?>

Bakan Yerlikaya: "831 bağımsız bölümün yıkık yada hasarlı olarak tespit edildi"

Balıkesir’de deprem bölgesinde çalışmalar sürüyor

Siyaset - 1 ay önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir’de depremden etkilenen köylerde incelemelerde bulundu. Çalışmaları yerinde görüp depremzedelerin taleplerini dinleyen Yerlikaya, "831 bağımsız bölüm yıkık ya da hasarlı olarak tespit edildi" dedi.

Balıkesir’de depremden etkilenen köylerde incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Alakır, Kızılgür ve Alacaatlı’da vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Yerlikaya, sürecin Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında koordineli şekilde yürütüldüğünü belirtti. Yerlikaya, saat 19.53’te meydana gelen depremin ardından arama-kurtarma çalışmalarının hemen başladığını ve 23.00 itibarıyla tamamlandığını açıkladı. Balıkesir genelinde 831 bağımsız bölümün ağır hasarlı veya yıkık olarak tespit edildiğini ifade eden Yerlikaya, 75 mahallenin 30’unda ağır hasarlı yapı bulunmadığını, 45 mahallede ise kira yardımı ve konteyner kurulumlarının sürdüğünü söyledi. İlçe merkezinde 192, kırsal mahallelerde ise 503 hasarlı konut tespit edildiğini, 146 konteyner talebinin 135’inin kurulduğunu, kalanların da gün içinde tamamlanacağını belirten Bakan Yerlikaya, konteynerlerin buzdolabı, klima, termosifon, yatak ve mutfak seti ile teslim edildiğini vurguladı.

AFAD tarafından deprem sonrası bölgeye 20 milyon TL ödenek gönderildiğini aktaran Yerlikaya, 244 aileye toplam 7 milyon 435 bin TL, hayatını kaybeden bir vatandaşın yakınına ise 130 bin TL olmak üzere toplam 7 milyon 565 bin TL ödeme yapıldığını bildirdi. Depremden etkilenen Manisa’ya da 10 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiğini açıklayan Bakan Yerlikaya, 72 konut, 8 iş yeri, 23 ahır ve 18 diğer yapının ağır hasarlı olduğunu, 30 konteynerin bölgeye sevk edildiğini söyledi. Yerlikaya, 6 aileye konteyner, 11 aileye ise kira desteği verildiğini açıkladı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın 14 binanın yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürdüğünü, 3 cami minaresinin yıkımının tamamlandığını belirten Yerlikaya, 12 Ağustos’ta Bigadiç Köseler Mahallesi’nde çıkan yangında zarar gören hanelere de toplam 1 milyon 44 bin TL yardım yapıldığını, 9 konteynerin kurulduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hükümetin tüm kurumları, belediyeler, Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarının özverili çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Balıkesir’imize, Sındırgı’mıza tekrar geçmiş olsun. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza etsin" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Osmaniye Zorkun Çocuk Şenliği’nde Demet Akalın rüzgarı

2025-08-10 17:14 - Magazin

Uzmanlardan Deprem Sonrası Çocuk Psikolojisi Uyarısı

2025-08-11 14:27 - Sağlık

13. TAYK-Eker Olympos Regatta’da, J70 Match Race yarışları tamamlandı

2025-08-13 22:41 - Spor

Galatasaray-Fatih Karagümrük Maçının VAR Hakemi Açıklandı

2025-08-15 12:08 - Spor

Galatasaray ve Kocaelispor Maçlarının Tarihleri Açıklandı

2025-08-15 09:55 - Spor

Paris Saint-Germain, Süper Kupa’yı ilk müzesine götürdü

2025-08-14 00:30 - Spor

Siirt’te sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla "Sağlık Yönetimi Zirvesi" düzenlendi

2025-08-13 15:37 - Sağlık

ERÜ Diş Hekimliği Fakültesi 16. dönem mezunlarını verdi

2025-08-15 16:51 - Eğitim

Hakkarili dağcılar rehberliğinde Ağrı Dağı’na zirve tırmanışı

2025-08-11 09:44 - Gündem

Ali Koç'tan Lösemi Hastası Rüzgar'a Unutulmaz Davet

2025-08-13 13:35 - Spor

İlgili Haberler

Sevilay Tuncer: "Döngüsel yeşil ekonomi sadece çevreyi değil, ekonomiyi de büyütür"

00:21 - Siyaset

Trump, Gazze Şeridi’ndeki geçiş yönetimine başkanlık edecek

23:27 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 500 bin sosyal konut müjdesi

21:57 - Siyaset

Ferdi Zeyrek’in adı eşi ve kızının öncülüğünde kurulan vakıfta yaşayacak

21:58 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkiye ve Macaristan parlamenterleri arasındaki dostluk maçını izledi

20:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kızıl şahin emin ellerde

16:02 - Gündem

Motosiklet sürücülerine 1 buçuk saatte 456 bin TL ceza kesildi

15:23 - Asayiş

Anne-babasını öldüren cinayet zanlısı tutuklandı

14:55 - Asayiş

Engelli gencin polislik hayali gerçek oldu

14:34 - İnsan

ATM önünde unutulan şüpheli çanta polisi alarma geçirdi

14:26 - Asayiş