?>

Av yasağına rağmen tezgahlarda balık eksik olmuyor

BALIKÇI ERKAN ARSLANBENZER, 15 NİSAN'DA BAŞLAYAN DENİZLERDEKİ AV YASAĞININ ARDINDAN KÜÇÜK TEKNE AVCILIĞININ SÜRDÜĞÜNÜ BELİRTEREK ESKİŞEHİRLİ VATANDAŞLARIN TAZE BALIĞA ULAŞMAYA DEVAM EDEBİLECEĞİNİ VURGULADI.

İnsan - 2 ay önce

Balıkçı Erkan Arslanbenzer, 15 Nisan’da başlayan denizlerdeki av yasağının ardından küçük tekne avcılığının sürdüğünü belirterek Eskişehirli vatandaşların taze balığa ulaşmaya devam edebileceğini vurguladı.

Eskişehir’in simge noktalarından Taşbaşı bölgesinde uzun yıllardır balıkçılık yapan Arslanbenzer, 15 Nisan itibarıyla büyük tekneler için başlayan av yasağının ardından piyasadaki son durumu değerlendirdi. Kamuoyunda oluşan "yasak başladı, balık bitti" algısının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Arslanbenzer, küçük ölçekli teknelerin kurallar dahilinde ava devam ettiğini hatırlattı. "20 metre altındaki tekneler avlanmaya devam ediyor"

Yasağın kapsamı hakkında bilgi veren Arslanbenzer, "Sezonumuz büyük tekneler için kapandı ancak ’balık bitti’ diye bir durum söz konusu değil. 15 Nisan gelince herkes yasaktan dolayı balık çıkmadığını zannediyor, bu zihniyetten vazgeçmemiz lazım. Boyu 20 metrenin altındaki tekneler için avcılık serbest, 20 metrenin üzerindekiler için ise yasaktır. 20 metrelik bir kayığınız varsa denize çıkabilirsiniz. Bu küçük tekneler, sığ sularda balık yavrularına zarar vermeden yüzey balıklarını avlayabiliyor. Halkımız ‘sezon bitti, artık taze balık yiyemeyeceğiz’ diye düşünmesin; ufak kayıklarımız kurallara uygun şekilde avlanmayı sürdürüyor" dedi. "İsteyen müşteri kaliteli balığı buluyor"

Kış aylarındaki yoğunluğun olmasa da tezgâhların çeşitliliğini koruduğunu ifade eden Arslanbenzer, son olarak şunları söyledi:

"Şu an hamsi, sardalya, mezgit ve çupra gibi çeşitlerimiz tezgâhlara gelmeye devam ediyor. Elbette kış dönemindeki o büyük yoğunluk ve doluluk yok ancak dükkanımıza gelen müşterilerimiz her zaman istediği kaliteli ve taze balığı bulabiliyor."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

YENİLENEN ÇARŞI TURİSTLERİN GÖZDESİ OLDU

2026-05-05 18:01 - Marmaris

1 milyar dolarlık pazar, 50 milyon oyuncu: Türkiye’de gaming büyüyor

2026-05-07 10:41 - Teknoloji

Askeri limana taş götüren kamyon devrildi

2026-05-06 15:05 - Asayiş

MUĞLA’DA GELECEĞİN SPORCULARI BİLİMSEL TARAMAYLA KEŞFEDİLİYOR

2026-05-06 11:30 - Spor

Gül serada 5, çiçekçide 50-100 lira

2026-05-06 10:42 - Ekonomi

Yaşlı adam evinde ölü bulundu

2026-05-06 10:19 - Asayiş

Sinop’ta pazar yoğunluğuna otoparklı çözüm

2026-05-07 12:27 - Gündem

Göz kuruluğu ve göz hastalıklarında lazer tedavi yöntemlerinin önemi artıyor

2026-05-07 11:52 - Sağlık

Bayburt’ta öğrencilere "Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek" eğitimi verildi

2026-05-07 11:37 - Sağlık

El-Cezeri’nin mirası Cizre’deki Bilim Fuarında devam ettirildi

2026-05-07 10:25 - Teknoloji

İlgili Haberler

Vali Mehmet Makas’tan Gazilere anlamlı ziyaret

11:12 - İnsan

Kadın Emeği Merkezi’nde yıl sonu sergisi açıldı

10:51 - İnsan

Kavurucu sıcakta çocukların serinlik adresi su oyun parkları

10:45 - İnsan

Yazın serinleten lezzeti bici bici, Erasmus hayaline umut oldu

10:41 - İnsan

Bilecik Belediyesi’nden çekirgelere karşı erken önlem

10:27 - İnsan

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık