?>

Aydın Valiliği’nden ‘suç oranı’ açıklaması: “Bu tür asılsız iddialara kesinlikle itibar edilmemesini bekliyoruz”

Suç oranı en yüksek ilin aydın olduğu yönünde çıkan iddialara itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken aydın valiliği, tüik’in resmi internet sitesinde de böyle bir verinin bulunmadığını açıkladı.

Genel - 1 yıl önce

Suç oranı en yüksek ilin Aydın olduğu yönünde çıkan iddialara itibar edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Aydın Valiliği, TÜİK’in resmi internet sitesinde de böyle bir verinin bulunmadığını açıkladı. Aydın Valiliği, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayandırılarak suç oranı en yüksek ilin Aydın olduğu iddiaları ilgili açıklama yaptı. Konu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada “Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında TÜİK verilerine dayandırılan bazı haberlerde; ülkemizde suç oranı en yüksek ilin, yüz binde 970 suç oranıyla Aydın olduğu ve iller arasında 1. sırada yer aldığı iddia edilmiştir. Konuyla ilgili olarak yapılan araştırmada, TÜİK resmi internet sitesinde, illerin suç oranıyla ilgili herhangi bir istatistiki veri yer almamaktadır. Benzer mahiyetteki haber ve paylaşımlar nedeniyle 11.09.2024 tarihinde TÜİK sosyal medya hesaplarından suç oranlarıyla ilgili herhangi bir veri paylaşılmadığı, haberlerde iddia edilen bilgilerin herhangi bir resmi kaynak ve istatistiki veriye dayanmayan tamamen asılsız iddialar olduğu kamuoyuna bildirilmiştir. İlimizde genel asayiş, kamu düzeni ve huzur atmosferinin korunması amacıyla gerekli çalışmalar titizlikle yerine getirilmekte, suç oranları düzenli olarak takip edilmekte ve gerekli önlemler alınmakta ve güvenlik güçlerimiz tarafından hassasiyetle uygulanmaktadır. Kamuoyunda ilimizin huzur ve güven ortamını olumsuz yönde etkilemeye yönelik bu tür asılsız iddialara kesinlikle itibar edilmemesini bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Sultangazili çocuklar Yerli Malı Haftası’nı kutladı

2024-12-13 19:54 - Genel

İlgili Haberler

İsrail hükümetine ait sosyal medya hesabından İran’daki protestolara destek paylaşımı: "İran’ın tamamı, İran halkınındır"

02:51 - Genel

BUDO’da olumsuz hava engeli: 6 sefer iptal edildi

02:07 - Genel

MKT Karadeniz Görev Grubu’nun komutası Türkiye’ye geçti

23:46 - Genel

Anadolu Üniversitesi Rektörü Adıgüzel, basın mensuplarıyla buluştu

22:45 - Genel

Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz: "Kariyer meslek mensupları, maddi ve manevi tatminsizlik nedeniyle kurumu terk etmektedir"

22:04 - Genel

Günün Manşetleri

Menteşe’de sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

15:41 - İnsan

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş