?>

Bakan Ersoy: "Depremlerden etkilenen 377 kültür varlığı için restorasyon çalışmalarına başlanıldı"

Kültür ve turizm bakanı mehmet nuri ersoy, 6 şubat 2023 tarihinde kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 şehirde toplam 5 binden fazla kültür varlığının zarar gördüğünü belirterek, 377 vakıf kültür varlığının restorasyon çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Siyaset - 5 ay önce

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen 11 şehirde toplam 5 binden fazla kültür varlığının zarar gördüğünü belirterek, 377 vakıf kültür varlığının restorasyon çalışmalarına başlandığını kaydetti.

AK Parti Malatya İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, deprem sonrası ilk günden itibaren Malatya’nın farklı bir yeri olduğunu ve yaşadıkları acıları unutmayacaklarını ifade etti. Bakan, "6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketi, milletimizin dayanışma ruhunu da ortaya koydu. Bölgedeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

Bakan Ersoy, depremde zarar gören kültür varlıklarının restorasyonu için hızla çalışmaların başlatıldığını, ayrıca deprem bölgesindeki halkın kültürel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çadır ve konteynır kentlerde kütüphaneler kurduklarını belirtti.

Deprem sürecinde Malatya’da 6 konteyner kütüphane kurulduğunu ifade eden Bakan Ersoy, 15 yeni alt kütüphane ve 36 yeni halk kütüphanesinin de kente kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Malatya’ya yeni bir kültür merkezi kazandırılacağı müjdesini de veren Bakan Ersoy, devletin depremzedelere olan desteğini vurgulayarak, "Halkımıza kalıcı konutlar teslim edildi, yeni kültür merkezleri inşa ediliyor ve eksiklikler hızla gideriliyor. Biz burada, devlet olarak halkımızın yanındayız" dedi.

Bakan Ersoy, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, "Halkımızın gösterdiği dayanışma bizlere güç veriyor. Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, AK Parti Malatya milletvekilleri, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan ve partililer katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

YENİÇAROHORİ: AYVALIK’IN SANATLA DÖNÜŞEN KÖYÜ

2025-01-31 15:38 - Gezi

PAZARKULE-EDİRNE-TEM BAĞLANTI YOLU HİZMETE AÇILDI

2025-01-31 16:20 - Ulaşım

LİMANLARIMIZDAN 531,7 TON YÜK ELLEÇLENDİ

2025-02-03 16:02 - Ulaşım

İlgili Haberler

Hamas: "Ateşkes teklifine olumlu yanıtımızı ilettik, müzakerelere hazırız"

23:55 - Siyaset

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı: "Parti içi incelemeler devam etmektedir"

22:31 - Siyaset

Silopi’de DEM Parti yürüyüşüne tepki gösteren bir kişi darbedildi

22:15 - Siyaset

Bakan Yerlikaya: "Bilecik’te 360 hektar tarım alanının zarar gördüğünü tespit ettik"

21:24 - Siyaset

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, İran’dan müfettişlerini çekti

19:13 - Siyaset

Günün Manşetleri

İzmir'de ormanı ateşe veren şahıs tutuklandı

15:33 - Asayiş

İzmir’deki yangında şehit olan orman personelinin cenazesi uğurlandı

15:02 - İnsan

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan İki Kritik 'Yangın' Uyarısı

14:49 - Gündem

Seyitgazi’de orman yangınına ekiplerin müdahalesi başladı

13:37 - Asayiş

Kuşadası AKUT Ekipleri İzmir'deki Orman Yangınlarıyla Mücadele Ediyor

13:10 - Gündem