?>

Bakan Uraloğlu: Tekirdağ, Demir Yolu Projeleriyle Büyüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde açılışını gerçekleştirdiği yeni ulaşım projeleriyle bölgenin ulaşım altyapısını güçlendirerek ticaret ve turizmi destekleyeceklerini açıkladı.

Ulaşım - 2 yıl önce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde gerçekleştirilen Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı bağlantı yollarının toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Uraloğlu, Tekirdağ’ın uluslararası ticaret yollarındaki stratejik konumuna vurgu yaparak, Halkalı-Kapıkule demir yolu projesinin devam ettiğini belirtti. Projenin, bölgenin demir yollarında bir köprü işlevi göreceğini ifade eden Uraloğlu, hızlı tren projesinin Tekirdağ’ı İpek Demiryolu güzergâhının önemli merkezlerinden biri haline getireceğini açıkladı.

Bakan, “Son 22 yılda Tekirdağ’ın ulaşım altyapısına 75 milyar 689 milyon lira yatırım yaptık. Yeni projelerimizle hem bölgenin ekonomik büyümesini destekliyoruz hem de trafik yükünü azaltıyoruz” dedi. Kapaklı Köprülü Kavşağı’nın tamamlanmasıyla yıllık 282,7 milyon lira tasarruf sağlanacağı ve karbon emisyonunun 272 ton azaltılacağı belirtildi. Ayrıca, Hayrabolu Çevre Yolu’nun bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.

Uraloğlu, Tekirdağ’ın ulaşım projelerinin yanı sıra demiryolu altyapısının modernizasyonu için de önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini dile getirerek, Asyaport Limanı’na yapılan bağlantı yollarının yıllık tasarruf sağlayacağını vurguladı. Bakan, Türkiye’nin ulaşım ve altyapı projelerinde önceliklerinin yatırım, istihdam ve üretim odaklı büyüme stratejisi olduğunu belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

MUĞLA TATLILARININ EŞSİZ LEZZETİ

2024-09-18 13:44 - Kültür Sanat

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Köyceğiz'de Milli Eğitim Müdürü'nden Okul Ziyaretleri

2024-09-19 09:37 - Eğitim

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

Bakan Uraloğlu: Tekirdağ, Demir Yolu Projeleriyle Büyüyor

2024-09-20 14:40 - Ulaşım

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLER VE SINAV GÖREVLİLERİNE ÜCRETSİZ ULAŞIM DESTEĞİ

12:41 - Ulaşım

MUĞLA’DA AKILLI ULAŞIM DÖNEMİ GÜÇLENİYOR

15:08 - Ulaşım

Günün Manşetleri

7. kattan düşen halı kadının başına isabet etti

17:16 - Asayiş

Minibüs, iş yerine çarptıktan sonra boş arsaya uçtu

17:03 - Asayiş

UEFA’dan Kadir Sağlam’a görev

16:59 - Spor

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan