?>

Muğla’da Tarımda Katma Değer Artıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Fethiye S.S. Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladığı protokolle bölgede sakız üretimini destekliyor.

Ekonomi - 4 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki tarımsal kalkınma kooperatifleri ve birliklerine destek olmaya devam ediyor. Son olarak, Fethiye S.S. Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzalanan protokol sayesinde bölgede sakız üretiminin artırılması hedefleniyor.

Tarımsal İş Birliğiyle Güçlü Adımlar

Muğla Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında düzenlenen protokol törenine, Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Kooperatif Başkanı Hüseyin Fikret Ünal katıldı. Başkan Aras, 41 kooperatif ve 3 birliği bir araya getirerek tarımsal üretimde iş birliğinin önemine dikkat çekti. Aras, “Kooperatifçilik, günümüzün zorlu koşullarında üretimin ve bağımsızlığın teminatıdır. Sakız gibi katma değerli ürünlerle hem yerel ekonomiyi hem de ulusal kalkınmayı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Sakız: Ege’nin Katma Değerli Bitkisi

Sakız bitkisinin bölgeye uygun bir tür olduğunu belirten Başkan Aras, "Sakız, Ege kıyılarımızın endemik bir bitkisi. İklimimiz ve coğrafyamız bu üretim için son derece uygun. Sakız üretimiyle bölge ekonomisine önemli bir katkı sunacağız" ifadelerini kullandı.

Muğla’nın Zengin Coğrafyası

Tıbbi ve aromatik bitkiler açısından Türkiye’nin en zengin bölgelerinden biri olan Muğla, turizm potansiyeli sayesinde üretilen ürünlerin pazarlanmasında da büyük avantaj sağlıyor. Başkan Aras, tarımsal üretimin ekonomik zorluklar yaşayan halk için bir çıkış yolu olduğunu ve bu tür projelerin kırsal kalkınmayı hızlandırdığını ifade etti.

Tarımsal Kalkınma Hedefleri

Muğla Büyükşehir Belediyesi, tıbbi aromatik bitkiler ve endemik türler gibi bölgeye özgü ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına yönelik projelerle yerel üretimi desteklemeye devam ediyor. Başkan Aras, doğanın sunduğu zenginliklerden maksimum fayda sağlamak için yeni iş birliklerine açık olduklarını belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Mersin’de otoban yol kenarları ağaçlandırılıyor

2024-12-14 10:25 - Gündem

Erzurum Valiliği ile Atatürk Üniversitesi arasında, ortak çalışma alanlarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı

2024-12-14 10:37 - İnsan

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Bakan Bak, bütçesinin sunumunu yaptı

2024-12-14 10:16 - Siyaset

İlgili Haberler

İstanbul Havalimanı nisan ayında zirvede: Bin 529 uçuşla Avrupa’nın en yoğun havalimanı oldu

16:48 - Ekonomi

Sarıgöl’de bağ yaprağı sezonu açıldı

15:18 - Ekonomi

Balıkesir’e 101 sürekli işçi ve 48 hekim ataması yapıldı

11:49 - Ekonomi

BTSO MESYEB’den otomotiv sektörüne yeşil ışık

11:44 - Ekonomi

Nisan ayında Muğla’dan ülke ekonomisine 95,2 milyon dolarlık ihracat katkısı

11:32 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor