?>

Başkan Adnan Uslular: "Muhasebe, beyanname ve denetim bir bütündür"

KAYSERİ SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI (SMMMO); 586 SAYILI VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ’NE İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI.

Genel - 3 saat önce

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO); 586 sayılı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ne ilişkin basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Kayseri SMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Uslular; söz konusu düzenlemenin vergi sisteminde ciddi sakıncalar doğuracağını belirterek, "Muhasebe, beyanname ve denetim birbirinden ayrılamaz bir bütündür. Bu bütünlüğün dışına çıkılması, vergi sisteminde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurur" dedi.

Kayseri Defterdarlığı önünde yapılan açıklamaya, çok sayıda meslek mensubu katıldı. Burada konuşan Başkan Uslular, 586 No’lu Tebliğ ile meslek odalarına defter tutma ve beyanname gönderme yetkisi verilmesinin 3568 sayılı Kanun’a açıkça aykırı olduğunu vurgulayarak; "Beyanname imzalama yetkisi yalnızca mali müşavirlere aittir. Bu yetki devredilemez, paylaşılamaz. Mali müşavirin imzası mesleğin onurudur" ifadelerini kullandı. Düzenlemenin vergide eşitlik ve adalet ilkesini zedelediğini belirten Uslular, bu uygulamanın kayıt dışılığı artıracağını, vergiye gönüllü uyumu azaltacağını ve kamu gelirlerini olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Uslular; "Vergi sisteminin yükünü omuzlayan mali müşavirler devre dışı bırakılarak, kamu yararı değil, yeni sorun alanları oluşturulmaktadır. Yanlış beyanın, sahte belgenin ve cezai yaptırımların muhatabı yine mali müşavirler olacaktır. Yetkiyi verenler bu sorumluluğu da üstlenmelidir. Yetki gaspına karşı susmayacağız. Mesleğimizi, imzamızı ve kamu yararını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

TÜRMOB TESMER Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yedikaya ise; "Umarım bu yanlışlıktan en kısa sürede dönülür. Biz odamızın bir katını dört beş tane berber tutup orada traş yaptırmak istemiyoruz. Odamızın bir odasında eczacılarımızın ilaçlarını satmak istemiyoruz, taksicilerin aldığı plaka işlemlerini yapmak istemiyorsak bizim de en doğal hakkımız beyannamelerde bizim imzamız olmalı. Beyannameleri biz göndermeliyiz ve bununla ilgili defter tutulacaksa bunu buradaki Kayseri 2 bin 100 mali müşavirin imzasıyla yapılmalı. Başkanımıza bu güzel farkındalık için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

55 YILLIK TERZİ ARMUTÇUOĞLU: “BU MESLEK SEVGİ VE EMEK İSTER’’

2025-12-11 15:11 - Marmaris

Muğla’da bir haftada 44 aranan şahıs yakalandı, 15’i tutuklandı

2025-12-15 14:21 - Asayiş

Marmaris Devlet Hastanesi’nde gerçeğini aratmayan tatbikat

2025-12-12 17:25 - Asayiş

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü’nün yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü

2025-12-11 15:57 - Asayiş

MENTEŞE’DE MOTOSİKLET TIRA ÇARPTI: 1 ÖLÜ

2025-12-13 01:40 - Asayiş

Büyükşehir Hizmet Filosunu 170 Yeni Araçla Güçlendirdi

2025-12-09 13:46 - Genel

Marmaris, klip çekimlerinin yeni adresi oluyor

2025-12-09 13:43 - Magazin

Menteşe’de tırın çarptığı motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

2025-12-11 09:17 - Asayiş

Prof. Dr. Türkan Saylan konser ve söyleşiyle anıldı

2025-12-15 14:13 - İnsan

MARMARİS’TE HAFTA SONU YOĞUNLUĞU

2025-12-13 13:22 - Marmaris

İlgili Haberler

Karacabey’de belediyecilik sahada yapılıyor

16:00 - Genel

Esenyurt’ta toplu açılış şöleni: Dev projeler hayata geçirildi

15:50 - Genel

"Tuğyan ve Sultan, ekran önü ve ekran arkasında çok farklıydılar"

15:39 - Genel

“Yaşayan Muğla” Projesi Menteşe’de Hayata Geçirildi

15:31 - Genel

Ağrı’da Türkiye-İran-Nahçıvan Boks Dostluk Turnuvası nefes kesti

15:32 - Genel

Günün Manşetleri

Hamsi revaçta

14:45 - Ekonomi

Beşiktaş’ta Rizespor maçı hazırlıkları başladı

14:41 - Spor

MUSKİ’nin ‘Denizden Su Arıtma’ projesine onay çıktı

12:16 - Ekonomi

MSKÜ, Aydın’da geleceğini planlayan gençlerle bir araya geldi

11:03 - Genel

Ekmeğin içinden çıkanı görünce şok oldu

23:42 - Asayiş