?>

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

AK Partinin hazırlığını sürdürdüğü yasa teklifine göre sahiplendirilemeyen başıboş hayvanların iğne ile ilaç verilerek uyutulma istemine karşı çıkan hayvan dostlarının başlattığı imza kampanyasında kısa sürede 200 bin imzaya ulaşıldı.

Gündem - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine harekete geçen AK Parti kurmayları  “hayati tehlike” oluşturdukları gerekçesiyle sokak hayvanlarının “Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik için başlattığı çalışmada sokak köpeklerinin “uyutulması” öngörülmesi üzerine hayvan dostları harekete geçti. Hayvan dostlarının başlattığı imza kampanyasında kısa sürede 200 bin imzaya ulaşıldı.

Hazırlanan yasa teklifine göre öncelikle başıboş hayvanlar sahiplendirilmeye çalışılacak. Barınaklarda tutulan köpeklerin fotoğrafları internet sitelerinde sahiplendirilmesi amacıyla yayınlanacak. Tasarıya göre 30 gün içinde sahiplenilmeyen köpekler, ilaç verilerek uyutulacak. Uyutulan köpeklerden boşalan barınaklara alınacak yeni hayvanlar için de aynı süreçler işletilecek.

 

SOKAK HAYVANLARI İÇİN KATLİAM PLANI ÖNGÖRÜLÜYORKedi, köpek gibi evcil hayvanlara çip takılarak dijital kimlik sistemi getiren, ev hayvanlarını terk edenlere yaptırımlar öngören Hayvanları Koruma Kanunu Temmuz 2021’de yürürlüğe girmişti. O dönemde sokak hayvanlarının uyutulması seçeneği, hayvan haklarına ilişkin derneklerin ve sivil toplumun, kamuoyunun muhalefetine takılmıştı.

Yeni hazırlanan tasarıya göre sokak hayvanları için bilimsel ve etik yollarla değil, katliam planının öngörüldüğünün belirtildiği kampanya açıklamasında, “Hayvanları öldürmek popülasyon sorununu çözmeyeceği gibi, bizim ülkemize yakışan bir yöntem de değil. Katliama karşıyız. Kısırlaştırma yapmayan belediyelerin suçunu masum hayvanlar ödememeli. Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz: Bu işi 20 senedir yapmayan belediyeler suçludur. Hayvanları öldürmek sorunu çözmeyecek” ifadeleri yer aldı.BİZE ACİLEN KALICI ÇÖZÜMLER LAZIM KATLİAM DEĞİL

“Lütfen bu çözüm önerilerini dinleyin” ifadeleriyle şu istekler yapıldı: * Acil bir kısırlaştırma seferberliğiyle sağlıklı kısırlaştırma yapılsın. * Evcil hayvan satışı yasaklansın. * Doğru düzgün kısırlaştırma yapılmıyorken, satış için hayvanlar üretilmeye devam ediyorken yapılacak katliam hem çözüm olmayacak hem de hepimizin omuzlarında büyük bir vebal olacak. 

 

SİZLERLE MÜMKÜN

Kampanya açıklamasının devamı şöyle: “Change.org olarak, barınaklarda korkunç koşullar altında yaşamak zorunda bırakılan hayvanlardan tutun da toplu köpek katliamlarının ve hayvanlara uygulanan işkencelerin cezasız kalmasını önlemek için başlatılan sayısız kampanyaya ev sahipliği yapıyoruz. Bu alanda açılan kampanyaların daha çok kişiye ulaşarak etki yaratabilmesi ve başarıya ulaşması ancak sizlerle mümkün.”

 

 

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

MARMARİS'İN GURURU HİRA ERCAN 2024 KİCK BOKS DÜNYA KUPASI 2.Sİ OLDU

2024-05-18 16:21 - Spor

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

 PUCCA'NIN EV SAHİBİ DAİRENİN SON HALİNİ PAYLAŞTI

2024-05-24 17:52 - Magazin

İlgili Haberler

Sivas’ta kaldırımları işgal eden işletmelere 1 milyon 116 bin 815 TL para cezası kesildi

13:28 - Gündem

Yavru Leylek EKODOSD’da bakıma alındı, göç için hazırlanıyor

13:20 - Gündem

Tunceli-Pülümür devlet yolunda yenileme çalışmaları başladı

12:55 - Gündem

Tunceli balı, İngiltere’de altın madalya aldı

12:56 - Gündem

Balıklıgöl çevresinde tarihi dönüşüm hamlesi

12:54 - Gündem

Günün Manşetleri

AKINCI TİHA Destekli Narkotik Operasyonu

13:13 - Asayiş

Genç yüreklerden alevlerle savaşanlara vefa örneği

14:24 - İnsan

Sahte basın kartlarına dikkat!

14:17 - Asayiş

21 Günlük Bebek ATT'nin Telefonda Yönlendirmesiyle Hayata Döndü

14:10 - Sağlık

58 Yaşındaki Adam Evinin Önünde Ölü Bulundu

14:05 - Asayiş