yolunda tatilcilerin çilesi sona erdi

10:53 - Genel

Biçerdöver denetimleri devam ediyor

10:55 - Genel

Günün Manşetleri

Köpek balıklarını elleriyle besliyorlar

09:45 - Gündem

Anadolu’da leyleklerin göç hazırlığı

09:28 - Gündem

Kiralık topraklarda en iyi domatesi yetiştiriyorlar

09:08 - Ekonomi

Şehir hayatından yorulan çift, topraksız tarım üreticisi oldu

08:59 - Ekonomi

Sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayan genç kadın hayatını kaybetti

04:10 - Asayiş