?>

AYASOFYA'DA YENİ DÜZENLEME: GİRİŞ ÜCRETİ 25 EURO

Ayasofya'da başlatılan düzenleme ile giriş ücreti 25 Euro olarak belirlendi, amaç yoğunluğu kontrol altında tutmak.

Turizm - 2 yıl önce

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 15 Ocak itibarıyla hayata geçirilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlemesiyle, camiye ibadet etmek için gelenler ile kültürel amaçla ziyaret gerçekleştirenler arasında ayrım yapılmaya başlandı. Bu uygulama ile girişlerde oluşan yoğunluğun önlenmesi hedefleniyor. Yapılan açıklamaya göre, yabancı turistlerin tarihi yapıya gerçekleştirecekleri ziyaretin bedeli 25 Euro olarak belirlendi.

Ziyaretçiler için III.Ahmet Çeşmesi'nin yakınında bir bilet gişesi ve gişe yakınında giriş noktası oluşturuldu. Tarihi caminin güney cephesinde yer alan II. Beyazıd minaresi altındaki tünel ve giriş rampası kullanılarak girişler kontrol altına alınacak. Ziyaretçiler galeri katına ulaştırılarak, çıkışlar kuzeydoğu yönündeki rampa ile sağlanacak. Bu düzenleme ile uzun kuyrukların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ayasofya-i Kebir Camii'nde gerçekleştirilen restorasyon ve koruma çalışmaları kapsamında ziyaretçilere hazırlanan galeri katının hizmete girdiği belirtildi. Ayrıca, güvenlik kameraları, yangın algılama ve acil anons sistemleri gibi önlemler alındığı ve Bilim Kurulu'nun onayıyla restoratör ve konservatörler tarafından temizlik ve koruma çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ayrıca, 15 Ocak itibarıyla başlayan yeni uygulama ile turistlerin camideki ibadet ortamını bozmadan ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için QR kodlu kulaklık sistemi kullanılacak. Bu sistemle ziyaretçiler, cep telefonlarının kulaklıkları veya sağlanacak tek kullanımlık kulaklıklarla sessiz bir ortamda 23 dilde bilgi alabilecekler.

Bu gelişmelerle birlikte turistlerin Ayasofya'ya giriş ücreti 25 Euro olarak belirlendi. Turistler, bu ücret karşılığında camideki tarihi zenginlikleri keşfetme fırsatı bulacaklar. Ancak, bazı rehberler Müslüman turistlerin bu uygulamadan muaf tutulması gerektiğini savunuyor ve bu konuda çözüm bulunması çağrısında bulunuyorlar.

Turistlerin Ayasofya ziyareti ile birlikte, bölgede döviz getirisinin artması ve kalabalığın daha kontrollü bir şekilde yönetilmesi bekleniyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Elazığ’da koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi

2024-01-09 11:51 - Gündem

Nabi Hatipoğlu’dan destek açıklaması yorumlarına tepki

2024-01-09 16:45 - Genel

TÜRKİYE'NİN İHA BAŞARISI: ANKA-3 ALMAN BASININDA

2024-01-15 15:10 - Ulusal

MARMARİS GENÇLİKSPOR : 2 – MARMARİS BELEDİYESPOR: 0

2024-01-08 16:00 - Marmaris

Alanya Belediyesi’nden kandil ikramı

2024-01-11 21:46 - Genel

BAKANLIK'TAN SERT KARAR: AKILLI TELEFON YASAK!

2024-01-11 14:50 - Ulusal

BROOKLYN'DEKİ SİNAGOG TÜNELLERİ: GİZEMLİ OLAY VE ÖĞRENCİ DİRENİŞİ

2024-01-12 16:00 - Dünya

TÜRKİYE PASAPORTU: 118 ÜLKEYE VİZESİZ GİRİŞTE YÜKSELİŞ

2024-01-11 15:00 - Ulusal

TRAFİK SİGORTASI PRİM ARTIŞI: YÜZDE 10 ORANINDA ZAM

2024-01-12 16:30 - Ulusal

İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 9'A YÜKSELDİ

2024-01-11 14:15 - Ulusal

İlgili Haberler

Londra sokaklarında Marmaris rüzgârı

12:05 - Turizm

Akyaka Bayram Yoğunluğunun Ardından Sakinliğe Döndü

12:41 - Turizm

CANLARI PAHASINA SERİNLİYORLAR!

19:26 - Turizm

Bayram Tatilinde Marmaris ve Datça’ya araç akını

15:57 - Turizm

ÇİNLİ TATİL PLATFORMU MARMARİS’TE TURİZMCİLER İLE WORKSHOP YAPTI

15:11 - Turizm

Günün Manşetleri

Bir cenaze, tek parti, 2 genel başkan

15:09 - İnsan

Beşiktaş, yeni sezonda Euroleague’de mücadele edecek

14:16 - Spor

Harç karma makinasına düşen işçi ağır yaralandı

14:16 - Asayiş

Nikah dairelerinde 26.06.2026 yoğunluğu

13:54 - Genel

Komandolar nefesleri kesti

13:35 - Kültür Sanat