?>

Antalya Hükümet Konağına YEK-G sertifikası

Antalya hükümet konağında yek-g gururu

Ekonomi - 2 yıl önce

Tescilli olan Antalya Hükümet Konağı binası, yürütülen yenilenebilir enerji üretiminin yaygınlaştırılması ve Yeşil Enerji projesi kapsamında YEK-G (Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti) Sertifikası aldı.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç’ u, makamında kabul etti. CK Enerji Akdeniz Elektrik’in yürütmekte olduğu projeler hakkında Vali Şahine detaylı bilgi veren Tunç, Antalya Valiliği’nin tescilli binası olan Hükümet Konağının, Ocak 2023 – Ocak 2024 dönemleri arasında elektrik enerjisi tüketiminin 250 MWh’ lık kısmını kendi imkanları ile yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayarak yerli ve çevreci enerji üretimine sağladığı katkılardan dolayı Vali Hulusi Şahin’e YEK- G (Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti) sertifikasını takdim etti. "Yerli Enerji Üretimi ile milli ekonomiye destek"

Elektrik üretiminde ve tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılarak çevrenin korunması, ekonomimize destek sağlanması ve tüketicilerin yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik enerjisini tedarik etmesini amaçlayan YEK-G Sisteminin Antalya Valiliğinin tescilli binası olan Hükümet Konağında başarı ile uygulanıp, Ocak 2023- Ocak 2024 tarihleri arasında 250 MWh miktarında elektrik enerjisi üretildiğine dikkat çekilerek ülkemizde ve Antalya ilinde artan enerji talebinin büyük ölçüde güneş, rüzgar, jeotermal gibi doğa tarafından sunulan yenilenebilir kaynaklardan üretilmesinin önemi vurgulandı.

Küresel ısınma, çevre kirliliği gibi sorunları en az düzeye indirmek amacıyla bu alanda yürütülen plan ve programların görüşülerek minimum düzeyde çevre kirliliği ile yerli ve milli imkanlarımız doğrultusunda, Antalya ilinin enerji ihtiyacının doğal kaynaklardan sağlanması için izlenecek yol ve yöntemlerde değerlendirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının teşvikleriyle Antalya’daki kamu kurum ve kuruluşlarının YEK- G (Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti) sistemine dahil olmasına öncülük yapan Antalya Valiliğinin, CK Enerji Akdeniz Elektrik şirketi ile koordinasyon halinde çalışmalar yaparak yenilenebilir enerjinin sürdürülebilir olması için gerekli planlamaların yapılması kararlaştırıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2024-05-29 15:38 - Asayiş

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Ceviziyle öne çıkan Gölpazarı’nda üretim zinciri güçleniyor

09:40 - Ekonomi

Jeotermal, 2025’te yatırım uykusundan uyandı

09:22 - Ekonomi

Çanakkale’de yılbaşı öncesi oteller doldu

08:57 - Ekonomi

Tarla fiyatı 2 TL’ye kadar gerileyen mandalina üreticilerinden market fiyatlarına tepki

19:57 - Ekonomi

Mega gemilerin yeni adresi Mersin Limanı oldu

17:24 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık