?>

Bakan Kacır, Tunceli’de NTE açılış törenine katıldı

Sanayi ve teknoloji bakanı mehmet fatih kacır, tunceli'de türkiye'nin nadir toprak elementleri araştırma ve inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi projesi (nte) açılış töreni ile tunceli tekstilkent kalkınma ajansı toplu açılış ve imza törenine katıldı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tunceli’de Türkiye’nin Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi (NTE) açılış töreni ile Tunceli Tekstilkent Kalkınma Ajansı Toplu Açılış ve İmza Töreni’ne katıldı.

Kentteki programı kapsamında uçakla Erzincan’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, daha sonra karayolu ile Tunceli’ye geçti.

Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun eşlik ettiği Bakan Kacır, Munzur Üniversitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Türkiye’nin Nadir Toprak Elementleri Araştırma ve İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi (NTE) açılış programına katıldı.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, AB Türkiye Delegasyonu Geçici Maslahatgüzarı Jurgis Vılcınskas’ın ardından konuşma yapan Bakan Kacır, projede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugüne dek bu proje kapsamında işbirliği yaptığımız araştırmacılarımızın 100’den fazla bilimsel yayın ortaya çıkarmış olmalarını, halihazırda 16 projeyi sürdürüyor olmalarını çok çok kıymetli buluyorum. Karşılıklı bilgi, birikim ve tecrübe alışverişinde bulunmamıza imkan sağlayacak bu çalıştayın yeni işbirliklerine kapı aralamasını temenni ediyorum” dedi.

Program kapsamında MUNTEAM Laboratuvarını gezerek yetkililerden bilgi alan Bakan Kacır daha sonra İsmet İnönü Mahallesi’nde Tunceli Tekstilkent Kalkınma Ajansı toplu açılış ve imza töreni programına katıldı.

Munzur Doğa Sporları Kamp Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Rafting Türkiye Kulüpler Kupası açılış seremonisine de katılan Bakan Kıcır, ziyaretlerinin ardından karayolu ile Tunceli’den ayrıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

MARMARİS’İN HANIMELİ SOSYETE PAZARI

2024-07-16 17:06 - Marmaris

Muğla Sandras Dağı’nda çevreciler kazandı

2024-07-11 13:43 - ÇEVRE

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

Muğla ve Türkiye’deki aktif fay hatları

2024-07-11 16:18 - Gündem

BU ÇAY BAHÇESİ EDREMİT’E YAKIŞIR

2024-07-13 13:35 - Yaşam

HER MEDENİYETTEN FARKLI İZLER TAŞIYAN ŞEHİR NİĞDE

2024-07-12 14:24 - Gezi

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

Sosyete Pazarı yeni yerinde hizmet vermeye başladı

2024-07-15 14:53 - İnsan

İlgili Haberler

Gaziantep’te dron destekli habercilik eğitim programı yapıldı

14:12 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: "Katar ile kurduğumuz stratejik ortaklık sayesinde Türksat filomuza yeni nesil bir uydu kazandırıyoruz"

12:38 - Teknoloji

Eskişehir’de gökyüzü heyecanı: Vatandaşlar gezegenleri yakından gözlemledi

11:40 - Teknoloji

Yapay zeka ve geleceğin meslekleri konuşuldu

11:32 - Teknoloji

Bakan Uraloğlu: (Eskişehir-İstanbul YHT Hattı) Hattımızın açılışından bugüne kadar toplam 62,9 milyon yolcuya hizmet verdik"

11:21 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bir ineği telef oldu, 7 inek, 5 buzağı sahibi oldu

14:33 - İnsan

Karşı yola geçmek için alt geçidi kullanmadı, kaza kaçınılmaz oldu

13:51 - Asayiş

Polisin ’Dur’ ihtarına uymadı, 490 bin lira ceza yedi

12:54 - Asayiş

FETÖ soruşturması diyerek girdikleri evde gasp iddiası: Karı koca yakalandı

12:45 - Asayiş

Vücudundan 5 günde 62 parça uyuşturucu çıktı

12:24 - Asayiş