?>

Aydın, Denizli ve Muğlanın Tıp öğrencileri Genetik sempozyumunda buluştu

MUĞLA SIKTI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ AVRUPALI TIP ÖĞRENCİLERİ TOPLULUĞUNUN AYDIN, DENİZLİ VE MUĞLA TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN KATILIMI İLE GENETİK SEMPOZYUMUNDA BİR ARAYA GELDİ.

Sağlık - 4 yıl önce

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci topluluklarından Avrupalı Tıp Öğrencileri Topluluğu Aydın Adnan Menderes, Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin katıldığı ‘Genetik Sempozyumu’nda bir araya geldi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şahitleri salonunda düzenlenen sempozyuma Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, Aydın ve Denizli’den alanında uzman bilim insanları ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan MSKÜ Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, MSKÜ Avrupalı Tıp Öğrencileri Topluluğunun düzenlediği ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ile Denizli Pamukkale Üniversitesi’nin Tıp Fakültelerinin de katılımı ile gerçekleşen sempozyumda genetik alandaki yeniliklerin konunun uzmanları tarafından öğrencilere aktarılacağını açıkladı. Prof. Dr. Aydoğan, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Topluluğumuzun yaptığı bu çalışma diğer üniversitelerin toplulukları ile ortak çalışma kültürünün ilk ayaklarından birisi. Bu kültürün bundan sonra da devam edeceğini düşünüyorum. Genetik hastalıkların temelindeki sıkıntıyı açıklayabilmek için insanoğlu çok uzun süredir uğraş veriyor. Bu tür sempozyumları, birlikte çalışma kültürünü bu sıkıntının aşılabilmesi açından önemli buluyorum” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, göreve geldikten sonra kendilerine hedef olarak AR-GE Üniversitesi olma konusunda bir hedef belirlediklerini açıkladı. Çiçek, “Bu yolda emin adımlarla hedefimize ilerliyoruz. Bilimsel projelerde çok önemli bir noktadayız. Bu süreci biz öğrencilerimizi de katarak sonuca daha çabuk ulaşacağımızı düşünüyorum. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin öğrenci toplulukları çok aktif bir şekilde çalışıyor. Sanatsal, sportif, kültürel ve bilimsel anlamda birçok alanda faaliyet gösteriyorlar. Güçlü Türkiye hedefine ulaşmamız için bu tür bilimsel, kültürel, sportif ve sanatsal etkinlikleri destekliyoruz ve bundan sonra da destekv ermeye devam edeceğiz” dedi.

Sempozyumda Prof. Dr. Gökay Bozkurt tarafından Down Sendromunun genetik Danışmanlığı, Doç. Dr. Kadri Karaer Nörodejeneretif hastalıklar, Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Oktay ‘Sinir Sistemi Hastalıklarına Fonksiyonel Genomik Yaklaşımlar’, Doç. Dr. Ozan Çetin tarafından ‘Meme Kanseri Geneetiği’ ve Prof. Dr. Reşat Ünal tarafından da ‘Obezite ve Diyabette Moleküler ve Translasyonel Yaklaşım’ konularında bilgi verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’Lİ GİRGİN: TUTARSIZ POLİTİKALAR ENFLASYONLA VATANDAŞI VURDU

2022-04-18 16:50 - Siyaset

Aydın, Denizli ve Muğlanın Tıp öğrencileri Genetik sempozyumunda buluştu

2022-04-25 15:30 - Sağlık

Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat

2022-04-25 14:00 - Sağlık

‘Sağlıklı okullar sağlıklı gelecek protokolü imzalandı

2022-04-22 14:30 - Sağlık

Gülşen bayram finalini Bodrumda yapacak

2022-04-22 17:00 - Magazin

Özcan Deniz 10 yıl aradan sonra Bodrumda sahne alacak

2022-04-25 10:30 - Magazin

“Hazan” şarkısına kattığı yorum büyük beğeni topladı

2022-04-25 10:00 - Magazin

Ev arkadaşını çekiçle öldüren şahıs tutuklandı

2022-04-18 17:00 - Asayiş

Turizmciler 2022den umutlu

2022-04-19 17:00 - Ekonomi

Köyceğizde ikinci el pazarı bu hafta erken kuruldu

2022-04-24 21:00 - Ekonomi

İlgili Haberler

20 yaşındaki hasta, yollar kapalı olunca helikopter ambulansla hastaneye ulaştırıldı

22:18 - Sağlık

Yolu kapanan köydeki yaşlı adamın ilaçları dronla ulaştırıldı

22:17 - Sağlık

Zorlu yollar aşıldı, evde bakım hastasına zamanında müdahale

20:58 - Sağlık

Yüksekova’da film sahnelerini aratmayan görüntüler: Hastayı kurtarmak için traktörle seferber oldular

18:52 - Sağlık

Karla kaplı yollarda zamana karşı yarış kameraya yansıdı

17:56 - Sağlık

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan