?>

ASAT 31. kuruluş yıl dönümünü kutluyor

ASAT GENEL MÜDÜRÜ CENGİZ GÜLEBAY

Gündem - 3 ay önce

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atık Su (ASAT) Genel Müdürlüğü 31’inci kuruluş yıl dönümünü kutluyor. ASAT’ın kuruluş yıl dönümü olan 18 Şubat’ta Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle yürüttüğü proje kapsamında "İdari Su Kayıplarında Etkin Sayaç Yönetimi" konulu bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ASAT Genel Müdürü Cengiz Gülebay, ASAT ailesi olarak gurur ve mutluluk verici özel bir gün yaşadıklarını ifade etti. Genel Müdür Gülebay, "Bugün iki önemli günü bir arada kutluyoruz. Akdeniz Üniversitesi ile olan bilimsel işbirliğimizi temsil eden bir çalıştay düzenliyoruz. Aynı zamanda ASAT’ın kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. 1928 yılında Antalya Elektrik Santrali’nin kuruluşuyla başlayan, 1944 yılında ESO, 1983 yılında ASO olarak devam eden ve 18 Şubat 1995 tarihinde ASAT kimliğiyle kurumsallaşan köklü bir hizmet geleneğini temsil ediyoruz" dedi. "ASAT Antalya’nın altyapı hafızası"

Bugün sadece bir kurumun yıldönümü değil; Antalya’nın altyapı hafızasını, birikimini ve sorumluluğunu da anıyoruz diyen Cengiz Gülebay, "Su, sıradan bir hizmet kalemi değildir. Su, stratejik bir kaynaktır. Su, gelecek nesillere bırakacağımız çok değerli bir kıymetimizdir. Artan nüfus, artan abone sayısı ve büyüyen kent dinamikleri içerisinde her damlanın doğru ölçülmesi, doğru yönetilmesi ve kayıpsız şekilde sisteme kazandırılması bir tercih değil zorunluluktur" diye konuştu. "Verimli altyapı, düşük kayıp oranı ve kaliteli hizmet"

Cengiz Gülebay çalıştay hakkında da şunları söyledi: "Akdeniz Üniversitesi ile imzaladığımız protokol kapsamında bugün, abone su sayaçlarında ölçüm hatalarından kaynaklanan idari su kayıplarını bilimsel yöntemlerle analiz etmeyi hedefliyoruz. Bu çalışma veri temelli yönetim anlayışının bilimle işbirliğinin ve sürdürülebilir altyapı vizyonunun somut bir göstergesidir. Hedefimiz daha verimli bir altyapı yönetimi, daha düşük kayıp oranı, daha güçlü bir teknik izleme sistemi ile Antalya’ya daha kaliteli hizmeti hedefliyoruz." "100 bin sayaç değiştirildi"

ASAT Sayaç ve Saha İşleri Şube Müdürü Emre Akdemir de çalıştayda bir sunum gerçekleştirdi. Akdemir, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, damgayı doldurmuş sayaçların ömürlerini 10 yıl olarak belirledi. Bu çalışma sonucunda belki de artık sayaçların kullanım miktarlarına bağlı olarak ömürlerini belirleyebileceğiz. İnsanların kullanımlarından ziyade direk 10 yılı doldurmuş sayaçların değişimine başlıyoruz. ASAT olarak biz de 10 yılı doldurmuş sayaçların değişimine ihaleyle başladık. 6,5 ayda 100 bin sayacın değişimini tamamladık. 2026 yılında ise 400 bin adet sayaç alımı ve değişim işinin ihale çalışmalarına başladık. Ölçülebilen su, suyun kalitesi ve tarihi açısından sayaçlardan geçen tahakkuklandırdığımız miktarları bu şekilde ölçüyoruz. Bu sayaçların daha teknolojik yapılmasıyla su kaybını azaltma en önemli hedefimiz" diye konuştu.

Çalıştayda Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisi Prof. Dr. Ethem Karadirek, "Su Kayıpları Yönetimi ve Sayaç Yönetiminin Su Kayıplarına Üzerine Etkisi" konulu sunum ve Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisi Aslı Nur Rızvanoğlu da "Sayaç Yaşlandıkça Ne Oluyor" konulu sunum gerçekleştirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te İhmal Sele Dönüştü

2026-02-13 12:55 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Türk Hava Yolları 100 bin çalışanının fotoğrafıyla giydirdiği 500. uçağını tanıttı

2026-02-12 17:32 - Genel

Bursa’nın kadınlar matinesinde güven ve sanat vurgusu

2026-02-18 10:06 - Magazin

Şevval Sam Trabzon hasırına ilmek attı

2026-02-17 14:07 - Magazin

Genç oyuncusu Mustafa Konak’ın rol aldığı "Yerçekimi" Berlinale’de yarışacak

2026-02-17 13:47 - Magazin

Nilüfer Genç Caz Evrencan Gündüz ile final yaptı

2026-02-17 10:40 - Magazin

Kırıkkale’de Hüseyin Kağıt konserine binlerce kişi akın etti

2026-02-17 03:12 - Magazin

Fatma Girik’in "vasiyet" davasında karar

2026-02-14 09:22 - Magazin

Emniyetten Kritik Uyarı

2026-02-12 11:03 - Gündem

İlgili Haberler

Elazığ’da arılar, akasya ağacında oğul verdi

13:46 - Gündem

Köşk’te Hayat Boyu Öğrenme Haftası coşkuyla kutlandı

13:44 - Gündem

Kahramanmaraş’ta esnafa verilen konteynerler kaldırılmaya başlandı

13:39 - Gündem

Tekirdağ’da etlik ve yumurtacı işletmelerde denetim süreci anlatıldı

13:19 - Gündem

Kleopatra Plajı turistlerle doldu taştı

13:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem