?>

BAKSİFED’den Ankara çıkarması

Atı akdeniz sanayici ve iş dünyası federasyonu (baksifed), geniş bir sivil toplum kuruluşu (stk) heyeti ile türkiye büyük millet meclisi’ni (tbmm) ziyaret etti. Baksifed başkanı mustafa cengiz'in liderliğindeki heyet, ilk olarak tbmm başkanı numan kurtulmuş ile görüştü. Ziyaretin devamında, cumhur ittifakı’nın antalya, burdur ve ısparta milletvekilleri ile önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Ekonomi - 9 ay önce

Batı Akdeniz Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (BAKSİFED), geniş bir sivil toplum kuruluşu (STK) heyeti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret etti. BAKSİFED Başkanı Mustafa Cengiz’in liderliğindeki heyet, ilk olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüştü. Ziyaretin devamında, Cumhur İttifakı’nın Antalya, Burdur ve Isparta milletvekilleri ile önemli bir toplantı gerçekleştirildi. Heyet, daha sonra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP’nin Antalya, Burdur ve Isparta milletvekilleri ile bir araya geldi. “Eğitim bir ülkenin uzak geleceğidir"

TBMM’de görüşülmekte olan Sokak Hayvanları Yasası ve Eğitim Yasası üzerine milletvekilleriyle kapsamlı bir fikir alışverişi yapıldı. Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Başkanı Ercan Yavaş, hem Cumhur İttifakı hem de CHP milletvekillerine düşüncelerini aktardı. Ercan Yavaş, "Şu anda meclisimizde görüşülmekte olan eğitim ve sokak hayvanları yasasını çok önemsiyoruz. Eğitim, bir toplumun uzak geleceğidir. Eğitimde bugün atılan adımlar, bir ülkenin 50 yıllık geleceğini etkiler. Bu nedenle eğitim yasası çok ince elenip sık dokunarak hazırlanmalıdır" dedi. “Sokak hayvanları sorunu gelişmiş ülkelerdeki gibi çözülmelidir"

Ercan Yavaş, hayvan hakları yasasına dair görüşlerini de paylaşarak, "Gelişmiş ülkeler sokak hayvanları sorununu yıllar önce çözdü. Biz de onların izlediği bilimsel yol haritasını referans alarak, sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesinin önüne geçmek için hızlı ve kapsamlı bir kısırlaştırma hamlesi yapmalıyız" dedi.

BAKSİFED heyeti, milletvekilleri ile şu konu başlıklarında da önemli görüş alışverişinde bulundu: ”İşsizlik önleme ve istihdam artırma, eğitim ve ara eleman çözüm önerileri, turizmin sürdürülebilirliği, göç sorunu ve önlemleri, ulaşım sorunu ve çözümleri, havaalanı yer hizmetleri sorunu, belediyeler arası koordinasyon, sanayi ve iş dünyası - belediye iş birlikleri, atık su sorunu ve çözüm önerileri, şehirler arası ulaşım ve otoban yapımı, Burdur Gölü’nün son durumu ve alınabilecek önlemler”.

BAKSİFED heyeti, ziyaretin ardından Anıtkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder’in manevi huzuruna çıkarak mozoleye çelenk sundu ve Ankara ziyaretini tamamladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

2024-07-15 17:33 - Ulusal

MARMARİS'TE TEKNE YANGINI

2024-07-14 17:38 - Marmaris

MARMARİS’İN HANIMELİ SOSYETE PAZARI

2024-07-16 17:06 - Marmaris

Doğada varlar ama hiç bu kadar yakından görmediniz

2024-07-18 11:12 - ÇEVRE

Vali Tanrısever’den Pirahmet köyü ve Tekke beldesinde sel incelemesi

2024-07-15 15:40 - Gündem

GÖZLERİNİZ AÇIKKEN GÖRÜLEN RÜYA: KAÇKARLAR

2024-07-15 16:46 - Gezi

TURİZMDE FAHİŞ FİYATLARIN SONU HÜSRAN

2024-07-18 11:59 - Turizm

İlgili Haberler

MalatyaPark AVM’de "Garaj Günleri" indirim festivali başladı

17:08 - Ekonomi

MATSO Başkanı Güngör: "Kentimize değer katacak projeler için çalışıyoruz"

16:44 - Ekonomi

Zabıta ekiplerinin, fahiş fiyat ve etiket denetimleri sürüyor

16:36 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: ’’ Gabar; ülkemizin petrolde adeta üretim ve istihdam üssü haline geldi’’

16:14 - Ekonomi

Başkan Özcan: "Son 150 yılın en büyük afetini yaşadık"

15:51 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Arızalanan motorbotta mahsur kalan 3 kişiyi deniz polisi kurtardı

16:32 - Asayiş

Çocuklarda Yanlış Giyim Hastalık Davetiyesi Çıkarabilir

16:27 - Sağlık

Kütahya’da 4,2 büyüklüğünde deprem

16:19 - Genel

Şahin'den Sultan Abdülhamid Han'a Yönelik Sözlere Sert Tepki

16:16 - Genel

3.8 Ton Ele Geçirildi Midye Ele Geçirildi

16:01 - Asayiş