?>

Bandırma’da İlköğretim haftası coşkuyla kutlandı

Bandırma’da ilköğretim haftası coşkuyla kutlandı

Eğitim - 2 ay önce

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlköğretim Haftası kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başladı.

Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenin ardından program 17 Eylül İlkokulu’nda devam etti.

Törene Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Esat Çetin, Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Spor Müdürü İsmail Güzsoy, gaziler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul Müdürü Hasan Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte günün anlam ve önemine dair konuşmayı Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan yaptı.

Aslan konuşmasında, ilköğretimin bireyin ve toplumun geleceğini inşa eden temel bir süreç olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Çocuklarımızın gözlerindeki ışık, seslerindeki neşe bize her gün yeniden hatırlatıyor ki, eğitim yalnızca bilgi aktarımı değil, bireyi, toplumu ve geleceği inşa etme sürecidir. İlköğretim hayatın temelidir. Bir ağacın kökleri ne kadar sağlamsa, milletin geleceği de çocuklarının aldığı eğitim kadar güçlüdür"dedi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemine de değinen Aslan, öğrencilerin yalnızca akademik bilgiyle değil, aynı zamanda değerlerle, ahlaki sorumluluklarla ve topluma fayda sağlayacak bir vizyonla yetiştirileceğini ifade etti.

Konuşmasında öğretmenlere, öğrencilere ve velilere ayrı ayrı seslenen Aslan, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılını güçlü kılacak olan şeyin ortak gayret olduğunu vurguladı. Aslan, "Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete irtihal eden tüm öğretmenlerimizi saygı ve şükranla anıyorum" dedi.

Etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okundu. 17 Eylül İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı ‘Mümtaz Şahsiyetler’ Zeybek Gösterisi, Meslekler Tanıtımı Gösterisi ve ‘Parla Müziği ile Bayrak’ Gösterisi büyük beğeni topladı. Ayrıca bir grup 4. sınıf öğrencisi, ana sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine "Hoş Geldiniz" çiçeği takdim etti.

Bandırma’da coşkuyla kutlanan İlköğretim Haftası, öğrencilerin sergilediği gösterilerle renkli görüntülere sahne oldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te barda silahlı kavga: 2 yaralı

2025-09-08 10:04 - Asayiş

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

Fas’tan Bayburt’a uzanan aşk hikayesi: İki kardeş çifte düğünle dünyaevine girdi

2025-09-06 08:51 - Magazin

Milas Belediyesi'nden Yol Yapım Seferberliği

2025-09-04 13:38 - Ulaşım

Marmaris’te 233. Kez İntihar Girişimi

2025-09-04 15:52 - Marmaris

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Muğla’da astroloğun gizemli ölümü

2025-09-05 16:15 - Asayiş

İlgili Haberler

Bu lisede öğrenciler hem meslek öğreniyor hem para kazanıyor

09:51 - Eğitim

Prof. Dr. Özden’den ’29 Ekim 1923 Cumhuriyet’e giden yol’ konulu konferans

09:24 - Eğitim

Erasmus ortaklarını böyle karşıladılar

09:21 - Eğitim

Siverek’te fener alayı yürüyüşü düzenlendi

07:23 - Eğitim

Cumhuriyet Bayramı’nda çocuklara lokma hayrı

19:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Denizde onlarca tekne kortej yaptı

16:10 - Asayiş

Üzüm fiyatlarındaki düşüş üreticileri tedirgin etti

15:53 - Ekonomi

Jandarma’dan nefes kesen 29 Ekim gösterisi

15:52 - İnsan

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını sürdürdü

15:44 - Spor

İskelenin altında kalan işçi ağır yaralandı

15:37 - Asayiş