?>

BROOKLYN'DEKİ SİNAGOG TÜNELLERİ: GİZEMLİ OLAY VE ÖĞRENCİ DİRENİŞİ

Brooklyn Crown Heights'teki Chabad-Lubavitch World Headquarters sinagogunda ortaya çıkan gizli tünellerle ilgili skandal ve öğrenci direnişi, dünya genelinde ilgi çekiyor.

Dünya - 1 yıl önce

Brooklyn Crown Heights bölgesindeki Chabad-Lubavitch World Headquarters sinagogunda gerçekleşen olayların ardından, öğrencilerin direnişi ve gizli tünellerin ortaya çıkmasıyla ilgili gelişmeler devam ediyor.

Pazartesi günü sinagog yönetimi, binanın altında yasa dışı tünellerin bulunduğu açığa çıktıktan sonra mahzeni kapatmak için bir çimento kamyonu getirdi. Ancak öğrenciler, beton harcını döktürmemek için işçilerin tünele geçişini engelledi. Bu olay, tüm dünyanın ilgisini çekti.

Sinagogu kutsal bir alan olarak gören ve mekanı genişletmek amacıyla mahzen kazdıklarını iddia eden bir grup öğrenci, sinagogun ahşap kaplamalarını sökerek yönetimi protesto etti. Uzun süren bir direnişin ardından polis, radikal öğrencileri gözaltına almak zorunda kaldı.

Sosyal medyada dolaşan görüntüler, tünellerin COVID-19 salgını sırasında gizlice ibadet etmek veya kadınların gizlice içeri girebilmek amacıyla kazıldığı iddialarını beraberinde getirdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Tünellerin dört farklı binayı birbirine bağladığı belirtilirken, Chabad-Lubavitch Hasidic hareketinin altı üyesinin izin veya onay olmadan tünelleri kazdığı iddia ediliyor.

Ayrıca, kazılan tünelin geçtiği binaların tehlikede olabileceği endişesiyle her iki binanın kısmi boşaltma emri çıkarıldı. Bu durum, binaların altında yapılan kaçak kazı çalışmalarının ve bu çalışmaların komşu yapılar üzerindeki etkilerinin araştırılmasını gerektiriyor.

Öğrencilerin direnişi sonucunda polis tarafından gözaltına alınan dokuz kişiden beşi, Brooklyn Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada suçlarını kabul etmeyerek kefaletsiz serbest bırakıldı.

Chabad Lubavitch adlı Yahudi kuruluşun Halkla İlişkiler Sorumlusu Yaacov Behrman, olayı "haydut" olarak nitelendirdi ve öğrencilerin kaçak mahzen kazma çabalarını kınadı. Behrman, yazılı açıklamasında, "Bu haydut kişilerin, işçilerin bölgeyi kapatmasını engelleme çabaları, NYPD'nin olaya dahil olmasına neden oldu." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Nabi Hatipoğlu’dan destek açıklaması yorumlarına tepki

2024-01-09 16:45 - Genel

Elazığ’da koruma altında bulunan dağ keçileri görüntülendi

2024-01-09 11:51 - Gündem

Alanya Belediyesi’nden kandil ikramı

2024-01-11 21:46 - Genel

MARMARİS GENÇLİKSPOR : 2 – MARMARİS BELEDİYESPOR: 0

2024-01-08 16:00 - Marmaris

2024'TE GÖKYÜZÜ OLAYLARI: TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK OLAYLAR

2024-01-05 16:25 - Dünya

NEPTÜN VE URANÜS'ÜN RENKLERİ YENİDEN DEĞERLENDİRİLDİ

2024-01-08 12:30 - Dünya

BROOKLYN'DEKİ SİNAGOG TÜNELLERİ: GİZEMLİ OLAY VE ÖĞRENCİ DİRENİŞİ

2024-01-12 16:00 - Dünya

Uzmanlardan Covid-19 yeni varyantı için bağışıklık uyarısı

2024-01-06 11:28 - Sağlık

TUĞBA ÇOBAN, "DEĞİŞİM YERELDEN BAŞLAR"

2024-01-09 13:24 - Marmaris

DN Grup Şirketleri, Skal Derneği ile Marmaris'te Buluştu

2024-01-06 16:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Almanya’da 11 Havalimanında 24 Saatlik Grev

12:22 - Dünya

Trump, Gazze’nin Yeniden İnşası İçin Büyük Yatırım Planlıyor

12:30 - Dünya

Erdoğan'a Malezya'dan Akademik Onur

16:38 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Malezya'ya Ziyaret

12:27 - Dünya

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan