?>

Atıklardan kıyafet yapıp, defilede sergilediler

15 temmuz milli irade kent meydanı’nda devam eden çevre şenlik etkinliği öğrencilerin sıfır atık ürünlerinden oluşan defile gösterimi, geri dönüşüm atık parkuru yarışları, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ve diğer etkinliklerle sürdü.

Gündem - 2 yıl önce

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Çevreni Koru Geleceğe Hayat Ver’ sloganıyla düzenlenen şenlik geniş katılımla gerçekleştirildi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün ev sahipliğinde düzenlenen Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Çevreni Koru Geleceğe Hayat Ver’ sloganıyla geniş katılımla gerçekleştirildi. Şenliğe ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün yanı sıra ilçe protokolü temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Çevre bilincinin toplumda yaygınlaştırılmasının öneminin bir kez daha vurgulandığı etkinlik Eşrefbey İlköğretim Okulu önünden start alan çevre yürüyüşüyle başladı. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı’nda devam eden çevre şenlik etkinliği öğrencilerin sıfır atık ürünlerinden oluşan defile gösterimi, geri dönüşüm atık parkuru yarışları, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye takdimi ve diğer etkinliklerle sürdü.

Törende konuklara ve öğrencilere hitaben kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Harikasınız çocuklar. Bugün yeni çarşı, eski çarşı sizinle hayat buldu, sizinle neşe buldu. Hepinizi ben yürekten kutluyorum. Değerli ilçe başkanımız, kadın kolları, meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız, öğretmenlerimiz, müdürlerimiz, STK’larımız ve geleceğimiz yarınlarımız ümidimiz olan gözümün nuru evlatlarımız. ’Bugün ne için mücadele ediyoruz?’ diye soru sorsak, ilk cevap, ’çocuklarımızın geleceği, çocuklarımızın yaşayacağı güzel bir dünyayı onlara bırakmak, onlar için yarınları en güzel şekilde hazırlamak için mücadele ediyoruz’ deriz. Evet, bir taraftan onların eğitimde sanatta, kültürde bilişimde en güzel şartlarda ortamlarda okumaları için gayret çaba sarf edeceğiz. Diğer taraftan onların iyi insan olması için de çaba göstereceğiz. Doğayı korumak zorundayız. Çevreyi korumak zorundayız. Belediye olarak bu yönde çalışmalara sizlerin de desteği ve duyarlılığıyla daha hız vereceğiz. Biz inanıyoruz ki; çevreye duyarlı bu hizmetler, toplumumuzda çevre bilincinin hızla gelişerek yayılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla olur. Çevre etkinliğimize desteklerinizden ve katkılarınızdan ötürü ayrı ayrı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Etkinliğe ev sahibi Başkan Büyükgöz’ün yanı sıra AK Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, ilçe kadın kolları başkanı Habibe Çırak, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, öğrenci velileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2024-05-29 15:38 - Asayiş

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

MARMARİS'TE KUŞLARIN RESİTALİ

2024-05-29 13:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Afyonkarahisar’da kar yağışı yüksek kesimlerde etkili oldu

18:51 - Gündem

Yenişehir’de doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü

17:44 - Gündem

Sağanak yağmur çiftçileri sevindirdi

17:42 - Gündem

Poyraz küçük tekne balıkçılarını limana bağladı, ağlar tamire alındı

17:36 - Gündem

20 mahalleyi birbirine bağlayan köprüde yenileme çalışmaları sona geldi

17:24 - Gündem

Günün Manşetleri

TBB’den Milas Belediyesi’ne Ekskavatör Desteği

17:38 - Genel

Bıçak darbeleriyle öldürülen kadının damadı tutuklandı

13:58 - Asayiş

‘Ev Sahibi Türkiye’ projesine rekor talep

13:47 - Ekonomi

Kendini ifade etmekte zorlanan genç şair duygularını kitaplaştırdı

13:36 - Eğitim

6 yaşında başladığı bakırcılığı neredeyse yarım asırdır sürdürüyor

13:28 - Kültür Sanat