?>

Bakan Tekin: "İlk defa ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerimizde mesleki ve teknik eğitimin oranı yüzde 43’e çıktı"

MİLLÎ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN, AĞRI’DAKİ TEMASLARI KAPSAMINDA VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ, İL EĞİTİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI'NA KATILDI.

Siyaset - 2 saat önce

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "2025-2026 eğitim öğretim döneminde ilk defa ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerimizde mesleki ve teknik eğitimin oranı yüzde 43’e çıkmış durumda. Mesleki ve teknik eğitim konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ağrı’da Valilik binasında düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantının ardından açıklama yapan Tekin, öğrencilerin karne sevincine ortaklık ettiklerini belirtti. 2025-2026 eğitim öğretim yılının 8 Eylül’de başladığını hatırlatan Tekin, "Bu yıl için temel tema olarak seçtiğimiz ’Yeşil’ ve ’Vatan’ konusuydu. Onun dışında mesleki ve teknik eğitim konusunda yoğunlaşacağımızı taahhüt etmiştik. Bir de eğitimde yapay zeka uygulamaları ile ilgili yoğunlaşacağımızı söylemiştik. Bu eğitim öğretim yılında çocuklarımız okullarımızda doğa ve vatan sevgisi başta olmak üzere ’yeşil vatan’la ilgili yüzbinlerce etkinlik yaptı. Öğretmen arkadaşlarımız illerde, valilerin, kaymakamlıkların koordinesinde bu anlamda çocuklarımıza farkındalık oluşturacak çok sayıda etkinliğin altına imza attı. Mesleki ve teknik eğitim konusunda bu yıl gerçekten ciddi bir hareketlilik söz konusu. 2025-2026 eğitim öğretim döneminde ilk defa ortaöğretim kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerimiz arasında mesleki ve teknik eğitimin oranı yüzde 43’e çıkmış durumda. Mesleki ve teknik eğitim konusunda adımlar atmaya devam edeceğiz" dedi.

Öğrencilerin yapay zekâ politika belgesine yoğun ilgi gösterdiklerine dikkati çeken Tekin, öğretmenlerin de mesleki gelişimine katkı sağlayacak yapay zekâ uygulamaları geliştirildiğini anlattı. "Uluslararası ortamda ödül alan yapay zekâ uygulamalarımız var"

Bakan Tekin, "Uluslararası ortamda ödül alan yapay zekâ uygulamalarımız var. Bu anlamda bizim açımızdan dopdolu bir eğitim öğretim yılının ilk yarıyılı tamamlanmış oldu. Ben tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Tekin, Ağrı’da yapılan eğitim yatırımlarına da dikkati çekerek, "Türkiye’de bütün illerde olduğu gibi Ağrı’da da 2002’den itibaren gerçekten eğitim öğretim altyapısı itibarıyla devrim niteliğinde işler yapılmış durumda. 2002 yılında 3 bin 395 öğretmenimiz varken, şimdi 8 bin 524 öğretmenimiz var. 2002 yılında 2 bin 636 dersliğimiz varken, şimdi 6 bin 976 dersliğimiz var. Gördüğünüz gibi derslik sayısı 2,5 kat artmış durumda" diye konuştu.

Bilim, sanat merkezleri, spor salonları, laboratuvarlar, kütüphaneler açısından da devrim niteliğinde adımlar atıldığını belirten Bakan Tekin, kentte yapılması gerekenleri yatırım programında tekrar gündeme alacaklarını söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİSİN ŞAMPİYON KIZLARININ HEDEFİ DÜNYA KUPASI

2026-01-14 11:44 - Spor

Vali Akbıyık 2025 yılı asayiş-güvenlik rakamlarını değerlendirdi

2026-01-13 14:31 - Asayiş

MUGAT-DER’den 20 Dalda Ücretsiz Eğitim Seferberliği!

2026-01-12 12:44 - Genel

Muğla’da tersane yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

2026-01-10 01:26 - Asayiş

CHP’Lİ ÖZCAN: “MARMARİS’TE DEPREM RİSKİ ALTINDAKİ OKULLAR KADERİNE TERK EDİLEMEZ”

2026-01-14 12:33 - Marmaris

Galatasaray, Fethiye’de çiçeklerle karşılandı

2026-01-13 09:08 - Spor

Marmaris Esnaf ve Sanatkârlar odası başkanı Mehmet Ayyıldız yeniden seçildi

2026-01-11 20:40 - Marmaris

BAŞKAN ARAVİ ''MARMARİS'LE İLGİLİ PROJELERDE ÇALIŞTAY DÜZENLENSİN''

2026-01-13 14:08 - Marmaris

Denizlili ünlü besteciden yürekleri ısıtacak yeni şarkı

2026-01-10 08:26 - Magazin

SÖMESTR TATİLİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2026-01-10 16:06 - Genel

İlgili Haberler

Manisa’da tek kişilik mezar yeri artık ücretsiz olacak

16:43 - Siyaset

SBB Meclisi’nde 45 madde karara bağlandı

16:47 - Siyaset

Başkan Kul: "Bizim yolumuz, hemşehrilerimizin mutluluğudur"

15:23 - Siyaset

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Aras’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür

14:39 - Siyaset

Bakan Fidan, Finlandiya ve Litvanya Dışişleri Bakanları ile görüştü

14:36 - Siyaset

Günün Manşetleri

Karne heyecanı bu kez velilerindi

16:20 - İnsan

Sosyal medya paylaşımları silahlarını ele verdi

15:28 - Asayiş

Borçlu arkadaşına yardım etmek isterken alacaklılar tarafından öldürüldü

15:23 - Asayiş

Yaşlı adam evinde elektrikli sobadan çıkan yangında hayatını kaybetti

15:13 - Asayiş

Fenerbahçe, Corendon Alanyaspor maçı hazırlıklarına başladı

15:13 - Spor