?>

Bakan Bayraktar: "Doğal gaz desteğinde ihtiyaç sahibi olanla olmayanı biraz ayıralım"

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI ALPARSLAN BAYRAKTAR, AMASYA’DA AK PARTİ TEŞKİLATINI ZİYARETİNDE KONUŞTU

Siyaset - 2 saat önce

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, devletin konutlarda kullanılan doğal gaz faturalarının sübvanse edilmesi uygulamasına yönelik yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi olanla olmayanın ayrılmasına yönelik değişikliğe gidileceğini belirtti.

Bir dizi temaslarda bulunduğu Amasya’da Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edip yaptığı konuşmada başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere doğal gaz desteğinin devam ettiğini belirten Bakan Bayraktar, "Desteğe ihtiyaç duyan dar gelirli vatandaşımız, sabit gelirli, en düşük emekli maaşı alan kesimlerimize de o destekleri biraz daha artırarak verelim. Öbür tarafa verdiğiniz zaman yalıda oturan adamın da evindeki doğal gazın yüzde 50’sini karşıladığın zaman bütçe imkanları ona göre azalıyor. Dolayısıyla bu destekler herkesi bu kapsama almaya pandemi döneminde başlamıştı. İnşallah bunu da zaman içerisinde değişikliğe uğratacağız" dedi.

Hazinenin çok önemli bir yükü yüklenmesiyle halkın artan doğal gaz ve elektrik fiyatlarından korunmasına gayret edildiğinin altını çizen Bayraktar, "Dolayısıyla da oraya da çok önemli bir katkımız, desteğimiz var. Olmaya da devam edecek. Sadece şunu söylüyoruz. İhtiyaç sahibi olanla olmayanı biraz ayıralım. İhtiyacı olmayan, faturasının ne olduğundan bile haberi olmayan kişiyle, yani üst gelir grubunda geliri yüksek olan kişiyle gruba tekrar devletin ilave bir desteğinin olmasına gerek olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu. "Türkiye’deki 17 milyon hane Karadeniz gazından kullanacak"

Karadeniz’de keşfedilen gazın üretimini 2026 yılı sonuna kadar iki kata çıkaracaklarının altını çizen Bayraktar, "8 milyon haneye yetecek kadar doğalgazı 2027 yılı başından itibaren üretir hale geleceğiz. 2028’e geldiğimizde bu rakamı 4 katına çıkaracağız. Türkiye’deki 17 milyon hane artık doğal gazı kendi gazımız olan Karadeniz gazından kullanacak. Yetmedi; yurt dışında, Somali’de petrol arıyoruz. Pakistan’da arayacağız. Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Kafkas coğrafyasında Türkiye’nin yoğun çabaları var. Bunlarla beraber inşallah dışa bağımlığı bitirdiğimizde Türkiye ekonomik anlamda çok daha güçlü, kalkınmış bir ülke olacak. Bütün bunları yapabilmemizin yolu birlik ve beraberlikten geçiyor. Çok güçlü bir siyasi irade ve istikrara sahip olmamızdan geçiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin dışa bağımlı olduğu alanlardan birinin de kömür olduğunu vurgulayan Alparslan Bayraktar, "Türkiye senede yaklaşık 40 milyon ton kömür ithal ediyor. Burada kömür var. Türkiye’nin başka şehirlerinde de var. ‘Kömürümüzü toprağın altında bırakmayalım, çıkaralım’ diyoruz. Karşımıza bir sürü işler çıkıyor. Çevre adı altında. Çoğunlukla çevreyi, o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı istismar ederek bu işe karşı olanlar var" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

CHP’de 7 il başkanı ve yönetimi görevden alındı

2026-07-11 09:58 - Siyaset

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

Medya Sektörüne İstihdam Desteği!

2026-07-11 09:43 - Gündem

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Osmaniye’de Kıraç konserine binlerce kişi akın etti

2026-07-11 12:32 - Magazin

Bilecik’te Rumeli rüzgarı eserken, Orhan & Kemal kardeşler binlerce kadını coşturdu

2026-07-11 12:56 - Magazin

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Ricky Martin 15 yıl aradan sonra İstanbul sahnesinde

2026-07-11 23:59 - Magazin

İlgili Haberler

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov: "Ermenistan ile normalleşme sürecinde bugün fiilen barışın mevcut olduğunu güvenle söyleyebiliriz"

17:29 - Siyaset

MTSO Başkan adayı Mahmut Boyraz’dan MHP teşkilatına hayırlı olsun ziyareti

17:42 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman: "Guterres’in adaya gelme kararını olumlu karşılıyoruz"

17:25 - Siyaset

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı görevine Erdoğan Kaplan atandı

17:19 - Siyaset

SBB Meclisi 55 maddeyi karara bağladı: "Piyasaya borcumuz yok"

17:06 - Siyaset

Günün Manşetleri

Çeşme otellerinde doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı

12:02 - Genel

Zehir taciri Jandarma’dan kaçamadı

11:50 - Asayiş

Uyuşturucu tacirleri polisten kaçamadı: 3 gözaltı

11:42 - Asayiş

Aktarlardan Sağlıklı ve Kalıcı Bronzlaşma Formülü

11:40 - İnsan

Yaz Spor Okulları’nda 10 bin 500 çocuk sporla buluştu

11:27 - Spor