?>

Bakan Uraloğlu: "Bugüne kadar deprem bölgesindeki illere toplam 79,4 milyar liralık yatırım yaptık"

BAKAN URALOĞLU: TÜRKİYE YÜZYILI’NDA ULAŞIMIN GÜCÜ MALATYA’DAN YÜKSELİYOR

Siyaset - 4 saat önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde, deprem bölgesinde yürütülen ulaşım yatırımlarının yalnızca Malatya’ya değil, Türkiye’nin bölgesel ve ulusal ulaşım ağına da güç kattığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’da yapımı tamamlanan Havaalanı Kavşağı, İkizce TOKİ imar ve bağlantı yolları, K3 Farklı Seviyeli Kavşağı ile Karayolları Malatya Şube Şefliği’nin toplu açılış törenine katıldı. Konuşmasına, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları anarak başlayan Bakan Uraloğlu, "Depremin en ağır etkilediği illerimizden biri olan Malatya’da, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ilk andan itibaren devletimizin tüm imkanlarıyla sahada olduk" dedi.

Deprem bölgesinde ulaşım altyapısının hızla ayağa kaldırıldığını vurgulayan Uraloğlu, kara yolu, demir yolu, havalimanı ve haberleşme altyapılarında kapsamlı onarım ve güçlendirme çalışmaları yürütüldüğünü belirtti. Uraloğlu, bugüne kadar deprem bölgesindeki illere toplam 79,4 milyar liralık yatırım yapıldığını açıkladı.

Malatya’nın 16 ilin geçiş noktasında yer alan stratejik konumuna dikkat çeken Bakan Uraloğlu, kentin kara, hava ve demir yolu ağlarını buluşturan önemli bir merkez olduğunu ifade etti. 2002 yılından bu yana Malatya’nın ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 143 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirten Uraloğlu, bölünmüş yol uzunluğunun 36 kilometreden 475 kilometreye çıkarıldığını, 363 kilometre bitümlü sıcak karışımlı yol inşa edildiğini söyledi.

Kömürhan Köprüsü, Erkenek Tüneli ve Malatya Kuzey Çevre Yolu gibi projelerin Türkiye’nin doğu-batı ve kuzey-güney ulaşım akslarında kritik rol üstlendiğini kaydeden Uraloğlu, Malatya’nın Doğu Anadolu’yu Karadeniz, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerine bağlayan önemli bir lojistik merkez haline geldiğini kaydetti. Toplu açılışı yapılan projelere ilişkin bilgi veren Uraloğlu, Karayolları Malatya Şube Şefliği’nin deprem sonrası daha güvenli bir alana taşındığını, İkizce TOKİ deprem konutları bölgesinde imar ve bağlantı yollarının tamamlandığını ve K3 Farklı Seviyeli Kavşağı ile trafiğin güvenli ve kesintisiz hale getirildiğini söyledi.

Malatya Havalimanı’nda yapımı süren yeni terminal binasına erişimi sağlamak amacıyla modern bir dönel kavşak inşa edildiğini belirten Uraloğlu, bu yatırımlarla kentin ulaşım altyapısının çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde güçlendirildiğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Malatya’nın kalkınması, bölgesel ve ulusal ölçekte daha güçlü bir konuma ulaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu

Konuşmaların ardından toplu açılış gerçekleştirildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Menteşe’nin Meyve Ambarında Su Krizi

2026-02-03 13:45 - Gündem

MARMARİS'TE KESİM İŞÇİSİNİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN SORUŞTURMADA 5 TUTUKLAMA

2026-01-30 10:47 - Asayiş

Çıkan yangında ev küle döndü

2026-02-01 13:04 - Asayiş

ERGUN “MENTEŞE’DEKİ TOKİ PROJESİ 3,5 YILDIR ORTADA YOK”

2026-01-31 16:16 - Genel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan ’yeni anayasa’ vurgusu

2026-02-01 18:43 - Siyaset

İYİ PARTİLİ ERGUN: “TÜRKİYE’DE KAYIP ÇOCUKLARLA İLGİLİ NE POLİTİKA VAR NE DE VERİ!”

2026-02-04 12:12 - Genel

Marmaris’te silahlı kavga: 2 yaralı

2026-02-03 21:48 - Asayiş

Marmaris’teki silahlı kavganın şüphelisi Aydın’da aranıyor

2026-02-03 22:04 - Asayiş

BODRUM TURİZM PLATFORMU OLUŞTURULDU

2026-01-31 11:42 - Genel

Köyceğiz Kaymakamlığı kan bağışı kampanyasına davet etti

2026-02-01 16:02 - Sağlık

İlgili Haberler

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Malatya Kuzey Çevre Yolu şantiyesinde inceleme yaptı

23:18 - Siyaset

Trump: "(New START Anlaşması) Nükleer uzmanlarımızın yeni bir anlaşma üzerinde çalışmasını sağlamalıyız"

22:49 - Siyaset

Trump: "(Diego Garcia Adası) Önemli askeri üsteki varlığımızın tehdit edilmesine izin vermeyeceğim"

22:26 - Siyaset

Trump, 19 Mart’ta Japonya Başbakanı Takaichi’yi Beyaz Saray’da ağırlayacak

21:23 - Siyaset

Bakan Yerlikaya: "Asrın felaketini asrın inşasına dönüştürdük"

20:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Köyceğiz’de Şehit Seyhan Yılmaz, unutulmadı

14:46 - İnsan

Köyceğiz Gökçeova Göleti dondu

14:45 - Gündem

Büyükşehir Satranç Takımı’ndan Türkiye şampiyonluğu

14:32 - Spor

Bakan Ersoy: "13 binden fazla eser ait olduğu topraklara geri getirildi"

12:45 - Ekonomi

Yusuf Demir, Galatasaray’da 26 maça çıktı

12:15 - Spor