?>

Aydın’da kuru incir rekoltesi değerlendirme toplantısı yapıldı

Aydın’ın en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan ve kuru incir sezonunun başlaması ile birlikte tarım il müdürlüğü’nde ‘kuru incir rekoltesi değerlendirme toplantısı’ düzenlendi. Piyasanın manipüle olmaması için rekolte rakamları açıklanmazken aydın il müdürü ayhan temiz her zaman üreticinin yanında olduklarını belirtti.

Ekonomi - 19 saat önce

Aydın’ın en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan ve kuru incir sezonunun başlaması ile birlikte Tarım İl Müdürlüğü’nde ‘Kuru incir rekoltesi değerlendirme toplantısı’ düzenlendi. Piyasanın manipüle olmaması için rekolte rakamları açıklanmazken Aydın İl Müdürü Ayhan Temiz her zaman üreticinin yanında olduklarını belirtti.

Aydın Tarım İl Müdürü Ayhan Temiz ve komisyon üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, yapılan saha çalışmaları ve incelemeler sonucunda bu yılın kuru incir rekoltesi değerlendirildi. Eşsiz lezzeti ile dünya sofralarına ulaşan AB Tescilli Coğrafi İşaretli Aydın inciri için, üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten İl Müdürü Temiz, "Kalite ve verimi artırmak amacıyla yürüttüğümüz saha çalışmaları, eğitimler ve projelerle Aydın İncirimizin dünya liderliğini koruması için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Belirlenen rekolteye ilişkin raporların bakanlığa gönderildiği bildirildi.

"Kuraklık, nem ve Akdeniz meyve sineği sıkıntısı"

Aydın’da ve İzmir’de her yıl gönüllü olarak incir üretilen tüm bölgeleri gezerek rekolte tahmini yapan ve genellikleri tahminleri tutan Ahmet Er, bu yıl da rekoltenin geçen yıl ki gibi olduğunu belirtti. Geçen yıla göre bu yıl kuraklık, nemli hava ve Akdeniz Meyve sineği sıkıntısı olduğunu belirten İncir Doktoru lakabıyla tanınan Ahmet Er, "Kuraklık ve iklim koşullarının yanında üreticilerin işçi bulma sıkıntısı var. İncir mahsulü oldukça ilgi bekleyen bir ürün olduğu için hasadı da hasat sonrası kurutma ve seçme işi de oldukça zor. Bir yandan bahçelerde kuruma diğer yandan da yeni dikimler olduğundan dolayı bu yıl rekoltede herhangi bir düşüş olacağına tahmin etmiyoruz. Kalite ise mevsim şartlarına göre eğişkenlik gösterebiliyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

MARMARİS’TE AKŞAM YOĞUNLUĞU

2025-08-09 12:52 - Genel

Kaymakam Kaya, MHP heyetini ağırladı

2025-08-12 14:44 - Marmaris

Marmaris'in Sorunları Sokak Röportajına Yansıdı

2025-08-09 13:24 - Marmaris

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

İlgili Haberler

TÜİK açıkladı: Çankırı’da konut satış rakamları belli oldu

19:42 - Ekonomi

STSO ev sahipliğinde Demirağ OSB yatırımcı toplantısı gerçekleşti

19:09 - Ekonomi

Sağlık-Sen’den bin liralık taban aylığı teklifine tepki

18:42 - Ekonomi

Salihli İlçe Tarımdan ‘zeytin sineği’ uyarısı

18:47 - Ekonomi

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç: "5G’de de akla gelen ilk operatör Turkcell olacak"

18:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Mahalleli Panik Yaşadı, Evler Küle Döndü

13:36 - Asayiş

İki İlçe Arası Uyuşturucu Sevkiyatına Engel Olundu

13:17 - Asayiş

Amca Cinayetinde Zanlı Adliyeye Sevk Edildi

13:05 - Asayiş

Yaşlı kadına 500 binlik tuzak

12:49 - Asayiş

Yunanistan Tarafından Geri İtilen Göçmenler Kurtarıldı

12:43 - Asayiş