?>

’Arabuluculuk ve tahkimin Türkiye ve Hindistan’da uygulamaları’ semineri

Türkiye odalar ve borsalar birliği (tobb) ev sahipliğinde arabuluculuk ve tahkimin türkiye ve hindistan’da uygulamaları semineri düzenlendi (justice surya kant)

Ekonomi - 1 yıl önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde Arabuluculuk ve Tahkimin Türkiye ve Hindistan’da Uygulamaları Semineri düzenlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde ve Adalet Bakanlığı, TOBBUYUM, Hindistan Tahkim ve Arabuluculuk Enstitüsü iş birliğinde Arabuluculuk ve Tahkimin Türkiye ve Hindistan’da Uygulamaları Semineri gerçekleştirildi.

Programda bir açılış konuşması gerçekleştiren TOBBUYUM Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Nihat Bayar, iş dünyasının çok yüksek bir ivmeyle ilerlediğini ve geleneksel hukuk sistemlerinin bu ivmeye yetişmekte zorluk çektiğini dile getirdi. Bayar, hukuk eğitimlerinin halen 1950’lerin anlayışıyla sürdüğüne dikkati çekerek, “Bunlar tabii değişecek fakat zaman alan şeyler bunlar. Çünkü hukuka yapılan yatırım insana yapılan yatırımdır. Beşeri sermayeye yapılan yatırım 20 senede, 30 senede, 40 senede sonuç verecek yatırımlardır. Fakat iş dünyasının bunu beklemeye sabrı yok. Bir şekilde Türkiye ekonomisine ve dünya ekonomisine katkı yapmak istiyor. TOBBUYUM da TOBB’un bu girişimlerinin bir sonucu olarak duruyor. Hukuk sistemine katkı yapmak, alternatif çözüm yollarını, tahkimin ve arabuluculuğun Türkiye’de gelişmesini sağlamak ve hatta dünyada da gelişmesini sağlamak bakımından TOBB iş dünyamızın çok önemli bir paydaşı” açıklamasında bulundu.

Programa, TOBB Tahkim Genel Sekreteri İbrahim Nihat Bayar’ın yanı sıra Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Hindistan Yüksek Mahkemesi Yargıcı Justice Surya Kant katılım sağladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

MESLEKTAŞIMIZIN ACI KAYBI

2024-05-27 15:06 - Asayiş

“KATLİAM YASASINA HAYIR”

2024-05-25 19:55 - Marmaris

İlgili Haberler

Kuyumculuk fuarında Ravi pırlanta dikkatleri üzerine çekti

15:03 - Ekonomi

Hasar tespitinde yeni dönem: Çekiçle 5 dakikada karar devri bitti

14:36 - Ekonomi

Oltu ilçesine 17 milyon yatırım, 250 kişiye iş imkanı sunacak

11:24 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu’ndan ‘Yap-İşlet-Devret’ açıklaması

10:55 - Ekonomi

Belediyede hasat zamanı

10:47 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş